Stödmanifestation för Ship to Gaza kl 18 idag!

Fick just detta!
Ship to Gazas båt Marianne har färdats långt på sin väg till Gaza, med mål att bryta Israels inhumana blockad och komma med förnödenheter till befolkningen. Båten har varit lastad med medicinsk utrustning och solcellspaneler. Nu har besked kommit om att Marianne blivit bordad på internationellt vatten av israelisk militär. Alla passagerare på Marianne är tillfångatagna och har tagits till den israeliska hamnstaden Ashdod. De som inte är israeliska medborgare kommer förhöras och deporteras. De som är israeliska medborgare kommer gripas av israelisk polis.
originalHVE7RUST
Gång på gång visar Israel hur de hindrar Palestinas befolkning från ett liv i frihet. Vi kräver ett stopp för ockupationen av Palestina och att Gazas blockad rivs ner!

I dag, den 30 juni, ses vi 18.00 på Sergels torg för att stötta Marianne och de passagerare som nu är i israelisk militärs händer.

Arrangörer:
Ship to Gaza-Sweden
Ung Vänster Storstockholm
Palestinagruppen i Stockholm
JIPF – Judar för Israelisk-Palestinsk Fred
ABF- Arbetarnas bildningsförbund

  4 comments for “Stödmanifestation för Ship to Gaza kl 18 idag!

 1. Bojkotta Israel!
  30 juni, 2015 at 17:06

  En dag kommer världen att fråga sig hur man tolererade den avskyvärda staten som gick under namnet Israel kunde bryta mot folkrätten, mörda barn, kvinnor och civila, bedriva utomrättsliga avrättningar, terrorisera ett helt folk, ge stöd åt terrorister som ISIS eller fascister i Ukraina, mm. Hur kunde världen tillåta denna rasstat att existera så länge?

 2. 30 juni, 2015 at 20:54

  Rapport från mötet:
  Det var en fin snabbinkallad manifestation på Sergels Torg med ungefär 300 ”multietniska” deltagare i varmt, soligt väder. Ungefär hälften var unga (gissningsvis under 35 år). En ung kvinna framförde en lång dikt i rap-format – mycket fint. Initiativtagare var Ung Vänster, vars kvinnliga ordförande Dina Viksten Abrahamsson inledde mötet med ett fin tal. Av de fem talarna var 3 i tjugo års ålder. Observera att SSU Västerort också deltog – och hade en bra talare. Mötet inleddes med häftig musik under en kvart, där en ung romersk kvinna kom med och fint och rytmiskt dansade medan de andra ungdomarna i bandet spelade. Slagord i talkörer avslutade.

  Den svenska regeringen har inte protesterat och det är mycket dåligt.

  Jag och även andra tyckte att ”Ship to Gaza” och andra organisationer kunde ha planerat en manifestation av den här typen noga i förväg. Det var väntat att fartyget skulle bordas som nu skedde.

 3. 1 juli, 2015 at 13:30

  Jaha – hade vi väntat oss nåt annat ? Att inte Israel kan erkänna att de har fel och nu att de har bordat ett svenskt skepp som kommer med fredliga avsikter och material till Palestinas folk ! Och dessutom på internationellt vatten !!! Hoppas att besättningen behandlas väl i alla fall och att de får åka hem.

  Hur gick det med manifestationen i Sthlm? Hade jag bott närmare hade jag kommit dit. Vi får inte sluta kämpa för ett upphävande av blockaden mot Palestina!!!!

 4. 9 juli, 2015 at 11:04

  Gaza har knappast orkat med någon återuppbyggnad… Vad gör världens rikas? Gudfruktiga israeler?

  http://www.democracynow.org/2015/7/8/has_the_world_abandoned_gaza_region

Comments are closed.