Underliga signaler från Palestina


[column width=”49%” padding=”2%”]
Det senaste dygnet har rapporterna från Mellanöstern kommit i strid ström. Praktiskt taget alla handlar om de upprörda känslor som finns bland palestinierna både på Västbanken och i Gaza. Man skräder inte orden och det islamistiska Hamas har uttryckt önskemål om att Mahmoud Abbas ska fråntas sitt medborgarskap.

Aftonbladet/TT: ”Abbas har fått utstå en storm av kritik från sina egna led efter Palestinska myndighetens beslut att inte gå vidare med den så kallade Goldstonerapporten, efter hårda påtryckningar från USA. – President Abbas undersöker seriöst möjligheterna att be den arabiska och islamiska gruppen att officiellt föra Goldstonerapporten till internationella organ, däribland FN:s generalförsamling och säkerhetsrådet, sade chefsförhandlaren Saeb Erakat på tisdagen.”

Hur man ska tolka att det är Saeb Erakat som säger detta vet jag inte, han sade igår att man inte alls hade stoppat Goldstonerapporten, en uppgift som visade sig vara felaktig. Faktum är att Mahmoud Abbas sedan länge har varit en israelisk lakej och styrts direkt från den israeliska regeringen. Israel sägs ha hotat honom med att avslöja hans eget engagemang i kriget mot Gaza. Hans problem var nämligen att Hamas vann valet, något som på sikt omöjliggjorde hans egen situation.

Med tanke på hur oroligt det varit från och till på Väst-
banken så har jag undrat hur det kommer sig att han klarar livhanken, men det sägs bero på de soldater som Israel och USA utbildat åt honom för att han ska kunna behålla greppet. Det folkliga stödet har inte varit stort, mycket beroende på att hans nära samröre med den israeliska regeringen.

Israel har gjort desinformation till en rent industriell verksamhet och landet har avsatt stora resurser för att påverka världsopinionen. Man har nätverk av lobbyister och har även ordnat nätverk av ”supporters” som ska agera direkt om någon tidning publicerar en artikel som är negativ för landet. Man har dessutom maskinell avläsning av tusentals webbsidor på nätet för att kontrollera om och när kritiska röster hörs.

Mahmoud Abbas har använts av Israel för att styra befolkningen på Västbanken, och det blev troligen tydligt för de allra flesta i och med att Goldstonerapporten stoppades. Vissa trodde kanske att det fanns en möjlighet att stödet för rapporten drogs tillbaka på grund av något förhandlings-
erbjudande från Israel, själv undrade jag ett tag om Netanyahu

[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]Abbas

hade erbjudit sig att stoppa utbyggnaden av bosättningarna. Jag insåg visserligen att det var en naiv tanke, men det är väl så vi fungerar lite till mans. Hoppet lär vara det sista som överger människan.

Nu säger således TT att Abbas ”undersöker möjligheterna” skicka rapporten vidare, och den som för fram detta budskap är Saeb Erakat.

Cecilia Uddén/Ekot: ”Israel, som anser sig ha världens mest moraliska armé, avfärdar beskyllningarna som politiskt motiverade och säger att Goldstonerapportens budskap är att terror lönar sig. Här i Gaza har alla olika förklaringar till varför Mahmoud Abbas palestinska myndighet gav efter för påtryckningarna. Det finns uppgifter om att Israel skulle ha hotat Mahmoud Abbas med att avslöja hur pass inblandad den palestinska myndigheten i Ramallah och Fatah var i Gazakriget och i Israels försök att krossa Hamas.”

Närmare än så kan man antagligen inte komma sanningen. Kvar finns frågan om vad palestinierna ska göra för att bli av med Mahmoud Abbas. Vore jag palestinier så skulle jag inte nöja mig med att han blev ångerköpt och skickade iväg rapporten i efterhand, först när Abbas själv är ivägskickad från sin maktposition skulle jag nöja mig. Och den uppfattningen tror jag att jag delar med de allra flesta palestinier.

