Reinfeldt har aldrig varit kul

Idag skriver Anders Lindberg en artikel i Aftonbladet som har fått rubriken ”Reinfeldt blir inte roligare än så här”, en artikel som stryker under det faktum att Fredrik Reinfeldt nu har nått vägs ände.

AB: ”För knappt ett år sedan stod Fredrik Reinfeldt (M) på TCO:s kongress och sa: – Vi har en god utveckling på svensk arbetsmarknad just nu och en utveckling med 300 000 nya jobb till 2015 är inom räckhåll.

Han pratade om öppen arbetslöshet på 3 procent. Eller 5 procent om man räknar som EU. Enligt SCB:s officiella statistik är arbetslösheten nu 7,8 procent. Sysselsättningsgraden, andelen av befolkningen med jobb, minskar. Siffran för ungdomsarbetslösheten, den statsministern en gång kallade ”skapad synvilla”, var i januari 24,2 procent.

Reinfeldts politiska idé var att sänka skatten och klämma åt sjuka och arbetslösa. Det skulle ge nya jobb och fler som ville ta jobben. Den politiken har prövats i snart sex år. Men, var är jobben? Fredrik Reinfeldt är klar nu, politiken är genomförd. Roligare än så här blir det inte.”

Det är egentligen ingen hejd på opinionsförändringen som nu är på gång inom svensk politik, plötsligen så har högeralliansen förlorat majoriteten i väljaropinionen och allt fler ser att alliansen inte är ute efter att förbättra för folkflertalet utan bara för ett fåtal, man vill förbättra för dem som redan har det bra. Det blir inte lättare av att Anders Borg hela tiden upprepar samma gamla beteende, han fräser åt näringslivet när TV-kamerorna är på, men gör aldrig något åt det. Han agerar som en talande docka, en marionettdocka som stoppas undan när kamerorna slås av.

Borg har nu fått överta Andreas Carlgrens öknamn, han kallas för ministerattrappen. Själv far han omkring på alla slags internationella konferenser och visar upp sin hästsvans och sin guldring och suger åt sig beröm för det som socialdemokratiska regeringar gjort åt honom. Att Sverige har en ekonomi som är i hyfsad balans beror på Göran Persson, alliansen har ännu inte lyckats knäcka den helt. Men alliansens politik kostar, därför planerar man att sälja ut LKAB i Kiruna, man planeras säkerligen en utförsäljning av Vattenfall AB, och kanske även av Svenska Spel.

Möjligen räknar man med att erbjuda ett fett jobbskatteavdrag i valrörelsen 2014, ett avdrag som ska finansieras av dessa utförsäljningar, allt för att få sitta kvar fyra år till. Man betraktar säkerligen oss som inte är miljonärer som något slags as, därför passar gestaltningen här av Reinfeldt extra bra.

it Andra om: , , , , , ab1234 svt sr1 dn123 svd123

  8 comments for “Reinfeldt har aldrig varit kul

Comments are closed.