Testa Zlatan i max två matcher


Idag landar Zlatan Ibrahimovic på Arlanda för att vara med i matchen mot Skottland på onsdag, han kommer med en privatjet som fotbollsförbundet bekostar. Inget konstigt med det, självklart ska han vara med på genomgången idag och om det blir någon lättare träning. Det jag reagerar på är hur landslagsledningen placerar honom i en särställning i laget, något som på sikt kan vara destruktivt.

[column width=”49%” padding=”2%”]Att han är lagkapten är förstås helt rätt, sedan får vi se om hans placering som toppforward leder till det som Hamrén och det svenska folket önskar, massor av mål, det ser vi på onsdag och sedan i den första matchen i EM-kvalet. Ser vi det inte så ska vi tacka Zlatan för den tid som har varit för att sedan satsa på de yngre förmågorna i landslaget.

Zlatan har inte hållit sin plats i FC Barcelona under vår-
säsongen, med rätt eller orätt är utomordentligt svårt att säga. Antagligen med viss rätt, å andra sidan kan man utan vidare konstatera att det är svårare att ta en plats i det laget än i det svenska landslaget. Till min förvåning ser jag att Fredrik Ljungberg sagt till någon tidning att han är beredd att ställa upp fall det blir kris i landslaget. Det är egentligen roligt, en sådan kris lär aldrig svensk landslagsfotboll drabbas av.

För vad ska vi göra då, kalla in spelarna från VM i USA på 90-talet? Ljungberg borde väl närmast tänka på att träna för yngre oldboys, han får snart sällskap av Ibrahimovic där. Men vi ska inte blunda för att vi har ett antal yngre forwards som behöver mycket speltid i blågult för att vara så användbara som möjligt inför nästa VM-kval. Och där är det definitivt inte klart.[/column]

[column width=”49%” padding=”0″]zlatan ibrahimovic

att Zlatan platsar. Förstå mig rätt, jag gillar Zlatan, han är en av de bästa forwards vi haft i landslagströjan, men nu befinner han sig när som helst i den fotbollsmässiga utförsbacken, det är då de gamla U21-orna ska in på scenen.

it , , , , , , , ex12 ab12 svd1 dn [/column]


8 svar till “Testa Zlatan i max två matcher”

 1. Henke Larsson var 33 när han sprutade in mål i Em 2004…vem vet zlatan kanske håller lika länge som henke gjorde!

  • Hoppas, men jag tror att Henke är en envisare typ, om man säger så. Men det är bara nåt jag har fått för mig, jag har inte en aaaning…

 2. Problemet med att lägga sådant överdrivet fokus på Ibra är att om det går dåligt för landslaget är det honom folket kommer gnälla på, fast att han är sveriges bästa spelare för närvarande. Ingen annan hade kunnat ha en plats i Barcelona brevid Messi – världens bästa spelare enligt rankningarna. Alla spelare har dåliga matcher, med med an takik så fokuserad på en spelare har inte landslaget råd med en enda dålig match av Ibra, till skillnad från topplag som brasilien, spanien etc där det finns ett flertal världsspelare och där nästan alltid några är i form. På detta sätt har Ibra helt överdrivet enorm press på sig och sitter i en nästan helt omöjligt situation. Inte ens Messi ”lyckas” ju i landslaget om man jämför med klubblaget, och som vi förstår beror det inte på spelarens kvalitet för vi vet alla vad både Meddi och Ibra går för. Dom är spelare som vinner skytteligan i vilket land dom än spelar i om dom får rätt omständigheter.

  • Sant. Men visst har vi några bra spelare på topp på onsdag, frågan är om de får fram bollar till Z, om inte får de göra målen själva.

 3. Hur tänkte du nu Jinge?

  Ska vi ge vår absolut bästa spelare 2 matcher på försäsongen och om han inte levererar så ska vi satsa
  på någon yngre?

  Faktum är att det Svenska landslaget idag inte är bra, vi har ett rekordlågt antal ”stora” stjärnor och det kommer nog tyvärr vara så ett tag. Detta är iof inget konstigt eftersom bra kullar har en tendens att komma i vågor. Att vi i detta läge skulle bänka vår bästa, han som trots allt levererade de sista mästerskapslutspelet vi deltog i.

  Nä Zlatan behövs och eftersom landslaget inte är pojkfotboll så får vi väl utgå ifrån att ledningen kan hantera situationen. När det gäller VM om 4 år så fungerar det inte som så att någon lovande talang ska få 4 år på sig att ”mogna” i landslaget. Landslaget tar man sig in i med buller och bång, eller för att de i sina klubbar utvecklas hela tiden.

  Ett faktum däremot är att Zlatan här i Sverige är utsatt för en rätt hård hatkampanj. Det räcker med att läsa foruminläggen på aftonbladet efter alla Zlatan artiklar.
  Troligtvis sverigedemokrater som har svårt att acceptera att invandrarkillar lyckas.

  • Mja, det ligger en del i vad du säger, men ”bra” betyder främst i jämförelse med resten av laget. Två är kanske snält eftersom Zlatan är en världsspelare, men jag tycker faktiskt att vi ska släppa fram ungtupparna, rejält.

   • Håller med om att det är viktigt att släppa fram de unga spelarna. U21 har ju visat sig vara rena guldgruvan. En viktig detalj med Landslag är att vissa spelare alltid spelar bättre i landslag än i klubblag. Viktigt för ledningen att kunna se det eftersom journalister och tyckare ofta bara ser på klubbformen.

    Ett bra exempel är Klose, Muller, och många andra vi såg i VM.

    Ta en spelare som Safari i Landslaget, hur kunde det komma sig att killen inte fick en ordinarie plats i Landslaget direkt. Helt lysande i varje landskamp men ändå fick han vänta.

    En gåta som närmast börjar likna komik är väl ändå att Chippen spelar i Landslaget? Är det bara jag som ser det men killen har inte ”gjort sin kille” på 11 år! Ändå säger folk ” bra att Chippen är med så att vi har någon som kan göra sin gubbe” Sedan slutar det alltid med att det gnälls att Chippen aldrig gjorde det utan spelade bollen bakåt hela tiden….

    Det min kära Jinge är komik!

    Magued Idris