USA redan i krig med Kina och Ryssland?

Vi har tidigare publicerarat artiklar som varnar för (klart ökad) risk för ett tredje världskrig. Å andra sidan publicerades här ett blogginlägg igår som till och med reste frågan om mötet i Sochi inte var en triump för Putin (som New York Times skrev), och en seger för realismen.
Lavrov och Kerry

Men det kan också vara:
* ett nödvändigt taktiskt drag inför möjligheten/sannolikheten att EU inte vill förnya sanktionerna mot Ryssland
* och/eller för att ge USA mer tid att bygga upp sina diplomatiska, militära och ekonomiska vapen för att sedan gå till attack
* och/eller för att söka försvaga de förstärkta banden mellan Kina och Ryssland
* och/eller få stöd för USA:s Iranpolitik.

Artikeln nedan på Washingtonblogg skrevs då mötet i Sochi pågick. Författaren lyfter fram bedömningar om att USA redan är i krig med Kina och Ryssland. Vad menas? Knäppgök eller? Läs vidare i den av mig översatta korta artikeln.
untitled (16)
Artikeln.
Enligt ledande ekonomiska och politiska experter är vi (USA) på väg med ett tredje världskrig.

Dr Philippa Malmgren – tidigare presidentrådgivare i Vita Huset och medlem av presidentens arbetsgrupp för finansmarknaderna – sade i december förra året att USA redan är redan i krig med Kina och Ryssland. Jag var nyligen på ett möte med en hel del mycket högt uppsatta personer från försvarsmakten, och deras uppfattning är att vi (USA) redan är i en ansikte-mot-ansiktes konfrontation (krig) med Kina och Ryssland. Men dessa (krig) sker i cyberrymden snarare än med traditionella konventionella vapen.

En rådgivare till USA:s regering – Scott Borg, VD för US Cyber ​​Consequences Unit – säger att USA redan har börjat lansera omfattande fientlig cyberkrigföring mot Ryssland, Kina och Iran.

I själva verket har USA medgivit att man utfört cyberkrigföring mot Irans kärnkraftverk.
Paul Craig Roberts – förre biträdande finansministern under president Reagan, före detta redaktör för Wall Street Journal, listad i Who’s Who in America som en av de 1000 mest inflytelserika politiska tänkarna i världen – säger att USA:s krig mot Ryssland har redan börjat .
Mark Galeotti – professor i globala frågor vid Center for Global Affairs vid New York University, och en framstående expert på Ryssland – säger ”västvärlden och Ryssland är redan i krig”.
Ron Paul säger att sanktioner är en krigshandling … och vi har haft sanktioner mot Ryssland och Iran sedan en tid. Och USA hotar med militär konfrontation i Sydkinesiska havet. Kina tar hotet på allvar.

* Kom ihåg att Ryssland och USA har var tillräckligt med kärnvapen för att utplåna varandra … och amerikanska, brittiska, polska och ryska experter varnar för att fortsatt striderna i Ukraina skulle kunna leda till kärnvapenkrig.
* Pentagon rapporterar att Kina nu har ballistiska missiler som kan nå nästan hela USA.
* Ryssland och Kina är i en militär allians, och genomför gemensamma militära övningar.
* Kina har varnat USA för att fortsätta sitt ukrainska Proxy-krig mot Ryssland.
* Kina och Ryssland har båda sagt att en attack mot Iran – eller Syrien – kommer att betraktas som en krigshandling mot dem själva. Vi är redan i Syrien för att försöka att störta Assad, och vi har stött terrorister i Iran under många år.
Putin och Xin Jinping original
* Å andra sidan påpekar en pensionerad officer på hög nivå i tyska armén att om bara en av NATO:s 28 medlemsstater dem blir inblandad i en konflikt med Ryssland, tvingar avtalet dem alla att hjälpa till. Och då kan vi plötsligt få ett tredje världskrig. Det enda sättet att förhindra det är om folket stiger upp och säger: Ryssland sörjer över så många offer under andra världskriget, vill ni verkligen starta ett krig igen?
Vad kan möjligen gå fel?

