Sverigedemokraterna tecknar poliser


Idag dyker Jimmie Åkesson upp med en debattartikel i Aftonbladet igen. I den förra beskrev han att han skulle göra ”problemet med den muslimska invandringen” till en huvudfråga om SD kom in i riksdagen, något som tydligt visade på partiets prioriteringar. Nu har han dessutom en medförfattare, SD:s riksdagsman Kent Ekeroth, en man som är en ledande person inom Kontrajihad-rörelsen, ett gäng människor vars främsta hatobjekt är – muslimer.

Åkesson/Ekeroth i AB: ”Den tilltagande organiserade kriminaliteten är en följd av den ansvarslösa politik som bedrivits i årtionden. Mest tydligt är detta i dag i Malmö där 200 poliser arbetar med att stoppa våldsvågen i staden…

…Sverigedemokraterna menar därför att Sverige, precis som andra länder, behöver införa särskild lagstiftning för att bekämpa den organiserade kriminaliteten. I dag presenterar partiet ett åtgärdsprogram för att bekämpa denna typ av kriminalitet. Den viktigaste delen i åtgärdsprogrammet handlar om införandet av särskild lagstiftning, som vi väljer att kalla för Särskilda metoder mot organiserad kriminalitet.”

Det är bra att Sverigedemokraterna funderar på hur samhället ska åtgärda organiserad brottslighet, nu vet vi väl alla att de i det samman-
hanget i första hand tänker på brottslighet i de kretsar där gärningsmännen inte är svenskar vars förfäder också är svenskar. Man har ju till och från speciella hemsidor som visar upp bilder och namn på människor som är misstänkta för brott, sidor där man kan se vilka brottslingar som de bryr sig om i första hand.

Sedan är det nog så att nödvändiga lagar redan finns, det handlar nog mer om att ge polisen de resurser som krävs för att börja tillämpa lagarna. Och den saken kommer inte att ske med mindre än att man inför en enda polismyndighet tror jag. Som det nu är sig så lägger polis-
myndigheten ner utredningar i nästan samma takt som de kommer in, i vart fall de som tillhör det som Leif GW Persson kallar miljonbrottsligheten.

Jag tycker personligen att polisen även ska prioritera hatbrott, brott med rasistiska förtecken förekommer frekvent och där skulle jag inte ha något emot en hårdare tillämpning av straffsatserna. Hade man haft det så är det ju faktiskt några av SD:s riksdagsledamöter som kanske borde sitta i fängelse, i vart fall om man ska tro på tidningarnas skriverier. (forts nedan..)

Men även om man omorganiserar polismyndigheten och gör landets alla polisdistrikt till en myndighet så löser man inte problemet. Det finns nämligen för få poliser, och det går inte att, som Åkesson och Ekeroth tror, att rita poliser på ett papper för tecknade poliser gör ett himla dåligt arbete.

it Andra om: , , , , , , , , , , ab1 svt sr dn svd


20 svar till “Sverigedemokraterna tecknar poliser”

 1. Du borde sluta säga att det är muslimer Sd ogillar och istället säga icke-vita. Den genomsnittlige Sverigedemokraten bryr sig inte direkt om det är en kristen eller muslimsk arab t ex och det är lätt hänt att man förringar alla andra minoriteter om man bara säger muslimer.
  Rasism bryr sig inte om religion utan har bara med etnicitet att göra.

  • Det är sant, men muslimer är ett -särskilt- hatobjekt för SD, och jag pekar på två saker i min text som styrker just det. F.ö. är somalier oxo oftast muslimer..

   • Anledningen till att de riktar sig mot muslimer mest är för att människor som är ignoranta nog att rösta på Sd tror att alla invandrare är muslimer (oavsett ursprung). Det är ju inte direkt smarta människor som röstar på dem.

    Somalier, Romer och Kurder har även problemet med att de ofta inte ens gillas av andra minoritetsgrupper så de får kämpa dubbelt.

  • Kulturrasist är ju ett utomordentligt fjantigt begrepp… det går att tycka illa om delar av en kultur eller religion utan att vara rasist; det går inte att tycka illa om etnicitet enbart pga etniciteten, utan att vara rasist.

