Stackars Dror FeilerEnligt uppgifter i media så har Dror och resten av folket ombord på det franska fartyget Dignité gripits av israelisk militär ute på Medelhavet. Det är givetvis ett brott mot de mänskliga rättigheter och dessutom mot internationell havsrätt. Det blir inte roligare för Dror med tanke på vad han och många andra israeler känner för Israels brott mot mänskligheten.

AB: ”Israeliska fartyg har bordat den franska båten Dignité som är på väg mot Gazaremsan, enligt militäruppgifter uppger AFP. Alla passagerare ska ha gripits, uppger en talesperson för de franska aktivisterna. Dignité stoppades av fyra militära israeliska skepp som omringade fartyget, enligt talespersonen Nahla Chahal. – Militären uppmanade dem att ändra kurs och sade att det är förbjudet att åka till Gaza, säger hon i telefon från Paris. Kontakten är nu bruten med alla ombord, men aktivister och besättning ska vara på väg mot israelisk hamn enligt Chahal. – Vi vet från franska UD att alla passagerare gripits och förs till Ashdod i Israel. Dignité kontrolleras nu av armén, säger Chahal.”

För några dagar sedan så berättade Ekot att den lilla diktaturen Burma hade 1300 politiska fångar om jag minns siffran rätt. I Israel sitter det för närvarande mellan 5500 – 7000 palestinier fängslade, de flesta utan att ha blivit dömda i domstol, dessutom är många av dem – barn. Jag tror att siffrorna är jämförbara endast med Nordkorea. Och det gör inte saken lättare för fredsälskande israeler. Nedanstående rader har jag hämtat från Drors hemsida:

Dror Feiler: ”Mitt namn är Dror Feiler och jag är 59 år. Jag växte upp på en Kibbutz i Israel och gjorde värnplikt som fallskärmsjägare i den israeliska armén. Efter sexdagarskriget kom Israel att olagligt ockupera stora områden, vilket ledde till att jag 1970 beslutade mig för att vägra delta i den israeliska ockupationspolitiken och vägrade tjänstgöra på ockuperad mark. Jag kom till Sverige 1973 och blev svensk medborgare 1983…

…Den israelisk-palestinska konflikten har varit ständigt närvarande under hela mitt liv. Den fanns med under hela min uppväxt och den har genomsyrat mitt dagliga politiska arbete, ända in i min musik och konst. Ja hela min konstnärliga-
/politiska hållning kännetecknas av en ”motståndets estetik”; ett aktivistiskt förhållningssätt med gränsöverskridande inriktning.”
(texten fortsätter under annonsen)


Nu är således Dror återigen gripen av sitt födelselands militär, än så länge har det inte hörts något om skottlossning eller dödsoffer, men det kan under inga omständigheter vara lätt för en kibbutznik att återigen se sitt hemland bryta mot praktiskt taget alla lagar som finns. Jag hoppas verkligen att de israeliska myndigheterna sätter honom på flyget till Sverige så snart som möjligt. Hoppas att den saxofon som de stal av honom förra gången finns med i bagaget på hemresan.

Det är VIKTIGT att folk ser till att bojkotta alla varor de kan när det gäller sådant som är producerat i Israel och i de olagliga bosättningarna.

it Andra om: , , , , , , , , , ab12 ex12 dn12 svd12 svt

  21 comments for “Stackars Dror Feiler

 1. Robert
  19 juli, 2011 at 14:50

  Man får inte ljuga här! / Jinge

 2. Sara G
  19 juli, 2011 at 14:55

  Guds utlovadeuniversialla lagar behöver inte följas guds utlova, Det var uppenbar att att var betydligt
  mindre värda att guds utvalda folk , då det bevisar väl att inga internationellaspeciella lagar behöver följas-
  Om gud finns, vilker jag tvivlar så hoppas att jag bara för isralerna

  • Sara G
   21 juli, 2011 at 13:52

   Det här har inte jag skrivit!

   • 21 juli, 2011 at 14:04

    Vem är det då som har skrivit det? Samma IP-nummer som du brukar använda…

    Berätta KONKRET vad avvikelsen består av – i mejl till mig, eller om du använder kontaktformuläret -.