En fundering (Anders Romelsjö): Ledande kretsar inser nog att USA kommer att vara svagare ekonomiskt och militärt, relativt sett, inom 5-10 år. Mycket talar för att USA då också kommer att vara svagare politiskt, till följd av ökat samarbete mellan Kina och Ryssland, den kinesiskt-inspirerade investeringsbanken, och sannolikt ökad splittring och minskad generell följsamhet inom EU visavi USA. Detta talar för att risken för konventionellt storkrig ökat – med USA som angripare (som vanligt då det gäller krig), möjligen via ombud. Helst bör motståndaren framställas som angripare, som man försökt göra med Ryssland i Ukraina.
Då är det bra för Sverige att stå utanför NATO!

intressant.se Ukraina, , , , , , , ,

Washington blog Steigan 14/5 Steigan 17/5 DN 13/5 New York Times 16/5 Nuland i Kiev Post Pepe Escobar i Globalresearch Pål Steigan 27/4 Pål Steigan 21/4 Grardian 16/4 Expressen 21/4 DN 14/4 DN 17/4 Pål Steigan 14/4 Pål Steigan II 14/4 DN Kolumnen 7/4 Pål Steigan 6/4 Information från Ukrainas försvarsdepartement Namnuppropet Krypskyttarnas massaker på Majdan Peter Wolodarskis ledare 8/2 DN 8/2 Intervju med Merkel Lavros uttalande Hollandes uttalande Sveriges Radio 7/2 Pål Steigan Globalresearch 6/2 Robert Parry 6/2 Parrys bok Huvudstadsbladet 5/2 E Zuesse på Globalresearch 31/1 Åtta dagar 29/8 2014DN 24/1 The saker Globalresearch 22/1 Globalresearch 23/1 OSSE:s hemsida Hans lilla gröna Oliver Stone på FacebookNyhetsbanken Ryssland fördömer USA & EU:s nej till resolution mot nazismen Talesman för Ryssland Nej från USA & Co mot nazism-resolution FN-resolutionen 2012 DN 23/11 SvD 23/11 Orangea revolutionen Michael Roberts blog Från Poroshenko till Putin – en nedförsbacke Pål Steigan 15/11 DN Debatt 13/9 M Hudson i CounterpunchPål Steigan Counterpunch om USA:s UkrainapolitikYatsenjuk och Nuland DN 30/7DN 23/2 DN 19/2 SvD 19/2

  3 comments for “USA redan i krig med Kina och Ryssland?

 1. Johan Eriksson
  5 juni, 2015 at 11:31

  Ytterst tjänar Obama, Putin och Jinping kapitalets makter. De är alla nickedockor till de, som innehar den verkliga makten – kapitalet. Då krigsindustrin är den mest luckrativa av utsugarnas alla verksamheter finns ett självklart intresse att underblåsa spänningar. Sedan revolutionerna i Ryssland och Kina förråtts är dessa stater minst lika råkapitalistiska som USA. Det vi ser är bara ett spel mellan girigt kapital och de förtryckarstater, som lydigt följer varje vink från de verkliga makthavarna. Alla som deltar i detta arbetarfientliga spel är lika avskyvärda. Putin och Jinping är varken bättre eller sämre än Obama.

 2. Zokrates
  6 juni, 2015 at 12:24

  Mark Galeotti professorn som håller ”föredrag” där han talar om att V¤4 ländernas NATO-styrkor ”sannolikt” kommer användas som mänskliga sköldar för att ”tippa opinionen”.

  Å andra sidan.
  Hans böcker om Rysk counter insurgency beundras av våra inhemska ”sovjetologer” med all rätt.
  Eriksson kommentar är helt korrekt i sammahanget.

 3. Lajma
  8 juni, 2015 at 06:56

  https://youtu.be/Zy5sh59TBz0
  Jag skulle vilja tipsa om att det är i undertexter till filmen man kan ordna en engelsk text. Russell i inslaget är från USA och talar engelska i filmen. Han visar huset som träffats av en ukrainsk bomb där ett litet barn dödats …

Comments are closed.