Tanklösa demonstranter har nu övergått till öldrickande


Ett tjugotal medlemmar i ”Nationaldemokraterna” demonstrerade idag i Göteborg, enligt vad de säger så har de demonstrerat mot ”dagens mångkulturella samhällsexperiment”. Samma sorts retorik som Sverigedemokraterna använder.

AB: ”Nationaldemokraterna har hållit möte på Kortedala torg sedan klockan 13 i dag samtidigt som anti-rasister försökt störa talen.

– Nationaldemokraterna plockar nu ihop sina flaggor. En talare avslutade sitt anförande med att tacka polisen för ett fint arbete. Han tackade även ’vänsterpacket’, och sa att ’utan er hade vi aldrig fått den här uppmärksamheten’, rapporterar Aftonbladets utsända Kerstin Danielsson.”

Nej det hade de inte, och nu blir de dessutom nämnda i sociala medier över hela landet. Vi har haft den sortens ”nationalister” här i Haninge också, men det verkar som om de har flyttat från kom-
munen, jag har i vart fall inte sett någon av dem på flera år. Förr sprang de omkring och satte upp små rasistiska lappar överallt de kom åt, men ett flertal medborgare i kommunen gick ut och tog bort deras klistermärken på grund av att de uttryckte rasistiska åsikter. Antagligen sitter de på någon av Göteborgs serveringar just nu och röker, svär och dricker öl. Det är kanske lättare än att använda huvudet, vad vet jag..

Idag när nästan alla mobiltelefoner kan sända och ta emot twittermeddelanden skulle sådana försök snabbt kunna stävjas, därför klistras de flesta rasistiska märken upp först när det blivit mörkt, antagligen är individerna ljusskygga.

it Andra om: , , , , ab12 svt sr dn svd gp


18 svar till “Tanklösa demonstranter har nu övergått till öldrickande”

 1. Anser du verkligen att denna patetiska lilla grupp med nazzar är det största problemet
  i dagens samhälle?

  • Låter man dem demonstrera helt fritt, så kan folk få för sig att deras smygrasism är ok. Rasisten skall överallt känna att han är en liten minoritet, inget visar väl detta så bra som nassarnas demonstratoner.

 2. Den rasistiska rörelsen har genomlidit en kris och blir bara färre och färre, sen storhetstiden för längesedan. Motdemonstranterna har inte tappat i antal, tvärt om.

  2 decennier hård kamp emot nazister och rasister. Har förvandlat en en gång växande rörelse med stigande självförtroende till små ligistgäng som lever en borttynande tillvaro, kompis gäng som samlas för att dricka öl ibland och lyssna på lite musik som snott sitt sound, från fienden…

  Du ser inte nassegäng som går och heilar på gatorna längre. Inte ens en fredagkväll. Därmed är den våldsammaste rasisthopen nedkämpad till en nivå som är lägre än på 80-talet.

  Den liberala metoden för motstånd är vid detta laget tämligen väl falsifierad. Göra inget åstadkommer inget.

 3. Man får hoppas att motdemonstranterna inte uttryckte sig så klumpigt att det ger intryck av att de tycker att det är OK att mer eller mindre slå ihjäl folk som är ute och går med hunden! Det där med självförsvar från ett antal tonårsgrabbar mot en ensam äldre man (han är väl i min ålder ungefär) låter nåååågot tvivelaktigt! Jag är något tveksam till motdemonstrationer som skapar mer uppmärksamhet än vad själva demonstrationen gör. Även där gäller det att tänka först och eventuellt faktiskt hålla klaffen. Är det inte samma trotskister som demonstrerade i Göteborg som ni har några av i Handen förresten – de som bland annat tycker att USA/NATO-angreppet mot Libyen var OK? Inte helt omdömesgilla personer.

   • Rättvisepartiet socialisterna är trottar, jo. Fast finns gott om rättvisepartister som gör mycket bra grejer.

    Ideologier < handlingar.

    För övrigt så visst stämmer det att nassarna får mer uppmärksamhet från stormedia när vi gör motaktioner – men det är inte den uppmärksamheten de är ute efter, just för att de framstår som små och förskräckta. Deras möten är vad jag förstått i första hand för att radikalisera smånassar och rekrytera tonåringar, och det är lättare att göra det om det inte är tolv snutbussar mellan dem och omvärlden…

     • De är väl representerade i kommunfullmäktige i Luleå, eller har varit.

      De har varit väldigt bra på att mobilisera ungdomar emot rasism.

      När det gäller trottar så är väl Arbetarmakt, det ballaste partiet.

      De har väl också en ganska bra strategi att aktivera sina medlemmar, men det hämmar väl medlemstalen. Jag känner flera som lämnat dem för att de har varit väldigt krävande.

      SP är rivaler. Men det är väl mest en gubbrivalitet, den dör väl ut med 40-talisterna. :)

   • RS är själva trottepartiet. Och det säger jag som SP:are. RS får samtliga oss andra trotskister att se dåliga ut med sina ständiga demokapningar, ”två flaggor per medlem”-taktiken, sina frälsningstält och sina förbannade listor hela tiden.

    • Det är en bra organisation för folk som passar in i den organisationen. Men alla pallar inte riktigt, det är vad mina fd RS kompisar vittnar om.

     Men jag tycker det fina med vänster är att det finns en mångfald, så snart vi börjar se det som en styrka och använda det som en styrka, då kan vi få en positiv utveckling, utan att kräva likriktning, den moderna människan klarar av mångfald, hon härskar kaoset. Gillade till exempel inte Svenssons sekterist kommentar om RS senast, därav min kommentar om gubbrivalitet.

  • Tja, du kan inte argumentera med resultaten? När såg du senast gäng gå runt på stan och heila på helgerna, skrämma mörkhåriga och vänstermänniskor? 80- och 90-talet?

 4. Påminner mig om för ett par år sedan när jag och en bekant stod och väntade en timme i regnväder på att Nationaldemokrater anlända med buss skulle dra igång ett annonserat torgmöte. Men det blev aldrig mer än att någon stupfull stackars pojke klev ur och pissade mot en vägg. Det var en sorglig tillställning för alla och endast polisen var nog tillfreds med den dagen.

 5. Nazismen minskar, SD kommer in i riksdagen, lita aldrig på opinionsundersökningar som inte heter ”rikdsdagsvalet”:)

  sen lär ju SD, oavsett vad undersökningarna säger, få fler röster i nästa val, då fler börjar tröttna på den politikerklass som växer fram, se bara på stureplanscentern, dom lär tappa väljare till fördel för SD i protest.

   • De allra flesta, kanske rent av alla, nationaldemokraterna var inresta. Likadant var det med rasisternas demonstration mot moskébygget för ett tag sedan, de allra flesta kom till Göteborg från annat håll.
    En hel del vanligt folk, äldre och boende i områdena, återfanns i motdemonstrationen vilket var väldigt bra. Sedan är det klart att RS tenderar att höras och synas mest… Inte minst i medias bildval.