Stackars Paraguay

Uppdatering: Spanien vann mot Paraguay med ett mål, ett mål som kom efter ett stolpskott då Spanien fick en retur. Returen gick stolpe – stolpe in. Då hade det tidigare varit tre straffar i matchen varav en dömdes bort, helt otroligt. Sammantaget så tycker jag att detta VM är det underligaste VM jag har sett någon gång, att det blev så svårt för Spanien berodde på att Paraguay fullföljde sin taktik och förstås – är ett himla bra fotbollslag.

Även om det är mycket som är underligt i denna turnering, eller i vart fall mycket ovanligt, så kan man verkligen inte klaga på dramatiken. Som fotbollsfan så är det bara att stryka flagg, till och med vuvuzelorna känns nästan acceptabla. En lustig detalj är att tydligen många i området tittade på matchen, på grund av värmen så är både balkongdörren och ett fönster öppet, massor av folk skrek högt.

Stolpskott, på returen skjuter Spanien stolpe, stolpe in. Stackars Paraguay.

Gamla texten:
Jag skrev tidigare idag att segraren i matchen Argentina mot Tyskland kommer att vinna VM, det står jag fast vid till hundra procent även om jag tycker att det var tråkigt att Argentina förlorade. Orsaken till att inte Tyskland är en av mina favoriter är att de spelar så strukturerad och genomtänkt fotboll, det blir lite tråkigt. De latinamerikanska lagen gör tvärtom, deras varianter är ofta oväntade och de lagen är inte heller så disciplinerade som det tyska laget.

Men organisation vann och det var ju aldrig tal om något annat bortsett från Argentinas tryck en period i första halvlek. Jag har uppriktigt talat svårt att tänka mig något lag som skulle kunna hota tyskarna i nuläget, de är helt enkelt urstarka.

Denna text kommer att uppdateras i samband med matchen mellan Paraguay och Spanien, men jag har god lust att redan nu skriva att Spanien vinner med 2-1 eller 3-1. Osvuret är kanske bäst, men hur många hade satt en hundring på att Tyskland skulle vinna mot Argentina med 4-0? Det enda glädjeämnet i nuläget är att nästa match visas av SVT, man slipper en massa meningslösa reklampauser.

Texten kommer att uppdateras.

i , , , , , , ab1 ex1 svd dn1 t

  17 comments for “Stackars Paraguay

 1. Kuno
  3 juli, 2010 at 18:32

  Kan rekommendera att ha radions kommentatorer på istället för tv-folkets. T.o.m. skitmatcher kan bli underhållning när radiofolket får hålls.

 2. Bosse B
  3 juli, 2010 at 19:11

  Riktigt svagt anfallsspel av Argentina idag… dom spelade bara bollen runt till varandra utan att skapa några riktigt bra lägen… Tyskland däemot pang pang… effektivt snabbt roligt…. härligt att se helt enkelt! urguay utan suares och deras capitano tror jag tyvär får svårt mot holland…. men tyskland-holland i final… ja jag klagar inte=)

 3. Mattias
  3 juli, 2010 at 21:15

  ”Orsaken till att inte Tyskland är en av mina favoriter är att de spelar så strukturerad och genomtänkt fotboll, det blir lite tråkigt. ”
  Va?? Såg du verkligen matchen idag? Tyskland krossar/slaktar England och Argentina med totalt 8-1 och du tycker att det blir tråkigt? Håller verkligen inte med. Att se det unga respektlösa tyska laget gå lös på alla etablerade miljonärer som tar sig själv på stort allvar är en njutning att se.

  • 3 juli, 2010 at 21:20

   Såg du verkligen matchen idag? Tyskland krossar/slaktar England och Argentina med totalt 8-1 och du tycker att det blir tråkigt?

   Generellt så är det just så de spelar, jag förklarade varför de inte är mina favoriter.

   Att se det unga respektlösa tyska laget gå lös på alla etablerade miljonärer som tar sig själv på stort allvar är en njutning att se.

   Må så vara, men det finns ingen i det tyska laget som inte är miljonär i minst Euro. Ett lätt puerilt argument med andra ord…

   • Mattias
    3 juli, 2010 at 23:11

    LOL puerilt…. det är sant att de tyska spelarna inte går och tigger på gatan men vi talar om ett lag som till hälften passar i u-21 (Müller är 20, Ötzil 21), så ja jag tycker att det är härligt att se att de inte har någon som helst respekt för primadonnorna i england och argentina.

    • 3 juli, 2010 at 23:17

     Det kan jag hålla med om, men de är mycket bra, och när du talar om miljonärerna som de spöar så uttrycker du dig lite oförsiktigt. Hur mycket menar du att en ung landslagsstjärna i Tyskland tjänar egentligen? :-) Nej jag förstår att du vet att de är miljonärer hela gänget… De måste anstränga sig VÅLDSAMT för att kunna bränna sina nuvarande inkomster på vin, kvinnor och sång…

 4. Bosse B
  3 juli, 2010 at 22:15

  Jinge hur du kan tycka att ett blixtsnabbt tyskland med ett underbart effektivt passningsspel är tråkigt medans du hyllar ett av brasiliens tråkigaste lag genom tiderna som har väldigt svårt att skappa några riktiga lägen och som verkligen spelar strik och strukturerat (förutom robinho) är för mig en gåta….men men alla uppskattar olika saker inom fotboll och det är väl tur det=)

  • 3 juli, 2010 at 22:44

   Jinge hur du kan tycka att ett blixtsnabbt tyskland med ett underbart effektivt passningsspel är tråkigt

   Absolut. Att ha ett effektivt kortpassningsspel är väl skickligt, men det är inte den fotboll som jag gillar bäst. Av lagen som jag sett nu och tidigare så gillar jag bäst tekniska spelare, folk som kan finta upp motspelarna på läktaren. Och DET brukar bara brassar greja..

