Sverige ett fiasko med Zlatan!


Jag tycker att det rimligen borde vara fler än undertecknad som inser att Zlatan tenderar att bli en belastning för svensk landslagsfotboll. Gesten som han gör på bilden är numera standard, den möter alla lagkamrater som inte lyckas servera honom en passning direkt på foten, har man dessutom rollen som lagkapten så är det extra destruktivt. Alla i publiken ser att Zlatan är missnöjd, dessutom vet medspelarna att bilderna förmedlas i TV och tidningar till alla fotbollsintresserade.

Marcus Birro/Expressen: ”Det största problemet med Zlatans ointresse är att han ofta ser ut så här också i viktiga matcher. I landslaget that is. I Milan gör han ALDRIG ett sådant här intryck, oavsett hur viktig matchen är. Han vet att han inte har rätt att vara så ointresserad i Milan. I landslaget är han den stora, stora stjärnan och sådana tenderar att göra lite som de vill om de inte hålls under extremt hårda tyglar.

Har Zlatan blivit bättre sedan han blev lagkapten för Sverige? Nej. Kan det kanske vara dags att ge den där bindeln till någon annan? …

…Eftersom Zlatan är lagkapten har han egentligen ingen rätt att gå runt så totalt ointresserad. Han sköter då inte sitt jobb, sin uppgift. Därför bör man byta lagkapten helt enkelt. Ingen stor sak, bara en korrigering.”

Jag håller med Birro om detta, jag tycker dessutom att det faktum att Zlatan är lagkapten är ett tecken på dåligt ledarskap från Erik Hamréns sida. Han borde givetvis inse att det står för någonting när Sverige med Zlatan tar 1,84 poäng i snitt, utan Zlatan 2,57 poäng per tävlingsmatch. Det är klara och tydliga siffror och det beror på det som jag har varit inne på så många gånger tidigare. Zlatan är en belastning för landslaget och behöver bytas ut nu, inte senare i vår. (forts nedan..)

Det handlar inte bara om kaptensbindeln, det handlar om hans roll i laget och det faktum att laget konsekvent lyckas bättre utan Zlatans medverkan. Ingen kan ta ifrån honom att han är en mycket bra fotbollsspelare i Milan, men han har utomordentligt svårt att prestera i de blågula färgerna. Det är vare sig unikt eller nytt, läget är likadant för många stjärnor när de ska spela i sitt eget landslag. Vissa blommar ut i klubblagen men har notoriska svårigheter i sina landslag.

Och väl att märka, Zlatan behöver bänkas nu, inte ett par månader före EM. Vi måste låta landslaget spela ihop sig utan Zlatan, sker det så har de en hyfsat bra chans att hamna på pallen, är Zlatan med så får vi se många gester som den på bilden, något som också på sikt kan påverka intresset för Allsvenskan här hemma. Förbundet måste göra något, och det nu.

it Andra om: , , , , , , ex12 ab12 dn1 svd1


7 svar till “Sverige ett fiasko med Zlatan!”

 1. Nu börjar journalisterna ifrågasätta Zlatans medverkan, varenda tidning tar upp det som ett problem idag.

 2. Det är endast utlänska media som vågar kritesera Zlatan. I Sverige är det politiskt inkorrekt att göra så. Journalisterna ligger för hans fötter trots att han behandlar dem som lort. Zlatan åker i en egen gräddfil. Utses till lagkapten trots att han sannolikt är den mest olämpade att vara en sådan. I landslaget presterar han ingenting. Han är en stor belastning vilket bevisas av kalla fakta. Tyvärr verkar Zlatan även kunna förstöra EM 2012 för Sverige. Hoppet sår därför till VM 2014 eller VM 2016 då rimligen Zlatan borde vara borta.

  • Ja för han har ju ALLTID varit USEL i landslaget, eller hur Per-Arne ;)

   Jag minns med glödje Portugal EM 2004 där Sverige var ett av turneringens bästa lag och Zlatan en av de bättre spelarna. Jag minns också med glädje alla kvalframgångar som Zlatan har gett oss.

   Nog har han varit dålig i detta kval, men tidigare har han alltid varit bland de bästa i landslaget och det vet du också Per-Arne. Slutligen kan jag ju glädja dig med att EM 2012 med största sannolikhet kommer bli Zlatans sista turnering i landslaget och sen är jag övertygad om att en ökenvandring väntar våra ”Vikingar”.

   Som en extra note kanske någon kommer ihåg EM 2000 där Sverige ställde upp med det ’svenskaste’ landslag vi någonsin haft … resultatet blev givetvis den sämsta turneringen någonsin och matchen mot Turkiet är den tråkigaste fotbollsmatch jag någonsin sätt alla kategorier.

 3. Det pinsamma tycker jag är att den stolta 43-åriga sviten sprack på ett så taffligt sätt med tanke på att fe flesta av resultaten vi uppnått mot England har varit frukten av mycket hårt arbete – Glenn Hysén, Janne Eriksson, Schwarz/Thern, Johan Mjällby, Håkan Mild, Alexandersson, Markus Allbäck osv. har alla genom stora kämpainsatser sett till att vi inte förlorat mot England med legendariska spelare som Gascoine, Shearer, Beckham, Scholes osv. Det gör det närmast provocerande när Zlatan inte visar mer inställning även om det är en betydelselös träningsmatch. Med en mer aktiv Zlatan hade England inte kunnat anfalla så hejdlöst eftersom de då hade behövt minst två gubbar på att markera honom.

  Jag tror att Zlatan kommer att höja sig rejält i EM man som sagt, det gör ju England också – det var ju deras C-lag vi mötte med i princip vår startelva.

 4. Zlatan har uppenbart numera blivit ett problem nför bsvenska fotbollslandslaget. Ett problem som ju alla fotbollsintresserade ju ser att han presterar inte längre nästan någonting av värde på plan – annat än kortvarigt, glimtvis, i form av någon lyckad passning eller så. Och eftersom han av en delanses tillhöra världseliten så borde man rimligtvis förvänta sig mer av en sådan spelare – även med blå-gul dress på sig. Men icke, och så har det ju hållit på en längre tid. En del av problemetr med Zlatan tror jag kan bero på att hans stjärnstatusute i fotbollvärlden har blivit så stor att det kan bli problem för vissa tränare att handskas med den typen av ”superstjärnor”. Vissa av världens bästa tränare verkar klara detta.Men det förefaller som om Erik Hamrén – som aldrig tidigare har tränat den här typen av Superstjärnor – inte klarar av att handskas med en spelarte av Zlatans typ. Jag tror inte han vet varkenn ut eller in hur han ska få Zlatan att prestera eller ens fungera i det svenska fotbollslandslaget. Men han vågar inte heller ta ett beslut om att ställa Zlatan åt sidan, och det tyfder bara på ett dåligt ledarskap, att inte våga se vad alla andsra ser, trots överväldigande statistik talar mot Zlatans deltagande. Konflikträdsla? Tja, vad ska man tro. Men inte ser det ljust but inför EM!