Strejk i Radio/TV under hockey-VM?


Nu har vi ett Hockey-VM framför oss med massor av timmar mycket god underhållning i TV, då passar facket på att varsla om strejk. Det är förstås listigt, och jag har för mig att det är TV4 som sänder hockeyn, och i så fall så är det dubbelt så listigt.

DN/TT: ”Fackförbundet Unionen varslar om konflikt på public serviceföretagen SVT, SR, UR och Radiotjänst. Konflikten bryter ut onsdagen den 9 maj klockan 16 om inte avtal träffats innan dess.

Varslet omfattar 200 anställda. På SVT gäller det personal på programkontrollen och kopplingscentralen, vilket påverkar SVT 2, SVT 24, Kunskapskanalen och SVT World. SVT 1 och Barnkanalen undantas.”

Enligt det TT-telegram som media distribuerar nu så gäller det även personal i programkontroll och kopplingscentral, det lär betyda att Sveriges Television slocknar helt även om SVT1 och Barnkanalen undantas. I det här fallet tänker jag givetvis bara på mig själv, tänk om strejken blir långvarig, då drabbas Fotbolls-EM och OS i London i sommar. Fast det är klart, ur folkhälsosynpunkt kanske det vore bra. Det skulle vara skojigt att se hur det såg ut på Stockholms gator varma sommarkvällar om det vore en total TV-strejk. Frågan är väl vad det innebär för barnafödandet om nio månader?

Samtidigt så är det konflikter på gång i Kina. Det är en fabrik som tillverkar Apples Iphone där arbetarna hotar med att hoppa från taket, något drastiskt kanske eftersom det i alla fall inte är strejk på kinesisk TV… :-I

it Andra om: , , , , , dn1<2/a>34 svd12 ab1 gp


4 svar till “Strejk i Radio/TV under hockey-VM?”

  1. SvT sänder inte hockey-vm så det enda som inte sänds ut är deras kommentarer.

  2. ”Fackförbundet Unionen varslar om konflikt på public serviceföretagen SVT, SR, UR och Radiotjänst” Om inte SvT passat på att köpa Tv4 torde det inte vara något problem att få se hockey-vm.
    Unionen brukar vara försiktigare med att utlysa strejk på företag som är beroende av sina kunder.