Skruva ner förväntningarna!

Som alla vet så sopade U21-laget banan med Vitryssland häromdagen. Orsaken enligt min mening är att Lasse Lagerbäck inte har något inflytande över det laget, och att han inte sitter på bänken.


Somliga kanske tycker att jag är elak
av mig, men jag blir elak när jag ser en lagledare som påverkar laget att bli försiktigare för varje match. Prioriterat är försvar, försvar och försvar. Bortsett från att den taktiken dödar själva fotbollen så dödar den också publikintresset. U21-laget uppvisade ett helt annat spel mot Vitryssland och hade gott kunnat få ytterligare ett par mål. Nu blev det 5-1 och Marcus Berg fick göra ett Hat Trick, något som givetvis varenda spelaragent på läktaren uppfattade.

Expressen hävdar att det är över 100 agenter som följer matchen, så det är inte bara Marcus som kommer att få bättre betalt för sina tjänster. Kommentatorerna i TV4 satt och diskuterade om hans prislapp gått upp till femtio eller hundra miljoner efter en succén, själv är jag övertygad om att det ligger i den högre skalan. Dessutom så handlar det inte bara om pengar, desto bättre det går ju bättre fotbollsklubbar visar sitt intresse. Nu spelar han för FC Groningen och jag tror att han nu kommer att få bra anbud från Italien, England och Spanien.

Nu gäller det mötet med Italien (TV4 16.00) och jag tycker att man nu bör skruva ner förväntningarna. Det är en av världens bästa fotbollsnationer man ska möta och skulle jag tippa matchen så skulle jag satsat en slant på 1-2, svensk förlust således. Dessutom är italienarna rejält varnade i och med matchen mot vitryssarna. Det finns ett flertal mycket duktiga spelare i den svenska spelartruppen och de kommer att tas om hand av italienarna.

Om det sedan räcker vet jag inte, man kan inte skylla de svenska spelarna för att vara förutsägbara,


Foto: Fotbollsförbundet

så en gardering med kryss är väl rimlig. Men min kritik mot Lars Lagerbäck kvarstår. Det är U21-laget som borde delta i VM-kvalet, förstärkt med enbart 2-3 spelare från det ”riktiga” landslaget, Zlatan givetvis, men högst en eller två ytterligare spelare.

Det skulle bli ett tufft spelprogram för spelar-
truppen, men gamlingarna får ju inte vara med i U21 så de får i alla fall lite vila. Men fotbollsförbundet har skaffat sig ett rejält problem. Så länge Lagerbäck sitter kvar som landslagscoach så kommer svensk landslagsfotboll bara att backa. Det värsta ur förbundets synvinkel blir väl att fotbollsintresset avtar dramatiskt. Och den dagen som landslaget bara säljer 5-6000 biljetter till en landskamp på Råsunda så ska förbundet vara klart över vad som orsakat detta.

Det är inte fotbollskunnande som visar sig genom en träningsoverallklädd, tuggummituggande coach som närmast verkar vilja lägga sig ner på bänken till matchen tar slut. Tacka vet jag U21-laget.

i Andra om: , , , , , , , , ex12 ab123 dn123 svd1234 t

[tags]Fotboll, U21, EM, Lagerbäck, Rasmus Elm, Italien, Marcus Berg, Fotbollsförbundet, Agenter[/tags]

  11 comments for “Skruva ner förväntningarna!

 1. Simon
  19 juni, 2009 at 11:39

  Om U21-laget möter landslaget så tror jag faktiskt att U21-laget vinner för de verkar vara mer hungriga att vilja vinna o spela fotboll.
  det bästa laget vi haft i landslaget är helt klart 1994års landslag då Brolin o Dahlin spelade efter det laget har det bara gått utför.

  • 19 juni, 2009 at 11:55

   På den tiden var Henke ok oxo…

 2. Simon
  19 juni, 2009 at 12:16

  Henke får man inte heller glömma men idag är han gammal och borde lämna plats åt någon yngre mer hungrig spelare i landslaget.
  håller med dig Henke var oxå riktigt vass på den tiden.

  • 19 juni, 2009 at 17:56

   Jinge: Det är en av världens bästa fotbollsnationer man ska möta och skulle jag tippa matchen så skulle jag satsat en slant på 1-2, svensk förlust således.

   Ptja, jag borde ha satsat en hundring på 1-2.

   Italien var precis så bra som jag befarat. Hade Sverige lyckats göra mål i de första femton så hade matchen utvecklats annorlunda. Men, hade domaren köpt pipan på Buttericks? :-I

 3. jon
  19 juni, 2009 at 17:54

  fint tippat

 4. Gösta Berling
  19 juni, 2009 at 20:16

  Du är väl medveten om att dina åsikter om Lagerbäck kommer att noteras och plockas fram vid ett lägligt tillfälle !

  • 19 juni, 2009 at 20:42

   Hahaha… När Sverige har VUNNIT en match va? :-P

 5. Gösta Berling
  20 juni, 2009 at 10:01

  Just det! Vilket faktiskt kan ske förr än du anar!!

 6. 20 juni, 2009 at 10:07

  Vaddå? Ska laget möta Andorra? Eller Nauru, Tuvalu eller San Marino?

 7. Gösta Berling
  20 juni, 2009 at 15:39

  Var inte så pessimistisk, jag tror laget skulle ha god chans även mot landslag av Mauretaniens eller Bhutans kapacitet …

  Annars så förstår jag att du ser resultatet framför dig: ”Sverige – San Marino 1-0” (efter övertidsmål på straff …) Och med en jublande Lagerbäck på lagledarbänken.

  • 20 juni, 2009 at 15:41

   :-)

Comments are closed.