Vaccin farligt enligt Aftonbladet?

Nu berättar Aftonbladet en historia som handlar om en ung amerikanska som drabbades av en neurologisk komplikation några dagar efter att hon blivit vaccinerad mot influensa.

Aftonbladet: ”Hejaklacksledaren Desiree Jennings vaccinerades mot influensan den 23 augusti. Tio dagar senare började hennes helvete. I dag kan hon inte längre ta sig fram normalt – utan kan bara gå baklänges. 25-åringen ville vara säker på att slippa den årliga influensan. Därför gick hon till vaccinationscentralen i hemstaden Washington och fick sin spruta.”

Numera kan flickan bara gå – baklänges. Hennes läkare säger att det är en extremt ovanlig komplikation, men ingenting i artikeln säger att man faktiskt vet att vaccinationen orsakat hennes problem. Det kan givetvis vara så, vaccinationer ger ibland biverkningar, men på det stora hela så uppvägs det av alla hundratusentals som inte får några biverkningar utan istället slipper utsättas för en obehaglig, och i vissa fall dödlig sjukdom.

Men det är lite av en tidnings dilemma som visas upp. Det är en nyhet, även om man inte med säkerhet kan koppla det inträffade till vaccinet. Samtidigt så skrämmer den sortens artiklar upp människor, och hur många som nu avstår från vaccinet på grund av denna händelse vet jag förstås inte, men eftersom den sprids internationellt så kan man nog anta att ett antal tveksamma avstår efter att ha läst om detta. Ett dilemma, och jag hävdar inte att tidningar ska avstå från att

h1n1
berätta, men resultatet kan i vissa fall bli långt mer allvarligt än den biverkning som den här patienten drabbats av.
—–

För övrigt så hoppas jag att de Rödgröna inom kort kommer att berätta att Sverige ska bygga en egen vaccinfabrik om de kommer till makten i september 2010.

intressant Andra om: , , , , ab123 dn123 svd1 ex t

  21 comments for “Vaccin farligt enligt Aftonbladet?

 1. Moa
  26 oktober, 2009 at 10:46

  Nu står det ju dock att hon vaccinerade sig mot den ÅRLIGA influensan, vilket inte är svininfluensan

  • 26 oktober, 2009 at 10:53

   Fast så tror jag inte att majoriteten tolkar saken. Det som är aktuellt nu i höst är H1N1 och dessutom så talas det inte om ngt annat.

   • Erik
    26 oktober, 2009 at 11:08

    Tidningens ”misstag”/”dilemma” i det här fallet är att man inte är önskvärt tydliga med att det INTE rör sig som SVININFLUENSAN och dess vaccin, utan ett ”vanligt” influensavacccin, som brukar distribueras varje år.
    Inte heller görs några förtydliganden kring skillnaderna mellan det amerikanska vaccinet och det som använts i Sverige – är det samma eller något annat?
    Ett tydligt exempel på att Aftonbladet tillhör kategorin av lösnummers- och klickhorande tidningar – en rubrik innehållande ”influensa” genererar extra klick och prioriteras därmed högt.

   • Karro
    26 oktober, 2009 at 11:26

    Fast när hon vaccinerades så fanns inte ens svinvaccinet på marknaden… det var mot säsongsinfluensan.

 2. Tove
  26 oktober, 2009 at 11:00

  Men den det är den ÅRLIGA influensan, och det står också. Svininfluensan är den NYA influensan. Men AB vill skrämma upp folk, det är syftet och det säljer. Det årliga influensa vaccinet kör man på med precis som vanligt men det är inte så intressant. Jag jobbar själv på labb så jag vet precis vad jag pratar om.

 3. alvan
  26 oktober, 2009 at 11:35

  Bra inlägg! Jag håller helt med dig.

  Ville bara säga det.. ;)

  Ha det gott!

 4. ARG SJUKVÅRDSKUNNIG
  26 oktober, 2009 at 11:56

  Ringde aftonbladet för en stund sedan och skällde ut dem för bristande samhällsansvar!

  En stund senare hade de lagt ut en efterlysning om vad folk vill veta om vaccinet….kanske bet min kritik?

 5. Mr.T
  26 oktober, 2009 at 12:04

  Vaccin som vaccin, det är innehållet i dom som spelar roll som typ skvalen och kvicksilver vilka inte är nyttiga för den neurologiska hälsan..

  • Gripen
   26 oktober, 2009 at 13:54

   I hennes fall innehöll inte vaccinet något kvicksilver.

   Och kom ihåg att du får 1000 gånger mer kvicksilver i dig av en östersjö torskfile än vad du får från en vaccin sputa som inne kvicksilver i des konserverings medel och insjö gäddan är inte mycket bättre.

 6. palle
  26 oktober, 2009 at 12:35

  Ingen nytt att influensavaccin kan ha alvarliga biverkningar. Även om biverkningarna klassas som mycket sällsynta, dvs drabbar färre än 1/10.000, så är det lätt att räkna ut att väldigt många kommer få allvarliga men efter vaccineringen. En mycket sällsynt biverkning kommer med andra ord att drabba ca 9.000.000 / 10.000 = 900 personer i Sverige. Vaccinet har dock flera kända (hu många okända? svin – vaccinet är testat i mycket liten omfattning) alvarliga biverkningar och vi kan i bästa fall se emot flera tusen allvarligt sjuka efter massvaccineringen. En toppenaffär för multinationella läkemedlsindustrin.

