Skripal-fallet är en brittisk provokation enligt israelisk säkerhetsexpert – mot Putinvännen Skripal


En israelisk säkerhetsexpert Alexander Brass förklarar och gör det med sakkunskap. Han accepterar inte ett enda påstående som den brittiska regeringen lagt fram. Skripalfallet en brittisk provokation
Jan Nybondas har uppmärksamat mig på detta 5/10.

Sergei och Julia Skripal. Bild från Pål Steigans blogg.

* Dels är mord av denna karaktär ovanliga. När de utförs skapas ett nätverk runtomkring hitmannen som gör honom närmast osynlig och omöjlig att spåra: vapen, pass, bostad, bil: logistiken är minutiös och hitmannen varken behöver eller får själv bekymra sig över dessa detaljer.
* Valet av nervgift som vapen vore absurt.
* Hämnd på agenter utkrävs inte, varken i Israel eller Ryssland, det ingår inte i tankemönstret.
* Och när Sovjetunionen upphörde fortsatte säkerhetstjänsten att fungera helprofessionellt som en av de erkänt bästa i världen, och i Israel bör de ju veta.

En bok om Sergej hade påbörjats redan för ett år sedan och har nu utkommit. Enligt uppgifter som publicerats såg sig Skripal inte hotad av ryska staten.
Men nu kommer det sensationella: Han stödde Putins politik på väsentliga punkter ! Övertagandet av Krim och politiken mot Ukraina. När det med stora rubriker påstods att rysk trupp befann sig i Ukraina skakade Skripal på huvudet: ”Trams, i så fall vore de framme i Kiev redan”. ”Ukrainarna är en fårskock som behöver en sträng herde”. Denna attityd som MI5 och MI6n omedelbart måste ha blivit informerade om måste ha chockat dem. ”jävla otacksamma snubbe, här har vi betalat hans hus och pension och så stöder han Putin och inte oss”. Och denne man ville resa till Ryssland för sin dotters bröllop och för att träffa sin mor. Och nu hade han visat sig helt oberäknelig, samtidigt som han via Pablo Miller och Christopher Steele kommit över känslig information. Så vem hade intresse av att tysta honom?

Jag har översatt olika delar av den ganska långa artikeln:
”Alexander, så vad hände i Salisbury?”

-Det var en grov provokation av de brittiska specialtjänsterna. Enligt min åsikt är detta uppenbart.

– Varför tror du det?

”Det finns så mycket dumhet på dumhet.” Historien med Petrov och Boshirov håller inte någon professionell granskning. Enligt britterna blev Skripals förgiftade av GRU-agenter.

* Om GRU agerade skulle både mördarna och de andra deltagarna i operationen komma till Förenade kungariket på pass i andra länder som har visumfria relationer med det. Här går två påstådda GRU-officerare till ambassaden, lämnar sina fingeravtryck där, får visum, stoppar vid hotellet, passerar under alla celler. Det här hittar du inte ens i Damernas detektivböcker.

* Kanske är det oprofessionellt i samband med nedbrytningen och sönderfallet, som efter Sovjetunionens sammanbrott ägde rum? – Det här är en åsikt på nivå med kökssamtal. Hur lyckades Ryssland och Rysslands väpnade styrkor och militärindustriella komplex hålla en sådan nivå som de kunde organisera VM och OS på så hög nivå?
GRU har alltid varit och är ett av de mest professionella säkerhetstjänsterna i världen.

Om GRU bestämde sig för att eliminera Skripal, så har jag en fråga: varför användes ”Novichok”? Det här är ett kemiskt vapen för massförstörelse. Det är som att släppa en atombomb i en stad för att döda en brottsling.

När en säkerhetstjänst eliminerar någon försöker de alltid att göra det så att ingen obduktion visar att han var förgiftad. Sedan ger Alexander Brass utförliga exempel på detta.

Så det fanns inget motiv för ryska säkerhetstjänsten?

