Stöd inte Avaaz upprop om bombningar i Syrien!Du läsare har kanske liksom jag nåtts av ett upprop från Avaaz och har kanske liksom jag skrivit på någon gång för något som verkar bra. Till exempel mot klimatförsämringen. Gör det inte denna gång i alla fall! Det gäller Syrien, där Avaaz dolt inblandningen av USA & Co, och väsentligen stött USA:s syn på konflikten. Enligt hemsidan har 580 000 människor stött detta horribla krav!
1426721700
I veckan kom följande upprop till bland annat mitt mail ”The Syrian air force just dropped chlorine gas bombs on children. But President Obama is considering a No Fly Zone that could stop these chemical weapon murders. He needs urgent public support to save tens of thousands of lives. Every signature makes a safe zone more likely:.

* Förutom att det helt saknas belägg för att Syriens flygvapen har fällt kloringas på syriska barn – är detta något att stödja?

I en artikel i Globalresearch 19/3 från ”Interventions >Watch” utvecklas ett resonemang om detta.

Artikeln.
Avaaz beskriver sig som en ”global webb-rörelse för att förmedla folkligt förankrad politik till beslutsfattande över allt”, och är ganska väl känd inom området mänskliga rättigheter.

De hade tidigare använt sitt inflytande och sin status för att trumma upp stöd för en ”flygförbudszon” över Libyen (som förverkligades med förfärligt resultat), och nu föreslår man åter en ”flygförbudszon ”över Syrien, vilket tidigare medfört kontroverser.
Nu upprepade de sitt krav på en ”flygförbudszon” över Syrien, som svar på påstådda klorgaser attacker som utförs av syriska regimens styrkor.

* Anders Romelsjö: En flygförbudszon skulle försvaga kampen mot terrorismen i Mellanöstern – förstås!
Syrien ISIL 400

Författaren ”vill bara snabbt beskriva varför deras upprop är missriktat i bästa fall.”

Från deras vädjan:
”USA, Turkiet, Storbritannien, Frankrike och andra överväger just nu allvarligt en säker zon i norra Syrien. Rådgivare nära president Obama stödja det, men han är orolig för att han inte kommer att ha allmänhetens stöd. Det är där vi kommer in.
Låt oss tala om för honom att vi inte vill ha en värld som bara ser på när en diktator droppar kemiska vapen på familjer i natten. Vi vill ha handling”.

* Vad är detta om det inte är ett öppet erkännande att – åtminstone i det här fallet – att Avaaz ser som sin roll att bidra till att trumma upp allmänhetens stöd för USA: s utrikespolitik?

Och kommer de att offentliggöra det faktum att de USA-ledda bombningarna har redan orsakat över 100 civila dödsoffer i Syrien? Kommer dessa dödliga räder, som själva har krossat alldeles för många ”små kroppar”, förbjudas i en ”flygförbudszon” också?
Realistiskt är det naturligtvis inte. Eftersom det är de människor som har orsakat dessa dödsfall som ska få uppdraget att driva en ”flygförbudszon”. Verkställigheten kommer nästan säkert att kräva en betydande upptrappning av flygangrepp, med stora risker för civilbefolkningen.

General Carter Ham, chef för AFRICOM när ”flygförbudszon” över Libyen höll på att verkställas, har sagt:
Syrienbroschyr framsida augusti 2013

”Det innebär att man först dödar en massa människor och förstör det syriska luftförsvar och de som bemannar det. Sedan ska man förstöra det syriska flygvapnet, i luften om det behövs. Detta är en våldsam stridsåtgärd som resulterar i massor av offer och ökad risk för vår egen personal”.
NATO-chefen Breedlove originalCA44Z371
NATO:s militäre överbefälhavare Breedlove har sagt ”Jag vet att det låter skarpt, men när pratar med mig om en flygförbudszon är det i princip som att starta ett krig med landet eftersom du kommer att behöva gå in och avlägsna dess luftburna försvarsförmåga”.

Vilket är anledningen till att jag (artikelförfattaren) inte kommer att ansluta mig till Avaaz kampanj för att trumma upp stöd från allmänheten för ett nytt massmord av USA förklätt som ”humanism” med en ”flygförbudszon” i Syrien.

Av en artikel i Globalresearch i december 2012 framgår att Avaaz grundare Ricken Patel är rådgivare till FN, Rockefeller Foundation, och Gates Foundation. Organisationen stödde tidigt rebellerna i Syrien i Fria Syriska Armén. Det var redan då känt av många av dessa kom från al-Qaida.

Skriv inte på detta pro-imperialistiska upprop!


i Andra om: , ,, , Syrien, , , , , , , , ,
http://www.cbsnews.com/news/face-the-nation-transcripts-september-28-2014-blinken-kaine-flournoy/

Avaaz upprop Globalresearch 20/3 Breedloves uttalande General Hams uttalande Ab 15/3 Avaaz -upprop Pål Steigan 9/3 Tim Andersson på Globalresearch Clarkes CNN-intervju Newsweek 12/1 Globalresearch 19/2 om ”kriget mot IS” DN 26/2 Joe Bidens medgivande New Eastern Outlook Sveriges radio 20/11 Reuters 7/11 ABC 21/11 Globalresearch 30/9 Daniel Ellsberg SvD 6/10 DN 11/9 Pål Steigans blogg M ChossudovskyTehran Times DN Debatt 27/8Daniel PipesIndependent 24/8Ron Pauls artikelRune Lanestrands blogg
DN 8/8 DN 13/8 Tampa Bay News 12/8 Svensson-bloggen 26/7 New York Times 27/6 2013 New York Times 27/6 DN 26/6 SvD 26/6 John Kerry i Kairo Russia Today om ISIS DN 24/6 Globalresearch 18/6 2014 Globalresearch 11/6 DN 12/6 Iraksolidaritet Mike Powers, Iraksolidaritet DN 14/4 Seymour Hersh Blogginlägg om gasattacken 5 april Daily Star Dailykos om Turkiet

  6 comments for “Stöd inte Avaaz upprop om bombningar i Syrien!

 1. 21 mars, 2015 at 15:12

  Jag skrev på något upprop på Avaaz för evigheter sen men sen började jag bli misstänksam och sedan dess skriver jag inte på några upprop från Avaaz som jag betraktar som en skum organisation. I bästa fall är Avaaz bara en lönsam affärsverksamhet i värsta fall en av USA:s alla dolda kamporganisationer. Vet inte vilket dock.

 2. Karin
  21 mars, 2015 at 22:26

  Avaaz hör till Soros organisation…

  • 22 mars, 2015 at 08:20

   Tack för denna viktiga, inte överraskande information. Han stöder väl flera NGO:er, förment demokratiska och progressiva, men egentligen arbetandes för USA:s strävan efter världshegemoni – klart uttalad i dess säkerhetspolitiska doktrin.

 3. M
  22 mars, 2015 at 23:17

  Larry Page:
  ”We protest against the GOOGLE’s POLICY, which recognizes and supports illegal annexation of Crimea by presenting Peninsula as part of Russia in the Russian version of Google Maps!”
  https://secure.avaaz.org/en/petition/Larry_Page_Google_President_We_protest_against_Googles_policy_which_supports_annexation_of_Crimea/?pv=4

Comments are closed.