Taskspel om Zlatan


Nu har vi i ett antal månader kunnat följa i första hand kvällspressens skriverier om Zlatan Ibrahimovic. Dessa har i några fall varit tveksamma ur pressetisk synvinkel, men Zlatan säljer lösnummer, något som givetvis tidningarna utnyttjar. Jag tänker inte exemplifiera övertrampen.

Den första tanken jag får är givetvis en förhoppning om att han inte läser tidningarna på nätet, men jag antar att han gör det, vem är inte intresserad av att läsa vad tidningarna skriver om ens idrottsliga prestationer? Samtidigt har det varit en aktiv ryktesspridning om än det ena, än det andra. Zlatan ska ena dagen säljas, andra inte. Den tredje dagen så vet man vilken klubb han ska till, den fjärde så dementerar FC Barcelona.

Vi svenskar är så ovana vid att ha en svensk världsstjärna i fotboll så vi slukar medierapporterna. Vi är angelägna att det ska gå bra för Zlatan, inget fel i det, det jag reagerar på är att tidningarna utnyttjar situationen helt och enbart av pekuniära skäl. Själv önskar jag att jag vore ståndaktig nog för att strunta i rapporteringen, men tyvärr, jag läser allt.

i Tags: , , , , , , , ab12 ex12 dn12 svd1 t


2 svar till “Taskspel om Zlatan”

  1. Ja det är svinaktigt, häromdagen så ”berättade” Aftonbladet att det går rykten om att Zlatan har ett förhållande med en lagkamrat. Vad nu det har med ”sport” att göra…