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-1206807/Swine-flu-jab-link-killer-nerve-disease-Leaked-letter-reveals-concern-neurologists-25-deaths-America.html#ixzz0OSlZaTSH

  • 26 oktober, 2009 at 12:48

   Jag har givetvis inte kollat dina siffror men om 900 drabbas av sällsynta biverkningar så kan de inte vara så sällsynta?

   Men den bästa frågan är förstås vad som skulle hämta om alla 9 000 000 (som du tar upp som vaccinerade) skulle avstå från att vaccinera sig. Vilka konsekvenser skulle det föra med sig?

   Leta rätt på nån juste länk som beskriver det. Och vad händer när tusentals personer behöver intensivvård?

   • palle
    26 oktober, 2009 at 13:42

    Jinge: Per definition klassas biverkningar med förekomst frekvensen mindre än 1/10.000 som mycket sällsynta. Hur många som drabbas av biverkningen står alltså i direkt proportion med hur måna som använder läkemedlet. På en population på 9.000.000 (nu förenklar jag lite då inte alla i Sverige kommer vaccineras – vissa väljer bort vaccineringen och andra ska inte vaccineras ex barn under 3 år) är det är det väntat att 900 kommer drabbas av biverkningen.

    Sen om konsekvenserna av ickevaccinering. Det är bara att vänta och se. Sverige är ett av få länderna i världen som har hakat på vaccineringshysterin. Jag är trygg i att dessa länder kommer klara sig lika bra som vi har gjort. Australien har haft en omgång med svinifluensan och har överlevt denna utan vaccinering (vaccinet beställt men inte hunnit bli levererat). Beläggningen på intensivvårdsmottagningarna har inte varit högre än vid vanlig säsongsinfluensa.

  • Jakob
   26 oktober, 2009 at 16:44

   dödligheten i svininfluensan är ca 0,4%, om ingen vaccinerade sig och halva svenska folket fick influensan så skulle 18000 (artontusen) personer dö….

   • 26 oktober, 2009 at 16:50

    Fler. Kommer ett massivt utbrott där 20-30% insjuknar så är sjukvården en f.d. sjukvård. Vi har redan minst antal sängplatser på sjukhusen av alla EU-länder och intensivvårdsresurserna är redan starkt begränsade. Så du kan nog lugnt multiplicera den siffran ett antal gånger!

 7. Gripen
  26 oktober, 2009 at 13:50

  Det finns några saker som aftonbladet har glömt att kolla upp med denna historia.

  Enligt vaccinforskar och ummunologer så skulle vacciner vara ur hennes kropp på 3-4 dagar, hon blev sjuk efter 10 dagar.

  Hennes diagnos är Psychogenetic dystonia, som ska skiljas från dystonia. Dystonia kan orsakas av infektioner, tungmetaller eller vara ärftligt. Psychogenetic dystonia är hennes psycke som spökar och är orsakad av stress, rädsla eller ren skräck. Hon gör sig själv sjuk mentalt och detta är inte den vanligt inbillnings sjuka som hypokondriker har, nej detta ger rent av fysiska symptom.

  Min oproffisionella gissning är att det är skräck propoganda och konspirations teorier som har gjort denna kvinna sjuk och aftonbladet är en smittspridare.

  • Mange
   26 oktober, 2009 at 17:58

   Hennes diagnos är inte ”psychogenic dystonia”, detta är vad några läkare hävdat i tv endast baserat på de videoklipp dom sett.
   Då grundkravet för att kunna ge denna diagnos innefattar en omfattande undersökning, provtagningar, familjehistorik osv. för att utesluta andra möjliga orsaker så blir det tämligen uppenbart att dom helt saknar täckning för sina påståenden.

   Tills dess att hon faktiskt får en annan diagnos, vare sig det rör sig om en annan sjukdom eller en slutgiltigt fastställd orsak till hennes dystoni så är alla påståenden om psykosomatisk sjukdom lösa och ogrundade spekulationer.
   Diagnosen hon har i nuläget är således dystoni, sannolikt idiopatisk sådan (=av okänt ursprung) och inget annat.

 8. Mikael Jansson
  26 oktober, 2009 at 13:56

  Foliehatt

 9. 26 oktober, 2009 at 14:13

  …hon vaccinerade sig mot den vanliga influensan… inte svininflunsan, fy på sig Jinge, du brukar ju vara duktig att kolla fakta! ;)

 10. Hans
  26 oktober, 2009 at 15:36

  xxx
  och jag kan tänka mig hur sådana missförstånd kan skapa onödig rädsla.

  Som förälder till ett barn tillhörigt riskgrupperna vill jag säga att om en frisk människa vaccinerar sig mot svininfluensan kan det minska smittspridningen – o rädda livet på de utsatta. SNÄLLA, tänk på det.
  Spanska sjukan muterade i sin andra fas och det var då de många dödsfallen kom.
  Man ska inte gripas av panik, men vaccinera sig, tvätta händer, INTE använda munskydd, nysa i armvecket

 11. r
  26 oktober, 2009 at 23:56

  ”dödligheten i svininfluensan är ca 0,4%, ”

  Svar: Det stämmer väl ändå inte?

  • 27 oktober, 2009 at 05:37

   Promille ska det väl vara, 4:an osäker..

Comments are closed.