Stackars Daniel


Jag har tidigare nämnt att Victoria antagligen kommer att få öknamnet Järn-Victoria eftersom hon så hårdnackat vägrar att gå med på kritikernas krav att avstå från ett USA-inspirerat överklassmanér på sitt och Daniels bröllop.

Det betyder i praktiken att en arbetargrabb från Hofors tvingas gå ensam fram i altargången för att hämta sin blivande fru från en – Kung, något som alla gifta män är tacksamma för att de slapp. Hans blivande hustru är dessutom en mycket envis kvinna, hon bryr sig inte om att prästerna vädjar till henne att avstå från den USA-inspirerade bröllopsordningen och istället följa den svenska traditionen, och till och med ärkebiskopen har vädjat utan resultat.

Överklasstjejerna i prinsessans bekantskapskrets, Louise Gottlieb, Leoni (H&M) Persson, Caroline Dinkelspiel, Lina Tham och Josephine Genetay har väl alla röstat för den bröllops-
ordning som etablerats bland ungdomarna från Östermalm och Danderyd, något som möjligen kan tyda på en viss brist på självständighet om antagandet är korrekt.

Det känns dessutom lite tråkigt att Republikanska Föreningen inte har ansökt om demonstrationstillstånd i Stockholm 19 juni. Visserligen skulle det spä på skatte-
betalarnas kostnad än mer, men kungahuset kostar oss redan betydligt mer än de 250 miljoner som går direkt dit av våra skattepengar. Jag är dessutom övertygad om att en sådan demonstration skulle samla betydligt över ett femsiffrigt deltagarantal, kanske till och med ett sexsiffrigt. Nu blir det väl bara AFA och ett gäng anarkister som demonstrerar?

Det kommer absolut att bli spridda mindre demonstrationer efter kortegevägen, det är bara att hoppas att allt går lugnt tillväga. Man kan i alla fall konstatera att bröllopet blir en sagolik manifestation av ett ålderdomligt och odemokratiskt statsskick, ett evenemang som visar att Sverige har långt kvar innan landet kan kalla sig modernt.

i Tags: , , , , , , , , , , , , dn svd1 ex1 ab1234 t


9 svar till “Stackars Daniel”

 1. Funderar starkt på att åka upp till Stockholm den 19 juni med ett stort plakat för att visa mitt missnöje med monarkin. Och jag vet exakt vad som skulle stå på plakatet.

  ”DEMOKRATI BÄTTRE ÄN MONARKI! REPUBLIK NU!”

  Skulle vara mycket intressant att se folks reaktion på detta plakat. Blir man inte nedslagen av rojalistpöbeln så lär nog ordningsmakten haffa en för störande av allmän ordning. Allt i demokratins namn. För inte kommer man att tillåta några missnöjesyttringar denna dag då endast fjäsket och kryperiet inför monarkin skall visas upp för världens befolkning.

 2. Om kronprinsessan inte ändrar sig kommer jag att gå från att tidigare ha varit neutral i frågan till att bli republikan.

  Jag vill inte att mina skattepengar skall gå till något vulgärt och själlöst Hollywood-jippo!

 3. Är det bara amerikansk? De tidigare prinsessorna ingifta/från hovet har letts av fadern till altaret bla drottning Ingrid. Hon är väl gammalmodig Vickan, håller i traditioner men bryter vissamed en grabb från landet. Vi kan inte få allt på en gång.

 4. Kanske finns lite av en rojalist i dej i alla fall Jinge? Vi ska tydligen inte skämta om monarkin?

 5. Det är lite svårt att prata om hur invandrare och muslimer skall förkasta patriarkatet och de religiöst inspirerade traditionerna när vårt statsöverhuvud visar att patriarkatet och gamla värden minsann skall bestå. Troligen visar denna fråga mer än någonsin hur Sverige kryper upp i baken på USrael och är fortfarande inte en till riktig demokrati.
  Här pratas det om hur Vickan är modern och tänker självständigt men bara tanken med storslagna kyrkobrölopp med bruden i vitt är så konservativt, anakronistiskt och bakåtsträvande så det gör ont.
  Republik NU!