Stackars drottning Silvia

Igår på Skavlan var Herman Lindqvist gäst, han antydde att den som tog kungens erotiska eskapader värst var drottning Silvia. Han sade också att han trodde att kungahuset skulle avskaffas förr eller senare, något som enligt mitt förmenande helst bör bli förr.

Lena Andersson/DN: ”Kungens utsvävande sexualliv och brutna trohetslöften såsom de beskrivs i boken ”Den motvillige monarken” av Thomas Sjöberg, Deanne Rauscher och Tove Meyer (Lind & Co) bör betraktas i ljuset av familjevärdena som monarkin pressar över undersåtarna. Om en privatperson vid namn Carl Gustaf B umgås i kretsar där kvinnor är en leksak att ta fram vid efterrätten är det beklämmande, patetiskt och gravt dekadent. När Sveriges kung gör det är det oacceptabelt.

”Den motvillige monarken” borde få även inbitna monarkister att vackla. För den som inte orkar läsa hela räcker kapitlet om vad landets främsta företrädare hade för sig under OS i Atlanta 1996. Det är orimligt att allt nu bara fortsätter som vanligt. Men från riksdagen är det dödstyst. De tänker kanske på nästa lax-aladåb på enristartelette med lättvispat hjortronskum som de inte vill missa. De tycker kanske synd om kungen, generas av honom. Det gör nästan alla. Men ett statsskick kan inte vila på att folket tycker synd om statschefen.”

Lena Andersson skriver dessa rader som ett signerat inlägg på Dagens Nyheters ledarsida, på samma sätt tror jag att praktiskt taget samtliga av de större tidningarna har behandlat saken. Jag nämnde häromdagen vilka rapporter som ambassaderna i Sverige skickat till sina hemländer, det behövs ingen fantasi för att förställa sig dessa rapporter, trots detta finns det sådana som faktiskt tror på att kungahuset är en lönsam affär. Det är förstås pinsamt men det är ett faktum att det finns folk som inte fattar så bra, det är ju kungen själv ett slående bevis för.

Tyvärr så har vi inte någon aktiv republikansk förening. För trots tidningarnas skriverier så skulle det behövas en förening som samordnar arbetet mot en republik. Möjligen ankommer det på republikanerna själva att starta en. Vi måste återupprätta Mora stenars betydelse.

it , , , , , dn12 ex12 ab123 svd

  8 comments for “Stackars drottning Silvia

Comments are closed.