   • Denna ”kulturrasism” som SD kom på för några år sedan är alibit dom behövde för att genomföra sin politik utan att anklagas för rasism.
    De förstod att dom inte kom längre med sin rena rasism under BSS tiden och gick över till kultur/religion spåret. Att denna infantila strategi lyckats är som ett dåligt skämt.

    • SD anklagas ju med rätta för rasism hela tiden så något gjorde de ju ”fel”.
     Jag förstår inte riktigt vad du vill ha sagt; tycker du det är rasism om man kritiserar religion och kultur?

 2. Det är lite ironiskt att just SD väljer att lyfta just den amerikanska RICO-lagstiftningen. Även om lagens udd är riktad mot maffia-liknande organiserad brottslighet har dess principer använts för att åtala även medlemmar av andra typer av rörelser som råkar vara inblandade i utbredd kriminell verksamhet.

  Översatt till svenska förhållanden skulle det exempelvis kunna bli lättare att sätta åt våldsamma supportergängs medlemmar. Därifrån är steget kort till den som är med i ett politiskt parti där andra medlemmar påfallande ofta begår grova brott.

  • Ironin är väl att Ask / Reinfeldt för länge sedan som rättvisans apostlar borde infört en sådan lag och burat in alla ligister och inte väntat på att SD skulle sno frågan.

 3. Det här låter ju bra att vi har med råd med obegränsad vård åt alla. Det låter inte riktigt så när vi skall ge våra äldre vård.Frågan är var Röda Korset fått sin vetskap från, det framgår inte. Anders Borg sa på det finanspolitiska mötet i somras ”att vi har en mycket kostsam invandring” och han är väl den som skall ha en uppfattning om någon. Därtill verkar både Reinfeldt och Ylva Johansson bekymrade över vår välfärd när de var för sig skriver debattartiklar och pläderar för höjd pensionsålder till 75 år. Deras bekymmer torde närmast bero på ökande kostnader AB Sverige går uppenbarligen bra.
  Joakim Palme sa i Studio Ett förra onsdagen att ett alternativ till höjd pensionsålder är höjd skatt, om vi skall bevara vår välfärd.
  Med 13:50 per intjänad hundralapp.
  Men Röda Korset har kanske ingen tanke på att bevara vår välfärd eller tycker kanske inte att Joakim Palme vet vad han pratar om?

  • Har inte hört på Studio Ett och undrar därför över siffran 13:50. Är det ett tillägg på den kommunala och statliga skatt vi redan betalar eller? Om man är enskild näringsidkare (vilket även t ex små krukmakare med blygsam försäljning är), betalar man sin kommunala skatt + sociala avgifter om ungefär lika mycket. På varje intjänad hundralapp betalar man alltså in runt 65:-. Om det då tillkommer 13:50, så man hamnar på runt 80:-, är det nog många som ger upp totalt.

   Hoppas jag missförstod ditt inlägg.

   • Nej. rätt uppfattat. Det var Joakim Palmes besked. Där var inte mycket att missförstå, av det jag hörde. Skall vi vidmakthålla vår välfärd måste skatterna höjas. Heidi Avellan tog upp det i Lördags i sin krönika i Sydsvenskan, med länk, och hon skrev själv vad han sagt. Joakim är statsanställd och det råder för mitt vidkommande ingen tvekan om hans forskning varit känd en längre tid av både regering och opossition, åtminstonde socialdemkratin. Brådskan med debattartiklarna kom sig möjligen av Joakim nu skulle publicera den.
    Räknar vi om det på BNP, 13,5% är det ca 450 miljarder som krävs årligen för att bibehålla vår standard. Hitintills har vi förmodligen finansierat det genom försäljningar och besparingar i den offentliga verksamheten.

    • Höjning av skatter bygger på nuvarande förutsättningar, att inga andra förändringar görs, som t.ex.en översyn av slöseriet med skattemedel, som t.ex. skattemiljarder till skatteparadis via vårdföretag och socialisering av privata bankers skulder.
     Idén om att skatten måste höjas utgår även ifrån nuvarande sysselsättningsgrad, vars nivå förstås inte är någon naturlag.

