USA:s arrogans häpnadsväckande

Nu har EU-parlamentet sagt nej till det kontroversiella SWIFT-avtalet. Meningen var att USA skulle ha rätt att kontrollera hur mycket pengar européer har på banken och hur dessa pengar rör sig. De skyller som vanligt på Kriget mot Terrorismen och i Europa har vissa politiker försökt göra gällande att det kan vara en bra metod att motarbeta den organiserade brottsligheten.

DN: ”EU-parlamentet röstade i dag ned det omstridda Swiftavtalet. Den konservativa gruppen försökte in i det sista få omröstningen uppskjuten – men nejsidan segrade. Välinformerade källor säger dock till DN.se att USA oavsett detta kommer att skaffa sig tillgång till sekretessbelagda uppgifter från europeiska banker… …Källor med mycket god insyn i avtalet säger dock till DN.se att detta inte kommer att hindra USA från att få tillgång till uppgifterna i den databas som sköts av företaget Swift (se faktaruta). – Inom ett par timmar kommer USA ha en handlingsplan klar och inom en månad är en ny lösning på plats där EU inte är inblandat, säger en källa till DN.se.”

Det är en häpnadsväckande arrogans som USA därmed visar upp. Man sätter sig över både EU-parlamentet och enskilda länder inom den europeiska unionen. Vi som ibland talar om USA:s hegemoni får inte bara vatten på kvarn, vi får hela oceaner. Ibland kan man undra hur det kommer sig att en nation kan vara så okänslig att man sätter sig över EU, som trots allt är större än USA. Antagligen så är Vita Huset trygga i det faktum att många av EU-medlemmarna också är NATO-
medlemmar, och att vi redan idag ställer upp som lydiga hundar och krigar mot USA:s fiender i Afghanistan.

Attityden innebär att USA får fler kritiker i Europa, något som inte bekymrar den amerikanska administrationen eftersom man vet att de allra flesta av Europas regeringar är strykrädda och gör som husse säger.

USA

Personligen skäms jag över vår regering. Cecilia Malmström ville inte stoppa beslutet, hon ville bara skjuta på det. Hur en liberal kan känna sig beredd att sälja ut medborgarnas personliga integritet förvånar mig – alltid.

intressant Tags : , , , , , , , , , , dn svd ab12 pol t

  21 comments for “USA:s arrogans häpnadsväckande

 1. Michael
  11 februari, 2010 at 15:14

  Usa har gått på 20 år med synen från hopp till arrogans.

  Man mår nästan illa bara man hör dem nämnas extremt arroganta.

  Hur normalt är detta då?

  http://xxx

  Usa gör man bäst i att bojkotta.

  Menar någongång ska dom väl få ta ansvar över vad dom trycker på världen.

  Värdspoliser my butt, snarare världsdiktaturer.
  Du ska se hur deras American Airlines ser ut efter dom flyger runt världen.
  Större grisar får du leta efter ingen vett och etikett.

 2. Pingback: Matte
 3. nature
  11 februari, 2010 at 15:31

  ”Det är en häpnadsväckande arrogans som USA därmed visar upp.”

  Upplys mej här om: innebär EU-parlamentets omröstning att USA inte Kan övervaka våra pengar?

  • 11 februari, 2010 at 15:37

   Enligt vad de säger själva – så kan de övervaka ändå.

  • Mr. Dubai
   11 februari, 2010 at 16:53

   Nja, snarare overvakning av internationella transaktioner. Nagot man kan drabbas av anda beroende pa vilken bank man har. Jag ar tvungen att redovisa ursprung av pengarna alla transaktioner over en viss storlek nar jag anvander mitt Citibank konto.

