Tiger Woods olycka

Är man kritisk mot massmedias behandling av nyheter så ska man nog undvika att läsa kvällstidningarna de närmaste dagarna, morgontidningarna är bättre men ingen är godkänd utan anmärkning. Jag läste just Lasse Anrells skildring av den händelse som just timat i Orlando. Tiger Woods har kört på en brandpost och sedan krockat med ett träd. Skadorna inskränker sig till skärsår i ansiktet och han fick lämna sjukhuset efter omplåstring.

Att tidningarna skriver om det inträffade är naturligt, Tiger Woods är en enastående idrottsman som under flera år varit nummer ett inom sin sport. Sedan har han dessutom gift sig med en svenska vilket nästan gör honom svensk. Inte enligt Sverigedemokraternas måttstock, men tidningarna betraktar honom som en. Men kvällstidningar vore inte kvällstidningar om de inte fick sprätta lite dynga.

Lasse Anrell/AB: ”Möjligen skulle det också kunna finnas en bakgrund i den senaste tidens skriverier i amerikanska media om en del problem som världens främsta idrottsman haft i sitt privatliv. Det där kan man spekulera hur mycket man vill om, men det är bara spekulationer och jag tycker att det är viktigt att media just nu avhåller sig från att spekulera i vad som händer i Tiger Woods värld och koncentrerar oss på vad som är fakta.”

Men Lasse Anrell tycker uppenbarligen det är viktigt att föra den sortens uppgift vidare till Aftonbladets läsare. Han vill inte spekulera skriver han, väl medveten om att det är precis just det som nu läsarna kommer att göra. Argumenten för att det är något skumt med denna olycka radas upp i artiklarna i tidningen, nära hemma, sent på natten, polisen höll på nyheten, eventuell brottsutredning etcetera.

Tiger Woods
Den enda antydningen som jag -inte- hittat är – gasen hängde upp sig så han fick formligen slänga bilen av vägen för att få stopp. Även om fordonet var av fabrikat Cadillac och dessutom nytt så kan sådant hända. Att sätta sig i en bil och köra iväg innebär en hundrafalt större risk än att sätta sig i ett flygplan. Mängder av tekniska orsaker kan få en bil att krascha, bortsett från den vanligaste, den mänskliga faktorn.

Och vill man inte skriva något om familjeproblem som journalist så kan man skriva att man inte vill spekulera. På det sättet låtsas man ha en moral som står över normal kvälls-
tidningsjournalistik men åstadkommer exakt samma sak, fast under sken av hederlighet och att måna om kvaliteten. Tyvärr så ägnar sig samtliga tidningar åt den sortens journalistik, fast i varierande grad. Se bara på Expressen…

intressant Andra om: , , , , , , , ab12 t

  5 comments for “Tiger Woods olycka

 1. Charlie
  28 november, 2009 at 10:31

  Tiger Woods did not suffer facial lacerations from a car accident. They were inflicted by his wife, Elin Nordegren — according to a conversation Woods had Friday after the accident.

  Read more: http://www.tmz.com/#ixzz0Y932xuPu

  • 28 november, 2009 at 10:32

   Mjaha, tmz är ju seriösa… Kanske därifrån Anrell hämtar sin information.

 2. Anders
  28 november, 2009 at 11:00

  Jinge, vad säger du nu efter att du läst TMZ?

  • 28 november, 2009 at 11:32

   :-) Anrell har kanske rätt, men jag tycker inte att man ska spekulera i andras olycka.

 3. 28 november, 2009 at 12:05

  Jag nöjer mig med att påstå att Elin nog är djävligt trött på golf…

Comments are closed.