    • Höjning av skatter bygger på nuvarande förutsättningar, att inga andra förändringar görs, att man låter bli att göra en översyn av slöseriet med skattemedel, där skattemiljarder går till skatteparadis via vårdföretag och att man socialiserar privata bankers skulder.
     Idén om att skatten måste höjas utgår även ifrån nuvarande sysselsättningsgrad, vars nivå förstås inte är någon naturlag.

   • Tror inte att du missförstod. För socialister finns ingen övre gräns för ”skatt”, inte ens 100% är en övre gräns.
    Socialister hatar företagare för de står för allt det avskyr, driftighet, kunskap, flit – men man älskar deras pengar!
    Förslag om konfiskering av arvstillgångar, 100% skatt, har t o m visslat förbi..

    • Näe, socialister hatar inte företagare. Inte heller har de så naiv syn på ekonomin att man vill ta ut 100% i skatt, utan det är tramsiga nidbilder som eric hänger sig åt.
     Möjligen tycker någon att människor skall ha sin rättmätiga del ur det värde som deras arbete skapar, och att det värdet inte alltid är korrekt satt eller att det allena skall dikteras av ägarna.

     Men visst finns det de som avskyr den typ av ”företagande” som bank- och finansväsendet uppvisar, där driftigheten, kunskapen och fliten används till att dränera människor, företag och hela länders ekonomier.

     Och visst finns de som tycker mycket illa om att skattemedel går åt till att köpa ut bank- och finansmarknadens skulder. Eller att skattemedel ämnat till vård går till skatteparadis.

     Att innan man korrigerar sådant skatteslöseri, istället tala om att vi måste höja skatten för att ha råd med skattefinansierade tjänster, är förstås tecken på att man har mycket dålig koll på prioriteringarna.

  • Att använda Anders Borg, Reinfeldt, Ylva Johansson och deras gemensamma grunda analys för hur den ekonomiska lösningen för äldrevård framgent skall gå till duger inte.

   De tre är representanter för de partier som genomförde den usla förändringen av pensionssystemet, där grav finansspekulation är ett grundläggande inslag. Varken Anders Borg, Reinfeldt eller Ylva Johansson har berört det, än mindre presenterat idéer om hur pensionssystemet måste -reformeras- för att inte läcka som ett såll till bank- och finansmarknadens glädje.

   Att Anders Borg säger än det ena än det andra, däribland det imbecilla ”vi har en mycket kostsam invandring” är prov på ett ekonomiskt kunnande i klass med Reinfeldts, där lån till IMF på 0,1 procents ränta av Reinfeldt anses som ”marknadsmässig”.

 4. SD kanske inte vill ha fler poliser, så att de, som i mellankrigstidens Tyskland, kan bilda s.k. ”frikårer”. De borgerliga har ju i tid och otid bildat egna garden för att själva ge sig ut och slå ner verkliga eller imaginära brottslingar, likaväl som mer ljusskygga grupperingar på högerkanten… för om folk ageras upp av tal om stor ”brottslighet” och poliserna inte räcker till.. då kommer man snart att se mellan fingrarna på självutnämnda moralens och lagens väktare, med eller utan bruna skjortor.

 5. Illegala invandrare skall inte vara i Sverige – de har inte fått uppehållstillstånd och är därmed beordrade att lämna landet – så visst skall de kunna få akut hjälp i verkliga nödsituationer, men långvarig vård och inplanerat barnafödande skall inte ske här.

  Röda korset bör väl sopa framför egen dörr vad kostnader beträffar – var det inte 7,- per hundra som gick till de behövande, medan resten gårgick till administration?

 6. Kan ju konstatera att Sölvesborg, Jimmys hemstad troligen har landets högsta frekvens av inbrott.
  Invandrare finns det inte många av där men väldigt gott om Sverigedemokrater.
  Med andra ord så bör väl polisresurserna koncentreras till SD’s starka fästen.