– Det fanns inget motiv. Tänk efter: De ska ha använt ”Novichok”, de bar det med sig i en flaska. Sådant sker inte i säkerhetstjänster. De får vapen på plats. Och när en sådan grupp av likvidatorer arbetar, fungerar den autonomt, utan att påverka det lokala bostadsområdet. Vid misslyckande, skadas inte bostaden. Kommunikation sker bara via vissa kommunikationskanaler.
– Frågan är också varför giftet inte verkade omedelbart, och Skripal vandrade fortfarande om i några timmar.

Det är en annan sak. Britterna handlar så respektlöst mot Ryssland att även provokation inte sker på en anständig nivå. Det är till och med förödmjukande. Därför kommenterar Ryssland inte detta på något sätt. Och varför är det nödvändigt att kommentera någon form av nonsens?

Det tog ett halvt år för britterna att hitta ”misstänkta”. Fast de lämnade sina personuppgifter och fingeravtryck i ambassaden när de fick visum. Detta är en separat nonsens. Då sa Ryssland: Här är de, här är deras intervju. Om de var aktiva GRU-officerare skulle de inte ha lämnat sina fingeravtryck i ambassaden.

”Vilka är dom?” – Jag vet inte vem de är, men absolut inte anställda av specialtjänster. Om GRU behövde döda Skripal skulle han nu vara död. Detta skulle ha gjorts tyst och utan skandal.

”Varför Storbritannien behöver detta?”

Det här är en väl genomtänkt strategi för demonisering och internationell isolering av Ryssland. I Storbritannien, som i övriga västvärlden, fungerar allt väldigt enkelt. De flesta läser inte tidningar alls. Och de som läser förstår inte hälften. Men alla ser rubrikerna. Provokation med Skripals behövs för att utesluta Ryska federationen från kommissionen för att undersöka användningen av kemiska vapen i Syrien. Detta är ett minimi-program.


15 svar till “Skripal-fallet är en brittisk provokation enligt israelisk säkerhetsexpert – mot Putinvännen Skripal”

 1. Skripal är bara senaste offret för ryska säkerhetstjänstens hantering av avhoppare, förrädare och andra illa sedda. Han som blev spetsad med giftigt paraply är allmänt känd.

  • Spetsad med paraply? Var det inte en mygga som stack denne då? Paraplyet kanske tillverkas någonstans i Porton Down? Vilket ligger någonstans i Sibirien (om man lider av Ryssfobi vill säga).

   Det vi vet om både gammal och nychock finns här. Allt annat (med eller utan paraply) är bondfångeri
   https://www.globalresearch.ca/novichok-hoax-2-0/5646558

   • Det hela visas i detta nya blockbuster film från 21st Century hoax

    “HONEY, I LEFT THE SARIN IN A WHITE HELMET!!!”©

    STARRING: Amal Looney as “Kitten”, Usama Al-‘Absi Al-Waahidi as “The Mixer”, Muhammad ‘Alloosh as “King Rat”, Avigdor Liebermann as “Uncle Judas” and Benjamin Mileikowski as “Benjamin Netanyahu”, Theresa May as “Slag Booty”, Angela Merkel as “Die Schlampe”. DIRECTOR: James Le Mesurier, SCREENPLAY: Bandar bin Sultan MUSIC: Alfred E. Newman conducting the London Philharmonic Orchestra LYRICS: Al-Jazeera TV, EDITING: MSM Productions and Chris Wallace PRODUCER: George Looney ASSOCIATE PRODUCER: Robert Ford, SPECIAL EFFECTS: Industrial Blight and Magic, CINEMATOGRAPHY: Igor Abdo of the BBC, FILMED ON LOCATION IN: Shepperton Studios, Warner Brothers in Burbank, CA, the British RAF Base in Akrotiri and Jisr Al-Shughoor, Syria, MAKE-UP: Danny the Syrian SOUND: A cast of a thousand children crying after being sprayed pitilessly with garden hoses