   • Dude
    4 juli, 2010 at 01:43

    Kan bara hållla med föregående talare. D-land spelar en bländande fotboll. Titta bara på hur de löser problem när de har bollen i försvaret. De rullar ut motståndaren, jmfr det med Mellberg et al. Vi svenskar förtjänar vår plats i rankingen (40+). Offensivt? Well, titta på Tysklands 2-0 mål mot England eller dagens 3-0 mål mot Argentina, fotbollsgodis!

    Speaking of Brasilien. Tyvärr har de spelat en extremt organiserad och tilltäppt fotboll. De har ju två defensiva mittfältsspelare, sedan när spelar Brasilien så? Nej Jinge, sluta leva på gammalt stuff, definera bra spel efter dagens nivå – och där är Tyskland ledande, vare sig du vill det eller ej.

 5. Mats Eriksson
  3 juli, 2010 at 22:58

  Vilken match. Dramatik så jag nästan fick svårt att andas! Var inne hos grannen och kollade på deras storbilds-TV och vi var 11 stycken. Snacka om hysteriskt. En galen match, som någon av kommentatorerna sade.

 6. Depth Sick
  4 juli, 2010 at 05:19

  Gäller kommentarsreglerna även MIG?

 7. Bosse
  4 juli, 2010 at 14:30

  Liksom många tidigare skribenter tycker jag att Tyskland hittills utan tvekan spelat den attraktivaste fotbollen i detta VM. Att vara strukturerad och effektiv är inget fel om fotbollen samtidigt är njutbar att se. Om Argentina eller Brasilien förmått spela så här hade du förmodligen varit lyrisk. ;-)

  Erkänn att det är gamla fördomar som ligger bakom din aversion mot tysk fotboll. Motsatsen gäller förstås vad gäller hyllandet av de sydamerikanska lagen. Brasilien lever på myten om ”jogo bonito” fast något sånt har de egentligen inte visat upp sedan 1982, och Argentina, ja det enda ”oväntade” med dem i denna match var väl att de var oväntat dåliga. Att någon som såg denna match skulle kunna anse Argentina som varande mer underhållande än Tyskland är för mig obegripligt.

  • 4 juli, 2010 at 14:38

   1) Jag skrev inte utifrån EN match, trodde du det?
   2) Vilka fördomar menar du?

   • Bosse
    4 juli, 2010 at 15:07

    Nej jag förstår att du inte skrev utifrån en match, men ingen kan väl på fullt allvar påstå att Brasilien och Argentina öht i detta VM spelat en mer attraktiv fotboll än Tyskland, då måste man allt vara bra enögd.

    Fördomen är naturligtvis den om att ”tyskarna de spelar maskinmässig och tråkig fotboll”, en fördom som jag tror många gärna vill ha kvar alldeles oavsett vad tyskarna rent faktiskt visar upp på plan.

    Tyskarna är väl inte direkt mina favoriter heller rent generellt, men jag känner igen bra fotboll när jag ser den och det måste jag ge dem ett erkännande för. Annars håller jag på Holland, om de nu lyckas ta sig till final, men att de ska rå på det här tyska laget i en ev. final tvivlar jag förståss på. Men bollen är ju rund så det kanske blir Spanien-Uruguay i final istället. :-)

    • 4 juli, 2010 at 15:21

     Jag tycker oxo att tyskarna är bra, men de spelar inte den fotboll som jag gillar bäst.

 8. matthias
  4 juli, 2010 at 16:13

  jag aer tysk och brukar vara mycket kritisk mot ”mitt” landslag. denna gang blir jag stolt att se de spela. det kanske inte raecker hela vagen, men kul att visa upp faer vaerlden att det inte bara at ett masineri som rullar oever sina opponents utan att tyskland ocksa har teknik och snabbhet – som manga kan tycka inte aer ”tysk”. slaepp are stereotyper om tyskarna. och se fotbollen som de spelar. i alla fall hittills. tack till alla som lyfta gamla stereotyper som gammalmodiga…

 9. Bosse
  4 juli, 2010 at 18:53

  Trots den den blixtrande anfallsfotboll som tyskarna visat upp så skulle jag villa säga att de nu ändå befinner sig i ett lite farligt läge. Alla hyllar deras spel och de har nästan utsetts till världsmästare redan nu. Sånt kan straffa sig, för en sak har jag lärt mig när det fotboll, man ska aldrig någonsin ta ut segrar i förväg.

  Det är lätt att stirra sig blind på Tysklands 8-1 sammanlagt mot England och Argentina men som jag ser det gjorde både England och Argentina ett generalfel i det taktiska upplägget, de spelade på tok för öppen fotboll vilket gynnade tyskarna och deras snabba omställningar. Lyckas Spanien krympa ytorna för tyskarna och hålla ihop lagdelarna samt höja sitt spel en klass till har de faktiskt en viss chans att skaka tyskarna.

Comments are closed.