(V) och (C) utanför riksdagen enligt Synovate
Vore det val idag så skulle både Vänsterpartiet och Centerpartiet hamna utanför Sveriges Riksdag enligt DN/-
Synovates undersökning som presenteras idag.

När det gäller Centerpartiet så är problemet redan löst, partiledaren har meddelat sin avgång. Och vill Fredrik Reinfeldt så kan han be henne städa sitt rum redan idag, jag antar att jag inte behöver berätta varför det vore en lämplig åtgärd. När det gäller Vänsterpartiet så tröstar jag mig med att jag inte har betalt medlemsavgiften för i år, inte vad jag minns i alla fall.

Jag läste framtidsstrategin igår och upp-
täckte vissa brister, om jag uttrycker mig försiktigt. Jag ska inte göra en sammanfat-
tning i nuläget utan avvaktar några dagar, jag behöver läsa den i sin helhet en gång till innan jag tar fram fogsvansen.

Det ser med andra ord tämligen dystert ut. Tendensen är tydlig och redan igår funderade jag en del på om alla år i partiet var helt bortslängda, jag kom fram till att de inte var det. Jag har varit med och påverkat, visserligen inte så mycket som jag hade kunnat, men jag har i alla fall varit med. Om nu (V) går i graven så är det givetvis beklagligt, men i ärlighetens namn så har partiet känts sämre och sämre i samma takt som partiledaren förklarat att han blir bättre och bättre för varje val som går.

Det enda jag med säkerhet kan säga är att varje val har varit en tillbakagång alltsedan Schyman försvann.

it Andra om: , , , , , dn svd ab sr


11 svar till “(V) och (C) utanför riksdagen enligt Synovate”

 1. Nä Jinge, nu är du för deppig. Att Centerpartiet eller KD försvinner ur riksdagen vid nästa val kan vi nog utgå från, det finns inte plats för fyra hånflinande idiotpartier med identiska idéer om hur folket ska plundras.

  Men Vänsterpartiet har däremot ett existensberättigande, inte minst som hela västvärlden stadigt förskjuts åt höger. Byt bara ut den jovialiske men förbrukade nuvarande partiledaren mot en ung och skarp förmåga som kan sätta tummen i ögat på högerblajandet och få lite mediaspinn av bara farten.

  Framtidsstrategin har jag inte tagit del av, förstår att den bekymrar dig – men idéerna i partiet är starka, och det räcker långt.

  • Men Vänsterpartiet har däremot ett existensberättigande, inte minst som hela västvärlden stadigt förskjuts åt höger. Byt bara ut den jovialiske men förbrukade nuvarande partiledaren mot en ung och skarp förmåga som kan sätta tummen i ögat på högerblajandet och få lite mediaspinn av bara farten.

   Att partiet både behövs och har ett berättigande råder det ingen tvekan om, men just nu så är det bara opinionssiffrorna som går nedåt. Det kommer att gå RIKTIGT illa om man inte gör något….

   • dom behöver en person, som är aktiv och jävligt arg i sina framträdanden, då skulle nog många bli ”wow” och uppmärksamma partiet mer:)

 2. Varför kan inte V skramla ihop pengar och vända sig till samma reklambyrå som Reinfeld och hans anhang.
  Moderutterna och kompani gjorde av med 119.000000 kr under tre år på reklam för sin ”reformivriga”
  politik.
  Schlingman har också deltagit och han har nog inte hunnit sova så mycket under den tiden
  på grund av sin stora insats för partiet.
  Till saken hör att regerinskansliet har 300 anställda
  som betalas av skattemedel
  – men det verka som om de inte är ett dugg PR- skolade,
  eftersom Fredrik R måst ta hjälp utifrån
  till stöd för hans och Borgs rövarpolitik…

  Undrar verkligen hur mycket alla dessa opinionsmätningar som förklara Reinfelds storhet redan kostat?