 4. Michael
  11 februari, 2010 at 15:55

  Ja det förvånar knappast, när har dom respekterat andras rättigheter?
  Där ser man deras rätta ansikte.
  Och hur ska dom övervaka om inte Eu tillåter detta?
  Låter mer som dubbelspel från Eus sida isåfall.
  får se hur länge denna Swiftröstning håller innan dom röstar om vilket dom verkar vilja göra med allt som inte passar deras agendor likt lissabonavtalet vi fick uppleva (Vilken teater alltså)

  Stora i käften är dom bara och respektlösa det visade Cia väl när dom åkte runt i europa och kidnappade oskyldiga människor till tortyr, Italien hade iallafall mage och åtala dem, mer än vad man kan säga om andra länder.

  En sak kan man dock säga om Usa.

  Nämligen Yankiie go home hahahaha

  Kan någon informera kvinnan som har satmaran bloggen att hennes blogg strular jättemycket det går inte kommentera och man kommer inte in på den ibland.

  Här var vad jag ville posta där.

  Lustigt att det inte går att kommentera på din sida likaså var det struligt att komma in på den , har du Fra apor i nacken på dig eller är det bara bloggmotorn som jiddrar?
  Nehe det är tydligen någon som jiddrar med din blogg och inte vill att folk ska komma in där verkar det som.

  Iran kommer lösa sig självt ska du se ett tredje världskrig behövs inte tack.

  Iranier är extremt smarta individer och extrema livsnjutare därför.

  Trots allt var det vad som ledde dem till att låta Alexander invadera zoorasterna.

  Problemet är bara att man måste vänta ut den fanatiker generation av äldre dårar som lever kvar där än, när denna generation försvinner blir det ett annat iran ska du se.
  Ja man blev något förvånad över att Eu sa nej till swift.
  får se hur länge det håller.

  Usa får en alltmer arrogant syn gentemot världen, ett annat land som mördat så mycket folk senaste årtiondena för man leta efter.
  Blir Vä Eus nya arme istället som tar tredje rikets plats.

  Dom är Stora grisar, jobbade på arlanda ett tag och städade deras plan, man kan tro dom är 6 åringar i vuxna kläder inget vett och etikett, kastar skräp lakan och kuddar överallt och förbrukar extremt mycket skräp.

  Idag ska jag fira över Swiften, tårta och goda vänner ; )

  • 11 februari, 2010 at 16:59

   Lustigt att det inte går att kommentera på din sida likaså var det struligt att komma in på den , har du Fra apor i nacken på dig eller är det bara bloggmotorn som jiddrar?

   Det som skett i ditt fal var att du kommenterade för snabbt antagligen. Kommentarerna hamnade i spamfiltret, men syns nu som du ser.

  • Mr. Dubai
   11 februari, 2010 at 18:26

   I stallet for ett avtal mellan EU och USA, sa kommer USA att satsa pa att forsoka fa till ett avtal direkt med nagot av de landerna dar SWIFT har databaser helt utan inflytande fran EU.

   Vi far se om EU kan kontra det hela, antagligen kommer det att stallas krav att information om EU medborgare och EU foretag tas bort fran den SWIFT databasen USA far tillgang till.

 5. ziggez
  11 februari, 2010 at 16:25

  För övrigt anser jag att USA borde bojkottas av EU!

 6. M
  11 februari, 2010 at 16:40

  Arabiska flygbolag har nyligen blivit tillsagda att förbereda sina passagerare på att de kommer att bli visiterade, ända in i ändtarmen.
  Det är inte utan att man börjar undra över denna enorma vinst man gjort på al-Qaidas terror. Att få förnedra andra på grund av ras och religionstillhörighet och knäcka självkänslan hos hela världsdelar, allt under parollen kriget mot terrorism.

  Det värsta är att vi alla vet att USA inte håller informationer för sig själva utan införmationen samlas i första hand för en annan stats räkning. Det är bara en fråga om tid innan vi alla får gå med en lapp med sisffror fastnaglad i örat, eller en diskretare chipsvariant i örsnibben eller i näsan.

  Hoppas att alla som är emot dessa fasoner avstår helt från att åka till det landet.