Det skulle vara utomordentligt intressant att veta vilken roll EU spelar i detta debacle. [/column]
intressant Andra om: , , , , , , , Ekot ab svd dn dagen t


28 svar till “Underliga signaler från Palestina”

 1. Är själv palestinier och jag kan säga att Abbas inte representar mig. Han är inte min president och kommer aldrig att vara det. Hans mandatperiod är slut och han har aldrig i sitt liv kämpat för palestinska intressen, tvärtom så har det handlat om hans egna intressen och Israels och USAs intressen. Han och banditerna runtomkring honom borde dömmas för brott mot sitt eget folk. Samtigt är jag inte naiv för att tro på att det är lätt avsätta honom. Han skyddas nämligen av israelerna själva. De kommer inte hitta en bättre figur för att leda palestiniernas kamp till en katastrof.

 2. Uppgifter har faktiskt läckt ut från israelisk sida om att en gren av den israeliska underrättelsetjänsten, nämligen Shabak, är de som vaktar både Abbas och Fayads personliga säkerhet. Bara det bör räcka för palestinierna som bevis på vilka dessa män är.

 3. Abbas är en kontrollerad opposition som verkar vara representera palestina och dess medborgare..

  Skitsamma, snart bombas Iran och vi har ett 3:e världskrig..

  Saudi-Arabien har gett Israel klartecken för överflygningar och propagandan kommer nu att rullas ut om att Iran har atombomber.. Om vi har otur så får vi se lite svampliknande moln i flera städer i USA, fienden kommer att heta Iran, precis som Irak en gång utpekades, undantagstillståndet som regeringen då har laddat för under årtionden blir då aktuella.. Sen har den största och mest fria republiken i världen fallit, diktatorerna blir bankirerna.. USA kommer att likna Mexico eller andra latinamerikanska länder i levnadstandard..

  Flera länder dumpar nu dollarn som världsvaluta, vad tror ni händer?? HYPERINFLATION, WEIMAR-style!!!

  • ”Saudi-Arabien har gett Israel klartecken för överflygningar”

   Var har du fått det ifrån? Fakum är att Saudi-Arabien har försonats med Syrien i veckan, Irans främsta allierade i regionen och världen.

 4. Abbas kommer inte att avgå frivilligt , Han vet att han är skyddad av Israel och USA liksom alla arabiska diktatorer
  Abbas har full kontro över sin militär styrka , underrättelsetjänsten som är redo att ta död på varje upprop mot honom
  Israel redo att försvara honom ifall folket vill störta honom , Han har också full kontroll över media , tv och radio och yttrandefriheten är förbjudet
  Abbas är en kopia av de diktatorer i arabvärlden , en ful gubbe och senil

  Hundratals människor bevakades av Abbas banditer har demonstrerat på västbaken mot den palestinska myndigheten de skanderade , lyssna lyssna Abbas vår folks blod spills inte i onödan
  Abbas är en en förrädare och olämplig att vara president , Han mörklägger Israels brott mot sitt eget folk och utgjorde ett prejudikat inte mindre än farlig än de grymheter som begåtts I Gaza
  Det som har hänt är en konspiration mot det palestinska folket

 5. Det här kanske inte har med saken att göra, men tillåter verkligen den palestinska grundlagen att man förlorar sitt medborgarskap? Finns det ens nått land i världen som gör det?

  • Det vete fåglarna, men man kanske inte ska ta det så bokstavligt? Det kanske finns andra sätt att göra sig av med honom som Hamas kan tänka sig…

 6. Al-Aqsamartyrernas Brigader, m.a.o Fatahs militära gren, lovar nu att avrätta alla som var inblandade i att behandlingen av rapporten sköts upp och därmed orsakade att den inte gick vidare till Säkerhetsrådet eller Generalförsamligen.

   • Ja, alla utgår från det. Igår anklagades han personligen av många tunga personer i arabvärlden, bland annat tog Egypten handen från honom och Qatars representant berättade hur det hela gick till.

