Spanien blivande Europamästare


Jag trodde att mitt eget intresse för fotbolls-EM skulle avta när det svenska laget åkte ut ur EM, men jag kunde inte låta bli att titta på de kommande matcherna, och nu vet jag att jag kommer att se allt fram till att domaren blåser av sista matchen.

AB: ”Förbannelsen fortsätter. England är utslaget ur EM efter ännu en förlust i straffläggningen. – Vi åker hem förkrossade, säger lagkaptenen Steven Gerrard.

1990 mot Västtyskland, EM 1996 mot Tyskland, VM 1998 mot Argentina, EM 2004 mot Portugal och VM 2006 mot Portugal. England har förlorat samtliga matcher efter straffläggning – och åkt ur mästerskapen.”

Aftonbladet skriver att Englands förbannelse fortsätter. I själva verket så hade det varit en sportslig katastrof av stora mått ifall England hade överlevt gårdagskvällen. Ni som såg matchen vet vad jag menar, början av första halvlek var blixtrande, chansrik och bollen var på väg in i mål flera gånger, men när spelet stabiliserat sig i slutet av halvleken så visade det sig med all önskvärd tydlighet, Italien är numret för stort för England i nuläget. Ska England vinna mot Italien så krävs det en vänskapsmatch, eller föralldel, en himla massa tur.

Italien tog över kommandot och släppte det inte, möjligen kan man kritisera italienarna för att de inte klarade av att skicka hem engelsmännen inom ordinarie matchtid, eller ens i förlängningen. Det blev straffsparksläggningen som fick avgöra, något som jag egentligen inte gillar. Det bästa laget vann trots allt och visst, straffsparkar kan vara gastkramande. Jag gläds med italienarna eftersom det bättre laget vann, men det hade kunnat bli precis tvärtom.

I rubriken så presenterar jag mitt tips, det blir Spanien vinner EM. Ett inte särskilt överraskande tips för dem som har följt fotbollen. Allt annat än Spanien vore sensation, Spanien är helt enkelt det bästa laget, och om allt ska vara rättvist så är det så det går om inte bollen är fyrkantig.

Jag kommer på mig själv med att önska att det vore bättre om Fotbolls-VM spelades vartannat år, och EM likaså.

it Andra om: , , , , , , ab12345 sr1 gp123 dn123 svd123


8 svar till “Spanien blivande Europamästare”

 1. Själv tycker jag att Tyskland har varit det klart bästa laget så här långt i EM.

 2. Italian vinner samtliga matcher. Det är specielt med laget. Man hatar och älskar laget.

 3. Håller med dig Jinge! Spanien spelar i en klass för sig, det enda andra lag som kanske kan störa Spaniens fantastiska och oftast helt överlägsna teknik, ja det skulle vara Tyskland med sitt snabba och bestämda anfallsspel. Men troligen kan Spanien ta udden ur det tyska anfallet. Men vi får verkligen hoppas på en final Spanien-Tyskland, det är de två verkliga giganterna i europeisk fotboll just nu, det kan bli en match att minnas länge!! För övrigt Jinge, är det ju så nu att det är ett stort fotbollsmästerskap vartannat år, EM & VM, dom går ju ommlott, då EM går vart fjärde år 2008, 2012, 2016 osv. och VM likaså vart fjärde år, 2006, 2010, 2014 osv. Dvs ett stort mästerskap vart annat år. Eller det kanske var någon annan ordning du önskade dig?

   • Jag tycker en del av ”mystiken” kring dessa mästerskap ligger i att de inte avgörs mer än vart fjärde år. Risken är att mästerskapen skulle bli lite urvattnade (likt hockey-VM) om de gick för ofta.

    För övrigt tror jag tyskarna tar hem det hela, spanjorerna kommer inte vinna tre mästerskap i rad. Italien blir min outsider till guldet, de har redan spelat lika med Spanien i gruppspelet och de vekar ha lite flyt just nu.

 4. Nja hittills har utan tvekan Tyskland visat upp det bästa spelet, vilket självklart inte är någon som helst garanti för att de vinner hela rasket. Spanien är klart svårspelade och oerhört svåra att komma åt om de får ledningen. Då kan de trilla bollen fram och tillbaka hur länge som helst utan att motståndaren kommer åt den. Dock tycker jag att de är lite tråkiga och har en tendens att vilja spela sig ända in i mål. Inte många distansskott där inte. Tyskarna har ett mer dynamiskt och omväxlande spel som bygger på ständig rörelse. Men när alla snackar om Spanien eller Tyskland kanske det blir Portugal, med en Christiano Ronaldo i toppform är de ett hot mot alla kvarvarande lag. Så varning, varning för portugiserna!