  • Mr. Dubai
   11 februari, 2010 at 18:34

   Som frekvent resenar pa arabiska flygbolag kan jag saga att jag aldrig hort nagot sadant. Inte last, hort, eller sett nagot sadant i den lokala media heller.

   Det ar inte sa att du blandar ihop detta med en ny kroppsscannertyp som gor det mojligt att se vad en person bar under kladerna?

   • M
    11 februari, 2010 at 20:56

    Nej, jag blandar inte ihop. Googla lite till på arabiska, bland annat saudiska flygbolag och visitering i så kallade ”känsliga” kroppsdelar. Det var bara några dagar sen det var en stor nyhet i flera stora medier. Det handlar inte om passagerare på väg till Dubai utan till USA i första hand.

 7. ovren
  11 februari, 2010 at 16:50

  USA är ju ledarvargen i den kapitalistiska vargflocken och kräver som sådan inte bara en större del av bytet (förmånliga kontrakt till amerikanska bolag och krigsindustri) utan också fullständig kontroll och underkastelse av de andra vargarna (€USSR).

  Vad den nyliberala vargflocken får är alltså beskydd vari man lugnt kan smälta bytet. Eftersom €U aldrig godkänner en beslut som strider mot dess agenda, kommer politbyrån i Bryssel få rösta om tills det blir ”rätt”.

  En annan sak som du inte tog upp var alla övervaknings och stasi-lagar som ju kom till på husses begäran och som lydigt verkställdes…

  • 11 februari, 2010 at 16:56

   En annan sak som du inte tog upp var alla övervaknings och stasi-lagar som ju kom till på husses begäran och som lydigt verkställdes

   Men jisses, jag har ju redan slitit ut tre pekfingrar på att skriva om det, tror du att de växer på träd?

   • Marcus R
    11 februari, 2010 at 18:11

    ”Men jisses, jag har ju redan slitit ut tre pekfingrar på att skriva om det, tror du att de växer på träd?” – Lagarna eller dina fingrar? :P Det ena verkar ju göra det iaf. ;)

 8. Michael
  11 februari, 2010 at 16:51

  Förvånar knappast.

  Stora grisar är vad dom är bara ta en titt på hur deras flygplan ser ut när dom landar på arlanda en riktig röra .

 9. Sara G
  11 februari, 2010 at 18:34

  Cecilia Malmström sjönk betydligt i min aktning, efter att jag lyssnade på hennes inlägg i går på TV.
  Men är man liberal så är man numera ovillkorligen nyliberal och tillber USA för dess höga moral och likaledes väl utvecklade demokrati, visserligen bara för en mindre del av den amerikanska befolkningen, men ändå…
  Jag blir så trött på USA:s gangsterfasoner och förtryck av andra!

 10. Christer W
  11 februari, 2010 at 18:58

  Varför är alla så förvånad. Realiteten är att us har styrt och ställt med Europa sedan 41. Västeuropeiska politiker och finansmän hat åkt skytteltrafik till NY och Washington och bockat och bugat och skrapat med foten.

  Det som nog är mest förvånade är att västeuropeiska parlamentariker börjar säga ifrån, både mot de egna topparna och deras us-underdånighet och det är ett framsteg.

 11. Patrik Johansson
  11 februari, 2010 at 21:39

  Liberalismen är död. Leve Reinfeldtismen där man hyllar storföretagen, privatiseringarna, skattesänkningarna och USA.

  OBS. Sarkasm

 12. Palestina
  12 februari, 2010 at 08:15

  Ett arabisk ordspråk lyder så här: Vem har gjort dig till Kung, då svarar kungen: det va ingen som protesterade.
  Om EU är rädda för USA kommer det att kosta oss alla mycket dyrt.

  • Sniff
   12 februari, 2010 at 11:49

   Passar bra i Sverige med! Både på statlig och kommunal-påve-nivå! ;D

Comments are closed.