    Nu meddelas att FN:s kommissionär för mänskliga rättigheter lägger ansvaret på den palestinska myndigheten som ”räddade Israel från en fällande dom”.

 7. Nu kommer nya bevis mot Abbas och hans närmaste män , Israel har hotat den palestinska myndighet att publicera ett videoband som visar hur presidenten Abbas försöker övertyga den Israeliska försvarsminister Ehud Barak att fortsätta kriget mot Gaza
  Israel har också hotat att publicera ett ljudband med ett samtal mellan Abbas närmaste man Tayeb Abed Alrahem som försöker övertala Israel att ockupera de två flyktingslägren Jabalia och Alshat i Gaza oavsett hur många civila liv skulle kosta , Abbas högre hand säger till att detta är det enda vägen för att krossa Hamas men Israelerna svarade att detta kommer att leda till många civila offer , Tayeb svarade att alla dessa palestinier har valt Hamas och valde sitt öde ( döden)

  Ett sånt bevis tvingade den palestinska myndighet att acceptera Israels krav att återkalla Goldstone resolution , den palestinska myndigheten tiger om detta och varken bekräfta eller dementera

 8. Ja, alla utgår från det. Igår anklagades han personligen av många tunga personer i arabvärlden, bland annat tog Egypten handen från honom och Qatars representant berättade hur det hela gick till.

  Nu meddelas att FN:s kommissionär för mänskliga rättigheter lägger ansvaret på den palestinska myndigheten som ”räddade Israel från en fällande dom”.

 9. M, det kommer ju inte att stå i svensk massmedia så man får leta på andra vettigare ställen för att få reda på vad som egentligen händer i världen:

  SAUDIS WILL LET ISRAEL BOMB IRAN NUCLEAR SITE
  http://www.express.co.uk/posts/view/130251/Saudis-will-let-Israel-bomb-Iran-nuclear-site

  Glömde jag att nämna att liknande övningar redan har genomförts:

  Israel stands ready to bomb Iran’s nuclear sites
  http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/middle_east/article6115903.ece

  • Man kan inte tro på allt bara därför att det står i engelsspråkiga tidningar. Saudiarabien begår självmord om de tillåter israeler att flyga över deras territorier när de bombar Iran.

   Vi får väl se om israelerna törs göra det överhuvudtaget. USA befinner sig redan i två krig där det går illa för dem. Amerikanerna kommer inte att tillåta ett tredje större krig just nu.

 10. Jag är också palestinier och jag kan säga redan nu att Fayyad och Abbas båda är med i ett spel som inte kommer gynna palestinierna i det långa loppet.

  Korruptionen finns där fortfarande och den demokratiska processen går bakom; så i Västbanken, så i Gaza remsan.

  En sak är säker; att om det är någon som ska kunna styra palestinierna, så kommer den personen att behöva stöd från omvärld och befolkning..

 11. Suck…otroligt. Vad bråkar ni om därnere, egentligen?

  Ni är ju människor, av arten Homo Sapiens, allihopa.
  Det finns vettigare saker att göra i livet än att mörda varandra, till höger och vänster.

 12. Nya rapporter! Jag hoppas inte de är sanna…

  ***
  But, then, Brigadier Eli Avraham, an Israeli representative, played a videotape showing a meeting between Abbas and Ehud Barak, the Israeli defence minister during the Gaza war, in which Tzipi Livni, Israel’s former foreign minister, was also present, the report said.

  The tape showed Abbas trying to convince Barak to continue the offensive, according to the Shahab report.

  Avraham also played an audiotape of a telephone call between Dov Weissglass, a senior Israeli official, and al-Tayyib Abdul Rahim, secretary-general of the Palestinian president’s office, the report said.

  In the conversation, Abdul Rahim noted that circumstances were suitable for entry of the Israeli army into Jabalya and al-Shatea refugee camps, and said that the fall of these two camps would end Hamas’s rule in Gaza Strip, Shahab said in its report.