 2. […] Denna artikel som först publicerades för precis ett år sedan lär vara intressant även idag. Läget är oförändrat. Och det är en slags ironi/skandal/tragedi att Storbritannien med USA:s stöd vidtar olika straffinsatser efter ankagelser helt utan bevis för att Ryssland ska ha förgiftat paret Skripal i Salisbury. Skripal-fallet är en brittisk provokation enligt israelisk säkerhetsexpert – mot Putinvännen Sk… […]

 3. https://steigan.no/2018/10/de-morke-hemmelighetene-i-porton-down/

  Dagens steigan.no har en kort artikel om labbet i Porton Down utanför Salisbury. Den bulgariska journalisten som nämns och som forskat i saken är samma journalist som skrivit om biolabbet i Georgien. Det lär finnas bortåt ett tiotal sådana USA-labb nära de ryska gränserna. Det är inte svårt att räkna ut varför de utlokaliseras till dessa trakter i stället för att bedrivas i Texas. Och som de två kommentatorena här ovan säger är detta givetvis sakligt sett en verksamhet som befinner sig i en helt annan och mycket oroväckande kategori. Imperiet backar och skyr inga medel. Det är inte Assad utan USA som bedriver denna djävulshantering. ”Ta fast tjuven, ta fast tjuven ! ”

  • Amerikanska armén producerar regelbundet dödliga virus, bakterier och toxiner i direkt kränkning av FN:s konvention om förbud mot biologiska vapen.
   Hundratusentals människor utsätts systematiskt för farliga patogener och andra obotliga sjukdomar. Bio warfare-forskare har tillverkat virus på Pentagon bio-laboratorier i 25 länder över hela världen.
   Dessa amerikanska biolaboratorier finansieras av försvarsminskningsbyrån (DTRA) under ett militärt program på 2,1 miljarder dollar – Cooperative Biological Engagement
   Program (CBEP) och ligger i tidigare Sovjetunionen länder som Georgien och Ukraina, Mellanöstern, Sydostasien och Afrika.
   http://dilyana.bg/the-pentagon-bio-weapons/

 4. Paul Craig Roberts ger sin syn på Salisbury hoax som är ju en i raden av andra hoax som t ex 11 september, mordet på president Kennedy, Tonkin bukt-attacken 1965, hur John MacIsis pappa, Amiral McCain suddade bort israels ansvar i attacken på USS Liberty 1967, Rysslands ”invasion av Ukraina”, Saddams massförstörelsevapen, Gaddafi och lögnen att Viagra-stinna soldater var på våldtäktsturné i Libyen, krig i Somali<, Jemen-kriget, mm. Vi har matats lögner under hela 1900-talet ... Ett enda stort hoax https://www.presstv.com/Detail/2018/10/06/576232/Everything-is-a-hoax-Paul-Craig-Roberts

  • Det finns 180 Alexander Brass på Linkedin. Om detta är ett täcknamn eller påhittat vet nog varken du eller jag. I sak tror jag att en kunnig säkerhetsexpert i UK skulle sagt något liknande som A Brass.

 5. Min gissning är att det var första och sista gången vi hörde från den ”israeliske experten”. Hans uttalanden i original är daterade 28 september, Putins utspel kom den 3 oktober (https://www.youtube.com/watch?v=DAhzly1ID7g efter ca 1 minut).

  Därefter kom bellingcats nya rapport den 9 oktober. Jag gissar att vi kommer att få läsa färre och färre alternativa förklaringar [alternativa till att skulden ligger på Ryssland]. 8dagar har inte skrivit sedan 18 september, Craig Murray har inte kommenterat Putins utspel och har inte skrivit om fallet sedan 3 oktober, The Saker skrev senast 7 september.

  Jag hittar bara Paul Craig Roberts som plockar upp den ”israeliske experten” (5 oktober), och han gör det utan att uppmärksammat Putins utspel.