Skruva ner förväntningarna på Tre Kronor!

Jag såg ett par matcher före VM och kom fram till att detta lag inte hade i VM att göra. Två bra målvakter visade sig få stora darren i ett par uppvärmningsmatcher, något som hållit i sig fram till att Jonas Gustavsson ställt sig mellan stolparna.

I matchen mot Tjeckien så fick han de flesta skotten rätt emot sig, alternativt var han oskymd. Han gjorde en stabil insats och säkerligen var det ett antal tjeckiska spelare som morrade bakom visiret. Men vad spelar det för roll om Tre Kronor spelar hyfsat och målvakten har hjälp av ribban och stolparna? Personligen räknar jag med att turen inte kommer att vara lika ihärdig ikväll utan skotten kan plötsligen börja gå stolpe in i stället för stolpe ut. Men att sportjournalister i Kanada försöker vrida till sina rubriker, det är bara deras jobb.

AB: ”Toronto Sun skriker ut rubriken ”Dags att döda monstret”. Men Tre Kronor räds inte psykningarna – och litar helt på Jonas Gustavsson. – Jonas är givetvis viktig. Och blir det returer ska vi rensa bort dem, säger assisterande förbundskaptenen Anders Eldebrink. Målvakten Jonas ”Monstret” Gustavsson – som gjorde en storstilad insats mot Tjeckien i går – stod över dagens värmning. Han blir grymt viktig i kväll, det vet Kanada om. Toronto Sun har en artikel med rubriken ”Time to slay the Monster” (=Dags att döda Monstret).”

Så hur det än går så har laget lyckats över min förväntan. Semifinal och mot Kanada, det kan bara sluta på två sätt och oavsett hur det blir så kan laget känna sig nöjt med VM. Och, jag tror att det är viktigt, för att slå Kanada så behöver fler spelare kliva fram ordentligt ikväll. Jag förväntar mig inte att Omark är en av dem, han tycks alltmer tyngas av turneringens allvar, nej det kommer i så fall kanske att bli en helt otippad hjälte som t.ex. Loui Eriksson eller varför inte Anton Strålman?

Dessutom spelar ju Anton i Toronto så han kommer att vara extra taggad inför kvällen. Själv skulle jag

inte att bli speciellt besviken om Tre Kronor ligger under med ett par mål redan innan slutet av första perioden. Man kan inte räkna med att ett landslag inför en tävling som inte är ett ”riktigt” VM ska kunna ladda på bästa sätt. En hel del av de bästa spelarna spelar slutspel i NHL och de som finns på plats har i en del fall tillkommit efter att VM redan startat. Ska man verkligen spela ”Världsmästerskap” så ska alla lag kunna använda sina bästa spelare, och dessutom behöver man köra ihop laget två till tre veckor innan turneringen.

Det gäller visserligen alla lag, men värdet av eventuella medaljer devalveras av det faktum att NHL:s slutspel tillåts fortsätta över VM. Så nu är det bara tumhållning som gäller, och även om det går åt pipsvängen så har det varit ett par roliga matcher.

i Andra om: , , , , , , , , , AB123 EX1234 SvD123 DN1 t

[tags]Ishockey, Hockey, VM, Monstret, Jonas Gustavsson, Loui Eriksson, Anton Strålman, Kanada, Sportjournalister, Sport[/tags]

  4 comments for “Skruva ner förväntningarna på Tre Kronor!

 1. 8 maj, 2009 at 19:26

  Rock’n Sock’em!
  C – Can’t
  B – Beat
  C – Canada

  Go Canada Go!
  ;-)

 2. Erik
  8 maj, 2009 at 23:45

  ”Så hur det än går så har laget lyckats över min förväntan. Semifinal och mot Kanada, det kan bara sluta på två sätt”

  Förlåt, men det där var bland det roligaste jag läst på länge^^

 3. 9 maj, 2009 at 03:49

  Fast Kanada var det klart bättre laget. Tre Kronor ska vara glada för tröstmålet.

 4. Göte
  9 maj, 2009 at 09:46

  Förr kollade jag på alla matcher på TV och gick även och kolla på riktigt så att säga,är det inte för mycket långa serier sega slutspel som sirap,och skitdyrt om man har ett lag att följa,tex Gnaget LR

  GötePöte

Comments are closed.