  När det gäller Ohly så tror jag att han får gå vid nästa kongress
  i Uppsala i början
  av nästa år.
  Han kan omöjligt stanna kvar med sådan låga opinionssiffror!
  Tågmästarjobbet har han ju kvar.

  • Varför kan inte V skramla ihop pengar och vända sig till samma reklambyrå

   – För de skulle bara tala om för Ohly att han behöver komma ut ur stugan och modernisera vänstern lite; hade han insett att det behövs hade han stigit åt sidan för länge sedan.

   • Du menar att Vänsterpartiet ska börja kalla sig för det Nya Vänsterpartiet, plöja djupare i mittenfåran, ägna sig huvudsakligast åt de välbeställda, bli så smått nyliberala. Hela tiden bara prata pengar, pengar, pengar
    och skryta över den s.k ”arbetslinjen,” vad det nu är? Slaveri?
    – Och ensidigt hylla ett ultrakapitalistiskt styre?
    Strunta i solidaritet, feminism, de fattiga barnens
    uppväxtvillkor,
    ett grönare Sverige
    och människors jämlikhet?

    Jag vill bara upplysa dig om att Vänsterns ideér i mångt och mycket
    fortfarande är mera moderna än högerns och de alliera småborgarnas.
    Deras politiken var ny under Hungerskiölds dagar – alls inte nu.

    Vårt samhälle behöver alla slags människor, vi har inte råd att förlora en enda.
    Alla har rätt till ett bra liv.

    Fredrik R och Borg vrider klockan tillbaka.

    Det är samma kyliga empatilösa vindar som blåser då som nu.

    • Jag sa de skulle modernisera inte förvandlas till ett borgerligt parti… Att göra sig av med Ohly är en bra start.

 3. Frågan handar alltid om vem som får betala priset. Det har Sveriges industriarbetare under lång tid fått erfara. Numera bär de också själva skulden för sin arbetslöshet, trots att det har varit deras arbetsgivare som valt att förlägga sin produktion i ett låglöneland istället för Sverige för att öka sina egna vinster. En inställning som nuvarande regering helt o hållet har anammat. Just därför är jobbskatteavdraget så extra orättvist. När det är arbetstagare bryr man sig inte särskilt mycket, när det däremot handlar om ägare är man mkt mer förstående. Hur mkt är egentligen en acceptabel vinst?

  Man kan naturligtvis som Reinfelt uttala sin stora medkänsla med de drabbade i Trollhättan, men att tillföra de resurser som erfordas för att få igång produktionen igen, det kan man inte. Därför låter statsministerns beklagande så gnisslande falskt. De borde ha gått in i företaget på ett tidigare stadium och styrt upp verksamheten. Han är part i den intressekonflikt mellan vänster och höger som idag präglar vår politik, trots att politik borde vara av en övergripande art inriktat på vårt lands bästa.

  Oavsett om det gäller Saab eller ngt annat företag finns det alltid lösningar om man verkligen vill hitta dem. Att man inte har velat detta har inte minst visat sig i hur man har beskrivit Saab de senaste åren. Man har konsekvent sänkt Saab i sina uttalanden för att ursäkta sin ideologiska inställning att inte stödja en industri för att man inte vill konkurrera med det privata företagandet. Oavsett hur det drabbar de enskilda människorna.

  • Jag ger upp, ovan handlar om Saab men har hamnat helt fel. Om Jinge har möjlighet att lägga rätt blir jag mkt tacksam. Annars får lagt kort ligga.

 4. Problemet är väl att Vänsterpartiet har en kommuniststämpel bland vanligt folk och de skrämmer bort väljarna. Jag känner många av mina vänner som har sympatier med Vänsterpartiet och dess solidariska tankar, men vill inte rösta på dem pga av att det uppfattas som ”för kommunistiskt” . Vänsterpartiet behövs med de rödgröna, det är jag övertygad om. Men då måste kommunist-stämpeln tvättas bort på något sätt. Inte att partiet ska bli borgligt, utan kommunicera solidaritet till väljarna på ett helt annat sätt än det som görs idag.
  Att bli av med Ohly är en bra start.