Tack Anja!


Dagens bästa nyhet så här långt är den att Anja Pärson lägger skidorna på hyllan. Fast det lär hon inte göra, hon kommer nog att finnas med runt landslaget och som expertkommentator och liknande.

Jag gläds åt att hon avstår från att förnedra sig i pisterna framöver, nu kan vi alla minnas henne som den enda som kommit upp i Ingemar Stenmarks nivå, fast i alla grenar. Själv minns jag många gånger som jag suttit framför TV-mottagaren och hållit tummarna för den utförs-
åkare som behövt det allra minst.

Anja har förtjänat den särställning hon har, nu är det bara att hoppas att hon kommer fortsätta inom den alpina cirkusen på ett eller annat sätt. Själv ser jag fram mot Vinterstudion 2013 där hon kan fortsätta att prata om åkarna som lägger trycket på ytterskidan, och som har för vassa kanter på skidorna. Till skillnad från SVT:s kommentatorer så vet hon faktiskt vad hon talar om, det gör man om man höjer klacken på sina slalompjäxor med en millimeter tape för att få bättre ”attack” i branterna.

Nu gäller det för Sveriges Television att snabbt lägga ett kontrakt under näsan på Anja.

it Andra om: , , , , , , , , , , , , , , ab1 svt sr dn1 svd1 gp


3 svar till “Tack Anja!”

  1. Hon har varit min stora idol, både för sin enorma kapacitet och för sin envishet och jävlar anamma. Hon har inte lika många segrar som Stenmark (men han är ju som ett ufo) men fler medaljer från OS och VM.
    Ja, jag gillar henne skarpt och ja, hon gör alldeles rätt i att sluta innan hon kraschar sig sönder och samman.

  2. Jag lär ju aldrig kunna bevisa det, men tror att mångsyssleri ger bättre resultat än specialisering. Anja var som bäst när hon körde allt, blev sämre när hon specialiserade sig på fart.

    Ännu tydligare exempel är Carolina Klüft. Medan hon var världens särklassigt bästa sjukampare var hon i yttersta världseliten i längdhopp också. Men sedan hon blev längdhoppsspecialist har resultaten markant försämrats …

    Carro är ju fortfarande aktiv men idag vill jag tacka Anja för de högtidsstunder hon givit oss i åtminstone 10-12 år ! Hade unnat henne en bättre sista säsong, men nu är det som det är. Lycka till i fortsättningen !

    • Jo, fast jäntan har varit outstanding så länge att hon nog överlever en 30:e plats oxo. Vi andra gör ju det iaf..