 3. M.Björkman
  19 juli, 2011 at 15:42

  Man får inte ljuga här! / Jinge

 4. 19 juli, 2011 at 15:48

  Det är jättekonstigt att det dyker upp olika lögnaktiga kommentarer – med olika avsändarnamn – men med samma IP-nummer, himla underligt är det…

  • N
   19 juli, 2011 at 16:09

   Nej, det är inte alls underligt. Det är det mest naturliga för Israels avlönade heltidsvaktande attackhundar.

 5. Rutin
  19 juli, 2011 at 16:12

  Det är hasbara mejl det, Jinge – jourhavande nätpirater få man väl säga, vars uppgift är att ljuga om Israels piratverksamhet.
  mest troligt ”S-I” information

 6. Mikael S Andersson
  19 juli, 2011 at 16:17

  Trist att du ljuger så förbannat!

  • 19 juli, 2011 at 16:17

   Nummer tre med samma IP-nummer… :-)

  • Simsalabim
   19 juli, 2011 at 17:07

   Känner du dig träffad, kanske M S Andersson?

  • Alfons
   19 juli, 2011 at 18:01

   vad ljuger han om?(antar att du menar Jinge) kan du svara på detta?:)

 7. N
  19 juli, 2011 at 17:30

  Tänk på barnen i svältkatastrofen på Afrikas horn. Sätt in en slant på Rädda Barnens katastroffond

  https://www.rb.se/vartarbete/internationellt/krig-och-katastrofer/Pages/vad-ar-en-katastroffond.aspx

  • Bobby Fischer
   4 augusti, 2011 at 17:52

   Tänk på alla parasiter som lever på välgörenhetsjippo!!!! Betala inte en spänn til de. Det är en storindustri som innefattar hiskelige belopp som aldrig kommer till
   de behövande.

   Varför ingen vill se detta och kräver en säkrare sätt att hjälpa behövande?
   Utan dessa vidriga mellanhänder……..

 8. Tjatte Hedlund
  19 juli, 2011 at 23:28

  Hej Jinge Tack för dina synpunkter på Ship to Gaza och aktivisten Dror. Sanningen är alltid besvärande för dem som använder lögnen som vapen! Jag är själv aktivist i Ship to Gaza och saknar därför 2 länkar i din eminenta link-lista nämnligen ”Ship to Gaza” http://shiptogaza.net/ samt ”Ship to Gaza Malmö” http://shiptogazamalmo.wordpress.com/ Blockadbrytande hälsningar Tjatte

 9. Josef Macznik
  20 juli, 2011 at 08:01

  Kommentarer ska handla om bloggposten. / Jinge

 10. Tove
  20 juli, 2011 at 13:18

  Det fanns ju också andra israeliska medresenärer, bland annat med egna erfarenheter från förintelsen. Det måste kännas fruktansvärt att se traditionen av brott mot mänskligheten föras vidare generation efter generation.

  Den israeliska judinnan Pnina Feiler citeras i en artikel av Mattias Gardell i Aftonbladet: ”Efter förintelsen finns det två slags judar. De som anser att det aldrig skall hända oss igen och de som anser att det aldrig skall hända någon igen, inte judar, inte palestinier, inte muslimer, inte romer, inte någon.”

  http://www.aftonbladet.se/kultur/article13328172.ab

  • paul rimpler
   20 juli, 2011 at 16:29

   Ja du Tove och nu händer det i Arabstaterna

   • 20 juli, 2011 at 16:49

    Du jämför det som nu sker i t.ex. Egypten med Förintelsen?

    Hur reagerar israeler på jämförelser med förintelsen? Ska araber bara skaka av sig det menar du?

 11. Robot Nikk
  21 juli, 2011 at 09:07

  Kryp tillbaka under den sten du kom ifrån! / Jinge

 12. Sara G
  21 juli, 2011 at 18:36

  Dror Feiler kom hem till Sverige igår. Fortfarande full av kamplust.
  Han är en prydnad för den mindre del av det rättänkande israleiska folket.

Comments are closed.