Skicka hem Peter Forsberg!

När det gäller Bengt-Åke Gustavssons laguttagning så har jag inte haft några invändningar, i alla fall om man undantar en spelare, Peter Forsberg.

Orsaken är tämligen självklar, Peter Forsberg har inte spelat mer än 10-12 elitseriematcher under säsongen, visserligen har han gjort det bra i hälften av dessa men det håller definitivt inte internationell toppklass. Bra i ett lag som MoDo, laget som var på väg ut ur elitserien om de inte fått in förstärkningar, men i Tre Kronor? I Olympiska Spel?

Peter har drabbats av mängder av skador, dessutom har han uppvisat ett humör som gjort att han fått tillbringa åtskillig tid i utvisningsbåset, och även om det är bra att hockeyspelare är tuffa så vinner man inte en enda match från utvisningsbåset. Att han blivit uttagen i truppen känns mer som en väntjänst från Gustavssons sida. Hade han kunnat spela tio matcher i elitserien innan OS så kanske, men han tillbringade tiden på sjukstugan.

AB: ”Av någon anledning valde Tjeckiens storstjärna Jaromir Jagr att anklaga Peter Forsberg och Forsbergs skadeproblem i går. Han sa: – Jag tror det blir svårt. Även när han hållit till i Sverige har han spelat två matcher och sedan varit skadad i tre. Du kan inte spela på den här nivån om du inte är med och tränar hela tiden, säger Jagr.”

Att Jaromir Jagr säger sanningen får tidningarna att göra stora rubriker, samtidigt tycker jag att det är svagt att inte sportjournalisterna klart och tydligt säger vad det handlar om. Forsberg kommer trots sina skador åka in på isen, möjligen uppstöttad av en bunt specialskydd, men han kommer knappast att hålla en hel period mot något av de tyngre lagen i turneringen. Jag vet inte vilka lag som är med i Sveriges grupp, men det krävs blåbärslag för att lagkamraterna ska kunna skydda Forsberg.

En finsk, rysk, amerikansk eller kanadensisk back sätter upp honom som ett frimärke i planket, sedan handlar det enbart om sjukvård. Det vi får hoppas på i det läget är att Forsberg lägger hockeyrören på hyllan, kanske kan han på sikt bli tränare som Henke Larsson? Han har fått tillräckligt många kvitton på att han är en av de allra största genom hockeyhistorien och borde nöja sig med det och bli hockeypensionär som Mats Sundin.

Det är bättre att själv kliva av isen när han kan än att bli utburen av sjukvårdare som Peter Forsberg nu riskerar att bli.

intressant Tags : , , , , , , , , , ab1234 svd1 dn t

  4 comments for “Skicka hem Peter Forsberg!

 1. Gösta Berling
  15 februari, 2010 at 16:26

  Det är ändå ett väldigt fint drag Foppa har, han verkligen älskar sin sport och gör allt för kunna avsluta sin karriär med flaggan i topp, alla skador och motgångar till trots. Kan bara komma på ett jämförbart exempel, Christian Olsson (som dock är yngre). De ger inte upp i första taget och det är beundransvärt. Därför är det försvarbart att ta med Foppa, även om det också är en chansning.

  Skall Foppa inte vara med måste han i så fall ersättas med någon bättre, vem i så fall?

  • 15 februari, 2010 at 16:27

   Det finns många svenskar i NHL. Foppa håller inte NHL-klass idag.

 2. 15 februari, 2010 at 18:45

  Tidigare pratade du om foliehattar. Nu är det min tur att prata om din nattmössa.

  Du pratar i nattmössan. Foppa har varit enastående i elitserien, seriens överlägset bästa spelare. Det är ingen slump att ett tiotal NHL-klubbar anmälde sitt intresse när de fick höra att foten fungerar.

  Jag har följt Modos matcher de senaste 30 åren. Jag har sett lasse Lindgren, Lars Mohlin, Tomas Gradin, Anders hedberg, Svartvadet, Salomonsson, Sundström, Foppa, Enström, Daniel och Henrik Sedin, Markus Näslund.

  Jag har aldrig sett en spelare som så totalt dominerat isen som Forsberg gjort. Och har även gjort det i år.

  Du har fel, Foppa kommer att lyckas även i OS. Wait and see.

 3. Micke
  15 februari, 2010 at 22:19

  tycker du att foppa är den ända man ska invända sig mot. Stefan liv är en SKANDAL. Foppa kanske inte är den bästa hockeyspelaren längre men jag kan tänk mig att han haren mer betydande roll utanför isen en många andra i det laget.

  och vem är jaromir jagr

Comments are closed.