Sjukförsäkringsdebatten sänker M

Raset fortsätter i oförminskad takt för moderaterna, orsaken är givetvis i första han att folk på ett mer allmänt plan fått upp ögonen för vad en moderat politik innebär.

DN: ”Moderaterna tappar kraftigt i väljarstöd efter de senaste veckornas debatt om sjukförsäkringen. Samtidigt når Miljöpartiet nya rekordnivåer i DN/Synovates decembermätning. De tre rödgröna partierna får tillsammans 49,4 procent mot 42,9 för de fyra regeringspartierna. I november var övertaget 48,7–45,4. Om det vore val i dag skulle Socialdemokraternas Mona Sahlin kunna bilda en majoritetsregering tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet.”

Talet om det nya arbetarpartiet rimmar väldigt illa med det faktum att över 50 000 människor kommer att utförsäkras från Försäkringskassan under 2010, varav ca 17 000 nu redan i januari. Det tråkiga är förstås att Fascistpartiet tycks liga stabilt runt femprocentstrecket, fast samtidigt kan det vara bra på sikt. Kommer de in i Riksdagen så blir deras politik mer synlig, precis som Ny Demokrati. Och det hjälper nog inte Jimmie Åkesson att resa land och rike runt för att stapla ölbackar.

SD kommer snabbt att dra på sig en stämpel som

moderaterna

pellejönsar, något som förhoppningsvis vaccinerar riksdagen mot dessa till valet 2014.

intressant Andra om: , , , , dn sds ab svd ex t

  7 comments for “Sjukförsäkringsdebatten sänker M

 1. Sune
  18 december, 2009 at 07:59

  Det är bra att högern visar vad de står för, ju mer desto bättre. Nu slipper vi dem i bästa fall många år.

 2. Sniff
  18 december, 2009 at 09:38

  Mona skall bilda regering?! Med socialdemokratisk politik? Hahaha! Det kommer inte bli ändring på något borgarpolitiken kommer att fortsätta snarare kommer den bli än värre eftersom det kommer vräkas pengar ur stadskassan på allehanda marknadspolitiska och arbetsskapande åtgärder som någon skall betala för i slutänden. Då tar man till det vanliga inkomstbringaren – skattehöjningen men det är den borgerliga politiken som blir ledstjärnan även för nästa regering. Räkna med en kamera i var och annat gathörn om kryptofascisten Bodström blir justitieminister igen.
  Ni som vill leva i drömmen att om man sätter in en sosseledd regering 2010 och därmed blir allt bättre, ja ok men jag kan lova ett hårt uppvaknade.
  Det handlar inte om röd mot blå eller höger mot vänster det handlar om politiker och de som sitter vid makten mot de som inte gör det – folket. Patricier vs. plebes.

 3. AC
  18 december, 2009 at 09:42

  Jag vill i det här sammanhanget ge eloge till läkarna som inte böjer sig för politiken. Jag är utförsäkrad men mina upprörda läkare fortsätter att sjukskriva mig därför att jag är sjuk oavsett vad moderaterna säger. Läkarna ser saken som den är. Staten bryter mot en försäkring som vi alla betalt. Krockar vi med bilen så kan inte ett försäkringsbolag dra sig ur och bryta avtalet hur som helst. Man lyfter ut miljarder ur försäkringssystemet, våra pengar, och vill inbilla oss att det är staten som går back om några av oss blir sjuka. Man tar våra försäkringspengar och vill få oss att tro att det är vi som tjuvar. Och kan de inte säga ordet så börjar de tycka synd om oss, inte för att vi är sjuka, har ont och lider, de säger att de tycker synd om oss därför att vi sitter hemma och är demprimerade och har lätt att ta till flaskan, som DN:s Hanne Kjöller utyckte saken i Studio Ett här om dagen.

  Hanne Köller och andra som trampar på folk på det viset kan naturligtvis inte själva räkna ut att sjuka människor som tar massor av medeciner inte kan ”ta till flaskan” alls! För då dör de. Medeciner, smärtstillande och annat går inte ihop med flaskan! Men det kommer en dag då även oövervinnerliga liberaltyper som Hanne Kjöller själva blir sjuka också! Då får de veta vad det är de talar om. Och då kommer jag till henne med flaska Champagne för att fira att hon hamnat i de sjukas skara. Och jag kommer att vara så skadeglad att jag inte ens är villig av dölja min skadeglädje.

