Reinfeldt – Spelaren


[column width=”49%” padding=”2%”]
Från allra första början så har regeringsmedlemmarna nekat till att delta i studiodebatter så fort de varit det minsta ifrågasatta. Den första som jag skrev om i det sammanhanget var – Carl Bildt. Han vägrade delta i Studio Ett i radio om en av hans kritiker också skulle delta, samtliga borgerliga politiker har blivit som H C Andersens Prinsessan på ärten.

AB: ”Sedan valet 2006 har regeringens ministrar ofta vägrat debattera med oppositionen. Borg, Reinfeldt, Ask och de andra har ställt det som krav för att de själva ska medverka i radio och tv. Inga debatter eller studiosamtal med Sahlin, Östros, Bodström eller någon av de andra företrädarna för den röd-gröna alliansen. Och massmedierna har gått med på kraven.”

Det handlar om en medvetet vald mediestrategi, man vet helt enkelt om att risken för att komma till korta i en debatt med oppositionen är överhängande. Det är klart att ingen är speciellt road av att få demonstrerat i direktsändning i Radio eller TV att man helt enkelt inte har på fötterna, eller att man till och med är inkompetent. Därför väljer högeralliansens politiker att helt avstå den sortens övningar.

Aftonbladets rubrik är därför sällsynt träffsäker, det är ett

[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]ab
spel från regeringsföreträdarnas sida, synd bara att det är vi medborgare som står för insatsen.

intressant Andra om: , , , , , , , dn svd ex ab t
[/column]