Regeringsbråk in i fläkten

Nu berättar kvällstidningen Expressen att det är internt bråk i regeringen, det kan vara en kompensation inför tidningens alla påhopp på de rödgröna i valrörelsen, det kan också röra sig om rena sanningen, och i så fall skulle det vara intressant att höra vad de säger till varandra.

Expressen: ”Statsminister Fredrik Reinfeldt fortsätter att gömma sig. Det har nu gått en vecka sedan han uttalade sig senast. Expressen kan nu avslöja orsaken till Reinfeldts tystnad: Enligt flera källor i regeringskansliet har det under en längre tid funnits en intern konflikt mellan Centerpartiet och Folkpartiet. I hemlighet har partierna vid olika tillfällen försökt sprida negativ information om varandra via medierna.”

När jag gissar på vad de bråkar om så kan jag förstås ha vissa idéer, Maud Olofsson till Jan Björklund: ”– Kallar du Andreas Carlgren för ministerattrapp en gång till så åker du på en propp!” Jan Björklund: ”– Fan, där sprack ett fönster igen, har ni täckjackor på er inomhus hemma i Ramvik?”

Personligen tycker jag att det är trist att alliansen ska vara i luven på varandra, för jag förstår att det Expressen skriver är sanningen och inget annat än sanningen. Har Olofsson och Björklund något slags relationsproblem så mäktar i vart fall inte Reinfeldt att medla mellan parterna, det vill nog till Carlgrenska lösningar för att lösa interna problem inom regeringen. Och vad det innebär kan tjugofem vargar vittna om från sin himmel.

Expressen: ”Sprickan mellan allianspartierna blir också tydlig i synen på ett eventuellt samarbete med Miljöpartiet. Miljöpartiets språkrör fick som väntat i går besked om att de inte är välkomna in i regeringen – trots att partiledaren Maud Olofsson (C) och miljöminister Andreas Carlgren (C) så sent som för några dagar sedan öppnade den dörren. – Jag skulle inte ha nåt emot det, svarade till exempel Carlgren på frågan om Miljöpartiet skulle erbjudas ministerposter.”

Av detta kan man dra slutsatsen att både Olofsson och Carlgren är oförsiktiga med sanningen. Att släppa in ett riktigt miljöparti i regeringen skulle göra det extra tydligt att det parti som kallat sig själva för Alliansens Gröna Röst har varit oförsiktiga med denna sanning på ett överraskande konsekvent sätt. Inte ett enda ord kan man tro på.

Fredrik Reinfeldt är statsminister i en minoritetsregering, det kommer få till resultat att de främlingsfientliga tydligt kommer att stödja borgarna i praktiskt taget varenda fråga. Vad det kommer att leda till på sikt är svårt att sia om, men de olika vadslagningsbyråerna kommer snart att meddela att oddset är mindre än 1,5 på ett nyval inom denna regeringsperiod.

it , , , , , , , ex12 ab1 dn12 svd12

  10 comments for “Regeringsbråk in i fläkten

Comments are closed.