  • blingbling
   18 december, 2009 at 14:54

   Jag tror att det är dags att lyfta fram fröken Kjöllers insatser genom åren till allmänt beskådande. Det kan vara nyttigt att folk medvetandegörs om vilka som varit de ivrigaste grå eminenserna bakom katastrofen, exemplet handlar om prostitution men illustrerar rätt väl Kjöllers monumentala okunskap oavsett ämne:

   http://www.dn.se/opinion/signerat/risken-att-gora-egna-varderingar-till-andras-1.617867

   • N
    18 december, 2009 at 17:58

    Då fär vi se vad fru Kjöller planerar för de egna barnen. Om prostitution är så himla bra har hon kanske inget emot det yrkesvalet för sina telningar? Hoppas att blaskan hon jobbar på läggs ner snart (tidningsdöden är ju på frammarch) så för vi se hur länge hon kan hålla sig på sina höga hästar.

    • blingbling
     19 december, 2009 at 00:50

     Vi alla avgör tidningens fortsatta öde, om ingen läser tidningen så sviker annonsörerna och då är deras saga all.

     Ryktet antyder att hon och Wolodarski hamnade på redaktionen efter att ha gått en skrivarkurs som anordnades av Timbro. Månde förhåller det sig så att Den Stora Morgontidningen sedan något decennium även säljer spaltutrymme på ledarsidorna utan att deklarera att det egentligen rör sig om placerat idématerial ?

     Känns som en kvalificerad gissning med tanke på den hittills demonstrerade intellektuella kapaciteten och spannet hos skribenterna i fråga. Man undrar stilla vad en kolumn i tidningen kostar per år ?

     Här är hursomhelst ett annat stilprov från DN:s ledarredaktion i skapandet av myten om det utbredda fusket:

     http://www.dn.se/opinion/signerat/tala-ar-silver-lagga-sig-i-ar-guld-1.533364

 4. Jan B.
  18 december, 2009 at 14:48

  Jag tror att allianspartierna håller på att begå ett taktiskt & strategiskt misstag just nu. Deras s.k. ”arbetslinje” var vad dom vann valet på 2006, vars innebörd var vissa privatekonomiska fördelar för de arbetande, med mindre skatt på arbetsinkomsten. Detta fick dom alltså tillräckligt stort stöd för då, så att dom kunde bilda denna eländiga regering. Sedan har det alltså rullat på, med ett regeringsprogram som enligt deras ideologi & principer innebär successiva försämringar för alla som på något sätt är beroende av offentliga sektorn, såsom anställd i någon offentlig verksamhet, eller arbetslös, sjuk, handikappad, förälder eller annat. Denna successiva inskränkning, besparing av offentlig verksamhet innebär den fördelen för den här regeringen att de skaffar sig resurser för fortsatta skattesänkningar och andra insatser som överensstämmer med denna deras folkfientliga och hänsynslösa ideologi. Och dom tror ju att, eftersom den friska & arbetsföra delen av befolkningen ju uppgår till 70-80 % av folket, och att om dom genom dessa skattesänkningar kommer att få fortsatt stöd från majoriteten av dessa 70-80% arbetande. Aliansregeringen gör den uppenbart felaktiga bedömningen att många röstar enbart plånboksmässigt. Deras taktiska felsyn är att dom inte kan förstå att en stor del av det vanliga folket ju faktiskt begriper detta självklara: Alliansens skattesänkarpolitik är fördelaktigt för mig endast så länge jag är frisk och arbetsför, men jag liksom vem som helst kan ju bli allvarligt sjuk vilken dag som helst,och då hamnar jag ju plötsligt i offentliga sektorn och blir då genast drabbad av alliansregeringens hänsynslösa behandling av alla i denna sektor. Och just därför tror jag nu att många tidigare moderatröstande arbetare kommer att avstå från att stödja den här regeringen vid nästa val. Och dessutom finns det trots allt fortfarande något bland vanligt folk som den här regeringen heller inte begriper: SOLIDARITET mellan människor! Dvs medkänsla med drabbade människor i omgivningen, familj, släkt, arbetskamrater vänner & bekanta. Avslutningsvis vill jag, dock tyvärr, instämma i mångas tveksamhet till Mona Sahlins förmåga att efter en valseger 2010 kunna eller vilja ändra på särskilt mycket av alliansregeringens genomförda förändringar. Jag, som många andra, skulle vilja se klarare tecken från henne att verkligen i grunden leda Sverige in på en annan väg än denna borgerliga, som vi nu vandrat sedan många år. Men den som lever får se!!

Comments are closed.