Snökanonen mullrar här i Haninge


Det är bara att gilla läget, det är här i Haninge som snökanonen mullrar utan att höras. När jag gick upp i morse så häpnade jag över tystnaden, absolut ingenting hördes, alla ljud absorberades av snön.

Just i skrivande stund är läget illa och kan komma att förvärras. Pendeltågen går inte söder om Stockholm, och inga andra tåg heller. Det lär vara en kontaktledning som har fallit ner, och det är inte omöjligt att det handlar om en effekt av det idoga snöandet. En anhörig berättade att det var en stor trafikolycka på motorvägen i höjd med Skogås, det var massor av brandbilar och ambulanser och det enda som vederbörande såg var en avsliten bildörr som låg på vägen.

För tyvärr så är det enskilda som kommer till skada på olika sätt, vore det bara snösvängen som fick extraarbete så skulle det inte vara något problem, men tyvärr så är det folk som gör sig illa, och ibland mycket allvarligt. Dessutom så är det förhållandevis kallt, när jag kikade på termometern runt sjutiden så stod den på – 15,6° men lyckligtvis så verkande det vara mycket svag vind.

Enligt SMHI så ska snöandet fortsätta fram emot lunchtid, frågan just nu är väl om man ens kommer försöka ploga gångvägarna innan. Har man gjort det redan nu på morgonen så syns det i alla fall inte. Det är svårt att bedöma hur mycket snö det har kommit, jag kommer väl få en bättre uppfattning om just det när jag kommit hem igen. Men det rör sig om minst tjugo centimeter snö, det kan vara mer.

Det skulle vara kul att höra rapporter från läsarna här, skriver du en kommentar där du berättar om ditt lokala väder så glöm inte att berätta varifrån du skriver.

it Andra om: , , , , , , ab12 svt sr ex1 dn12 svd


14 svar till “Snökanonen mullrar här i Haninge”

 1. Det är mysigt med snöyra men -17 är lite för kallt. Väderrapport, strax utanför Karlstad i Värmland; soligt med omväxlande molnighet, inte en snöflinga så långt ögat når, blåser kallt c:a 10 minus.

 2. Nästan inne i sthlm åt väster till, mulet ca 10 grader, snöat och snöar lite grann. Inga 20 cm dock, kanske 5. Såg just första plogen köra förbi, med uppfällt blad…

 3. Åkte från Nynäs till Kista imorse. Fick ta omvägen via Farsta Strand och Fridhemsplan istället för pendeln till Helenelund. Jag räknar inte med att det tar den vanliga timmen hem ikväll.

 4. Jag fryser som en hund trots att vi ”bara” hade minus tolv i natt. Snökanonen har inte härjat här och vi hade blygsamma 20 mm snö. Oxelösund har klarat sig bra. Nu gäller det bara att elda friskt i braskaminen och ta lite Whisky!

 5. Norrbotten, min lokala temperatur -32 i morse och nu är det kallare. Det är iallafall myggfritt…

 6. Årets första snöflingor föll för tre dagar sedan här i Simrishamn. Ett ytterst tunt snötäcke täcker nu marken och vi har c.a 1 minusgrad.

  • Men öppet vatten? Finns det några som fiskar havsöring nu? Det brukar väl vara rätt många småbåtar som sticker ut och trollar efter öring?

   • Ja, jag tror det eftersom jag köpte färsk havsöring från fiskvagnen utanför Coop i går.
    Jag går ner till hamnen någon dag och kollar.

 7. Umeå: -24 i morse, nu har det blitt blitt i jämförelse; -19.

  Såna här dagar kan inte heta heta. Nej, man kan nog kalla dem kalla. En ordvits min pappa lärt mig och idag stämmer det rätt bra :)