Samla in namn mot värdlandsavtalet!

Radionyheterna på P1 rapporterar att regeringen och oppositionen (förutom Fp) har kommit överens om att utreda försvarets framtid, inklusive eventuellt NATO-medlemskap. Det sistnämnda är mycket oroande. Läs nedan!
I stället för att bara vrida händerna i oro över den ökade krigsfaran och lögnaktiga Natopropagandan – sätt igång och samla in namn mot värdlandsavtalet med Nato. Detta uppmanar FiB-Blekinge som använder flygbladet nedan för att presentera värdlandsavtalet och namninsamlingen. Det är tänkt som ett dubbelsidigt A5. Nedan följer också praktiska råd.

Namnlistorna finns här: http://nejtillnato.se/dokument/upprop_mot_vardlandsavtalet.pdf
Länk till namnuppropet:http://www.skrivunder.com/upprop_mot_nato

Om de lokala förutsättningarna finns är det bra att samla in listorna på en lokal adress (att klistra på namnlistorna) för att kunna redovisa resultat på en lokal presskonferens innan de skickas in centralt och då få möjlighet att förklara vad värdlandsavtalet är. Här en snabbkurs: http://www.folkkampanjenmotnato.se/Kap01_NyhKomm/K_140924_ZAvtalKernel.html
NATO-demonstration IV
Namninsamlingen pågår till december så presskonferensen kunde förläggas till mitt i kampanjperioden/ början på hösten.
Namninsamlingen är en uppgift som kan utföras av de flesta. Lite kartong som underlag och ett snöre runt halsen och en penna och gärna ett förklarande flygblad är allt som behövs för att stå på sta`n och samla in. Andra kanske föredrar att ha en lista och samla in bland familj, vänner och bekanta eller på skolan eller jobbet.

Nu har vi något att sätta i händerna på folk som håller med oss men inte vet hur de ska bidra. Det tar tid att samla namn så det gäller att många hjälps åt för att få in många namn.
NATO 2
NATO-flygblad 150410 Bjeren

intressant.se NATO, , , , , , ,

Länk till namnupprpoet DN 10/4 om nordiskt försvarssamarbete Namninsamlinslista Fredsrörelsen på Orust NATO-mötet i London 19/3 FIB-juristernas hemsida Tidskrift för Folkets Rättigheter NSNBC DN 13/1 DN 8/1 SvD 30/11 2014 Värdlandsavtalet Wiseman’s Wisdom – ledande NATO-vänlig militär bloggare Sten Tolgfors, DN Debatt 10/1 DN 30/11 DN 23/11 SvD 23/11 Orangea revolutionen Michael Roberts blog Från Poroshenko till Putin – en nedförsbacke Pål Steigan 15/11 DN Debatt 13/9 M Hudson i CounterpunchPål Steigan Counterpunch om USA:s UkrainapolitikYatsenjuk och Nuland DN 30/7DN 23/2 DN 19/2 SvD 19/2 Moscow Times Youtube-klipp Artikel med bild av Nuland och oppositionsledaren Globalresearch DN 23/1 Nyhetsbanken 26/1 DN 25/1 Kildén & Åsman Infowars 23/1 AB-intervju med Bildt omkring 25/1 DN 19/12 2013 Globalresearch Nyhetsbanken 5/12 Nyhetsbanken 11/12 Proletären 20/12 SvD 5/1 2014 Sveriges Radio 17/12
Rozoff i Globalresearch

  6 comments for “Samla in namn mot värdlandsavtalet!

 1. robersson
  17 april, 2015 at 17:50

  Hur förändras ngt pga en namninsamling?

  Oroande nyheter, löfven, mp vänstern sviker igen!

  • Ulf bjerén
   17 april, 2015 at 21:56

   Namninsamlingen bör organiseras så att den blir en hävstång för en rörelse underifrån mot närmandet till Nato och Natomedlemskap. Spridande av information om värdlandsavtalet genom flygbladsutdelning, anordnande av lokala presskonferenser, appellmöten etc. kan bidra till det. Och också det faktum att det är en uppgift som kan engagera många.

