Reinfeldt, Borg och Östafrikas barn
Vi satsar miljarder på JAS-plan till Libyen och soldater till Afghanistan, dessutom plockar regeringen tillbaka miljarder av biståndspengarna, Anders Borg tycker att de passar bättre i kassakistan, de ska väl användas till att betala nästa jobbskatteavdrag?

Ser man till tidningsrubrikerna, och det ska man göra när det handlar om den afrikanska svältkatastrofen, så ska man sätta upp en bild på Fredrik Reinfeldt och Anders Borg bredvid varenda bild på ett barn som dör på grund av törst i den nu pågående törst- och svält-
katastrofen i Öst-Afrika.

Expressen: ”Premiärminister Radila Odinga slår ifrån sig kritiska röster som hävdar att lägret borde ha öppnats tidigare. Han menar att Kenya har levt med flyktingkrisen i 20 år och hela tiden har bett det internationella samfundet om hjälp.

– Det är först nu som de reagerar när de ser att människor dör. Det internationella samfundet agerar alltid sent. Så Kenyas regering är offret, inte den tilltalade, säger han enligt BBC.”

Men det är klart, det är viktigare att hjälpa USA att ta kål på Talibaner än att satsa landets resurser på att flyga ner akut hjälp till Kenya. Att ta tillbaka biståndsmiljarder till kassakistan så att vi kan ge dem som har arbete större skatte-
sänkningar än satsa på några törstande småungar i Afrika. Ska afrikanerna ha bistånd så ska det ske från JAS-plan i överljudsfart över Libyen, svälter och törstar gör ju afrikanerna alltid ändå.

Eller hur Reinfeldt och Borg!?

it Andra om: , , , , , , ex1 ab dn12 svd1 sr


4 svar till “Reinfeldt, Borg och Östafrikas barn”

 1. i nuläget är det ju dock osäkert om borgarna får igenom sin budget, då SD bett de röd-gröna rösta ner den, så mer skattesänkningar kan bli svårt att genomföra, hoppas jag…

 2. Undrar hur mycket pengar västvärlden har skänkt till Afrikanska länder, ändå händer det inget positivt??

  Och nu har Sverige skänkt 7.4 miljarder till Världsbanken, nån som tror att dessa pengar verkligen kommer att hamna rätt? ’Nån’ tömmer Sverige på pengar helt enkelt!

  Sverige bidrar med 7,4 miljarder till Världsbanken för att uppnå Millenniemålen
  http://bit.ly/ni9S9G

  ”Den rekordstora påfyllnaden av IDA om 49,3 miljarder USD är en kraftansträngning som förhandlats fram av nya och traditionella givare mot millenniemålen. De konkreta resultat som förväntas är bland annat att 200 miljoner barn ska vaccineras, att 30 miljoner fler människor ska få tillgång till vård och 80 miljoner människor ska få tillgång till renare vatten. 80 000 kilometer vägar ska byggas och två miljoner lärare rekryteras och utbildas.”

  Och på detta så har vi våran ’egna kris’ i västvärlden:

  Krisen kryper närmare dig
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13332973.ab

  ”Skuldkrisen i Europa sprider sig som en löpeld.”

  ”Finns det risk för börsras, valutakaos, räntechocker eller bankrusning?”

  Jinge, hoppas du har investerat din pension väl för det kommer att behövas, alla som har inkomster från staten ( pension, bidrag osv. ) kan komma att få dessa sänkta, så passa på att investera i guld och silver medans tid finns..!!

 3. Från norr till syd har beslutet att låta biståndsmedel avskriva fattiga länders skulder väckt uppmärksamhet och ilska. Alliansregeringen människosyn och cynism mildras inte av Björklunds (FP) Biskop Brask uttalande ” här till nödd och tvungen” utan han får stå bakom Gunilla Carlssons uttalande till TT som publicerats i min dagliga tidning Landskrona Posten, här kommer det direkt inkopierat från tidningen:
  ”Enligt Gunilla Carlsson är beslutet i enlighet med internationella regler om hur bistånd får användas. Hon säger att beslutet inte är nytt, utan en del av statsbudgeten.
  — Det här är ingenting vi har gjort de här dagarna utan det är fastlagd budget av riksdagen debatterad och väldigt transparent, säger hon till TT.
  Många biståndsorganisationer har länge varit kritiska till att skuldavskrivningar bekostas med biståndspengar. Ofta är lånen tagna för länge sedan och av diktaturregimer, som inte använde dem i första hand till bistånd utan till militära ändamål eller för att berika sig själva.
  Gunilla Carlsson menar dock att det är viktigt att upprätthålla trovärdigheten för lån som ett medel i arbetet mot fattigdom.
  — Ambitionen är att lånet ska kunna betalas tillbaka och att man ska ha trovärdighet kring lånet som instrument. Det är viktigt att vi inte skriver av skulder lättvindigt.”
  Detta sagt om hungrande, törstande döende medmänniskor!

  • Detta sagt om hungrande, törstande döende medmänniskor!

   Jepp, och det säger en hel del om dem som tycker på det sättet…