  Weissglass then told Abdul Rahim that such an army operation would lead to the deaths of thousands of civilians, but, according to Shahab, Abdul Rahim said: ”They have all elected Hamas, so they are the ones who have chosen their fate, not us.”

  http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2009/10/200910712447715422.html
  ***

  Fatah har svikit det palestinska folket och rättvisan för ännu en gång. Det framgår också i ”Shahab-rapporten”, som AlJazeera hämtar sina uppgifter från (det är dock inte verifierat av AlJazeera), att Fatah valt att inte att ta upp Goldstone-rapporten i FN för att de inte ville att det här materialet (som visar att Fatah inte brydde sig om palestinierna i Gaza) skulle läcka ut.

  ***
  ”The Israeli delegation warned the PA representatives that it would present the recorded material to the UN and news organisations, forcing the Palestinians to accede to Israel’s demand to delay the vote on the Goldstone report, the Shahab report said.”

  ***

 13. M, så när jag bevisar mitt påstående med en tidningsartikel så väljer du att ignorera informationen?

  Du borde läsa på lite om den nya världsordningen och genast så skulle du förkasta dina nuvarande uppfattningar om vad som händer militärt och politiskt i världen.. All information som behövs för att bilda sig en egen uppfattning finns där ute, börja med att googla efter nyheter med meningen ”new world order”, det är detta som eftersträvas av politiker och makthavare.. Omedvetet eller medvetet..

  Jag hjälper dig lie på traven..

  http://news.google.se/news?hl=sv&source=hp&q=new%20world%20order%20&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wn

  • Var inte så överlägsen Mr.T särskilt när du hänvisar till sån gammal skåpmat.
   Ingen som läser den här sidan är omedveten om ”new world order”. Det har ingenting med det som du påstår att saudierna gjorde. Med en stor minoritet shiamuslimer i det egna landet och i grannländerna,shiamuslimerna revolterar ju i Yemen, miljoner iranska gästarbetare i Golfstaterna och med iranska missiler som når varenda centimeter av den arabiska halvön, kan saudierna inte tillåta att israelerna använder deras luftrum. Tvärtom, Assad, Irans främsta allierade i regionen har just varit i Saudiarabien, och Kung Abdullah är på väg till Syrien.

   Att teorierna om ”new world order” finns är en sak. Att man kommer någonstans med dem är något annat. Remeber vad C. Rice sa om ”den nya mellanöstern”? :-D Som idag betraktas som årtieondets skämt? Den krossades tack vare libanesernas motstånd och Gazabornas uthållighet. Förutom att ryggraden för den nya mellanöstern gick av tack vare amerikanernas nederlag i Irak. Vänta bara tills detsamma sker i Afghanistan.

   Saudierna är inte dummare än att de kan stava till självbevarelsedrift.

 14. Förlåt Jinge att jag blir lite offtopic men detta måste förklaras…

  Anser inte att jag är överlägsen, läser bara riktiga nyheter och bildar min egen uppfattning om vad som händer..
  Så NWO och byggandet av en världsregering/världsbank har inte kommit nånstans? Få se nu, vi har snart 4-5 olika EU-liknande superstater uppbyggda där beslut tas på en överstatlig nivå som medborgarna inte har nåt att säga till om, får man sen rösta om saker och röstar fel så får man vackert rösta igen… Demokratiskt som faen!

  Nämner några av dom Europeiska Unionen, South Asian Union, African Union och snart NAU, North American Union, det enda som fattas är att det bildas en världsregering ( FN? ) som sedan fattar beslut ner till alla unioner..

  På länken nedan så hittar du bland annat information om att Reinfeldt, Sahlin med flera har blivit ombedda att ta påtala en omröstning om en global regering i FN’s generalförsamling..

  ”This is a list of the people who have sent regular letters (not emails) requesting that the Vote World Government draft UN resolution (for a global referendum on the creation of a democratic world government) be proposed in the UN General Assembly.”

  http://xxxxxx

  • Jojo, men det har inget med Palestina att göra. Fler inlägg i ämnet kommer att behandlas som just – off topic.