 2. 17 april, 2015 at 21:07

  Dagens Industri uppger idag ”Partierna splittrade om Natoutredning”

  Det blir en Natoutredning, enligt Anna Kinberg Batra.
  Har regeringen och M, C och KD enats om en ny Natoutredning eller inte? Åsikterna går isär bland partierna som ingått den nya försvarsuppgörelsen. Som en del i försvarsöverenskommelsen har regeringen och M, C och KD enats om att ge en expert i uppdrag att analysera Sveriges internationella försvars- och säkerhetspolitiska samarbeten.

  När försvarsminister Peter Hultqvist (S) presentade uppgörelsen slog han tydligt fast att det inte handlar om någon Natoutredning, som allianspartierna krävt. Vem har rätt och vem har fel?
  ”Jag skulle säga att min partiledare ligger sanningen mycket nära”, säger Hans Wallmark (M), som sitter i riksdagens försvarsutskott.

  ”Det som har pratats om hela tiden har varit att vi skulle vilja ha en förutsättningslös Natoutredning om dess för- och nackdelar. Jag tycker att det önskemålet är väl tillgodosett i de formuleringar som finns här.”

  Jakop Dalunde, Miljöpartiets försvarspolitiska talesperson, ger en helt annan bild av uppgörelsen.

  ”Det här är inte en Natoutredning”, säger han till Di.

  ”I den här uppgörelsen och i den här utredningen så ligger den svenska säkerhetspolitiska linjen fast. Den militära alliansfriheten äventyras inte, det är vi eniga om”, fortsätter han.

  Om utredningen skulle komma fram till att Sverige skulle tjäna på ett svensk Natomedlemskap. Vad händer då?
  ”Det innebär ingenting i praktiken”, säger Jakop Dalunde.
  LÄS MER: Regeringen stänger dörren till Nato

  När Di frågar Peter Hultqvist vad regeringen och de tre allianspartierna egentligen kommit överens om väljer han att läsa innantill från uppgörelsen.

  ”Analysen ska inte utvärdera den militära alliansfriheten”, står det bland annat.

  FP-ledaren Jan Björklund, som valde att hoppa av försvarsförhandlingarna och stå utanför den nya uppgörelsen, är besviken.

  ”Dessvärre måste jag säga att Peter Hultqvist har rätt. Det är inte en Natoutredning, det här är en analys av internationella samarbeten i största allmänhet. Det står dessutom uttalat att alliansfriheten inte får utvärderas”, säger han.”

  Jag anser att det är mycket bra om det finns oenighet i denna fråga. Det är illa nog att ledande politiker vill att Sverige ska gå med i den brutala krigsorganisationen NATO, som slagit sönder Jugoslavien, Afghanistan, Libyen, som kraftigt ökar risken för storkrig i Europa, kanske med kärnvapen. NATO har anlagt kärnvapenbestyckade militärbaser runt Ryssland, bedriver militära övningar nära Ryssland, ljuger om Ryssland och Ukraina samt ger sig rätten att använda kärnvapen i tidigt skede. Djävulens representant på jorden skulle min gamle farfar nog sagt.

 3. Johan Eriksson
  17 april, 2015 at 22:13

  Namninsamlingar är ett meningslöst sätt att försöka påverka den borgerliga demokratin. Namninsamling kan förvisso vara ett uttryck för en åsikt och kan i detta perspektiv ses som en opinionsbildning. Dock är metoden i sig en underkastelse inför den borgerliga demokratin vilket gör metoden förkastlig och därför att se som manipulation av arbetarklassen. Den borgerliga demokratin, med alla dess manipulerande fascist- och revisionistpartier, måste avskaffas och borgarklassens käftar täppas.

  Arbetarklassen måste ta andra mer kraftfulla verktyg i sin händer om den vill åstadkomma förändring.

 4. 18 april, 2015 at 12:20
 5. Thomas Nilson
  18 april, 2015 at 15:24

  Vad kul nu har ni fått något mer och bråka om.
  Självfallet ska vi gå med i NATO och det så fort som möjligt.

Comments are closed.