Sätt Uppdrag Granskning på Kungen


Egentligen borde man anmäla Sveriges Television till Granskningsnämnden. Orsaken är givetvis att företaget har varit så enormt dåligt på att skildra kungahuset på ett objektivt sätt. Man har hela tiden strukit kungen och resten av hans familj medhårs och varje program har känts som ett reklaminslag för monarkin, detta trots att det finns massor av adekvata frågor att ställa.

SvD: ”Skandalbok, en bruten förlovning och anklagelser om övertagande av judiska företag. 2010 var ett tufft år för den svenska kungafamiljen. Men i SVT-programmet ”Året med kungafamiljen” är det tyst om kontroverserna. 2010 var det mest turbulenta året i kungafamiljens historia. Folkfesten i samband med kronprinsessan Victorias bröllop blandades med svarta rubriker om skandalboken, prinsessan Madeleines uppslagna förlovning och kungens svärfars övertagande av ett judiskt företag i Nazi-Tyskland.”

Det har varit pinsamt att se vissa program, endast i en nyhetssändning har man fått se kungen vända blad och se framåt, detta trots att folk ute i stugorna undrar vad sjutton som är på gång. När man sedan set hur tidningar undersöker saken och får fram att en majoritet av svenskarna vill att kungen ska abdikera, säger man något om detta i SVT? Inte ett ljud hörs, inte heller har jag hört SVT rätta den uppgift som kungen lämnade om hur många människor vi skulle vara på jorden om ett antal år har rättats.

Har inte Svenska folket rätt att begära av vår Public Servicetelevision att de ska balansera informationen, ska det bara vara gulligull med kungahuset, det klarar ju reklamkanalerna lika bra i så fall. När sätter man Uppdrag Granskning på att undersöka kungens affärer och hans handel och vandel?

it , , , , , svd12 dn12 ex1 ab1 gp


3 svar till “Sätt Uppdrag Granskning på Kungen”

  1. Kritik, eller för den delen, svåra frågor till kungahuset eller dess medlemmar från SVT skulle med säkerhet resultera i krav på privatisering av SVT.
    Att SVT avstår från att både kritisera eller ställa svåra frågor till kungahuset är rena självbevarelsedriften.

  2. Jag har hört ett tillrättaläggande om befolkningsutvecklingen i Ekot i radio en gång men jag minns inte riktigt när. I övrigt håller jag med ovanstående. Det bästa är nog att förbigå monarkin med tystnad – jag tror de kommer att försvinna utan att någon tänker på dem. Magin försvinner när man inser att dom faktiskt är som folk är mest.