Sjöbergs sorti ur Mästarnas Mästare

Jag har sett dokusåpan Mästarnas Mästare ett antal gånger nu och är lika förtjust som när jag såg den första gången. Jo, Patrik Sjöberg är verkligen en ”trashtalker” men efter att Stefan Holm åkte ut och en av tjejerna morrade till åt honom i förra avsnittet så har han hållit sig på mattan. För att få tyst på den bredkäftade och två meter långa höjdhopparen krävdes tydligen en kvinna.

Ex: ”Patrik Sjöberg kom sist i tisdagskvällen program av Mästarnas mästare och fick välja motståndare i nattduellen. Och det var precis vad han ville – höjdhopparen antydde i programmet att han la sig. – Jag kände att jag ville till nattduellen. Jag behöver en nytändning, sa Patrik Sjöberg.”

Jag delar inte tidningens uppfattning om att han lade sig, visst kan man se valet av Armand Krajnc på det sättet, men det han sade på kvällen var faktiskt att han valde Armand för att han var den sista han ville möta när nu finalomgångarna ska bygga på fysisk prestationsförmåga. Men jag och Expressens journalist såg kanske på olika program?

Under alla omständigheter tycker jag att det är bra att Sjöberg åkte ut, det är lite trist för publiken när han på grund av fysiska krämpor inte kan delta på ett rättvist sätt. Man kanske ska försöka få med honom nästa år också för visst är han underhållande även om jag personligen knappast skulle stå ut med honom mer än i enstaka TV-avsnitt.

Många av de tävlingsgrenar som konstruerats för ändamålet har dock varit mer än taffliga. Gårdagens övning där man skulle krypa mellan uppspända linor är inte speciellt vettig när man har en f.d. brottningsmästare och en två meter lång höjdhoppare med bland deltagarna. Antagligen har inte Sveriges Television möjlighet att välja, men man kanske ska överta produktionen själva? Nu görs väl allt av ett produktionsbolag, okänt från vilket land, och de olika TV-bolagen får säkert köa för att få inspelningstid på Malta.

Sedan kanske man bör undvika moment som bygger på fysisk styrka, jag menar, det är uppenbart att vissa av deltagarna befinner sig rätt långt från sin idrottsliga karriär…

intressant Tags : , , , , , , , ex ab123 t

  3 comments for “Sjöbergs sorti ur Mästarnas Mästare

 1. Pelle
  17 mars, 2010 at 14:23

  ”Sedan kanske man bör undvika moment som bygger på fysisk styrka…” Vi vill väl inte bara ha en frågesport? Sport och tävling är ju nästan alltid orättvist, långa människor gynnas i nästan alla sporter (minus fotboll, konståkning och pingis kanske).

  Däremot tycker jag som du (?) att den här nattliga övningen är lite väl orättvis. Det är ingen slump att Sjöberg med sina 2 meters armar och överlägsen räckvidd har slagit ut en massa mästare där uppe. Han hinner ju ta svärdet innan det ramlat ner så att mini-killar som Tomas Gustafson ens rent fysiskt kan nå det.

  • 17 mars, 2010 at 14:26

   Mja, men de kan de köra som bollövningen, hyfsat rättvis. Balansövningen oxo.

  • Bosse
   17 mars, 2010 at 22:43

   Nja Sjöberg var ju aldrig ens i närheten att besegra Armand Krajnc nu i sista omgången och Armand är väl inte längre än Tomas Gustafsson så din teori håller inte riktigt. Det är jäkligt svårt att få till något som är exakt rättvist gentemot alla. Har vi såna krav kan vi lika gärna lägga ner allt vad tävlingar heter.

Comments are closed.