Putin hopp eller fredsfara? Hur stor är Putins skuld i det som händer i Ukraina?




Detta är en annons för ett möte i morgon 25/11 kl. 19 på TUFF-lokalen, Myggdalsvägen 80 i Tyresö.

Talare är Stefan Lindgren, en av landets absolut främsta Rysslandskännare som dagligen bevakar vad som händer på olika områden i Ryssland. Han publicerar dagligen på Nyhetsbanken, www.nyhetsbanken.se, viktiga artiklar som man sällan eller aldrig hittar i svenska media. Han talar ryska. Varje vecka kommer ett flertal mycket informativa artiklar på 5 sidor i Ryska Posten, som kostar 250 kr per år, dvs 5 kr i veckan eller 80 öre per dag.
TUFF

TUFF, Tyresö u-lands- och fredsförening, är enligt hemsidan ”Sveriges bästa lolkalförening som arbetar för fred och avskaffandet av kärnvapen. TUFF har många projekt i u-länder i syftet att främja fred…”

I Dagens nummer av Nyhetsbanken finns bland annat denna artikel

Framgångsrik fredskonferens i Berlin

”I lördags ägde den tredje s k suveränitetskonferensen, anordnad av tidskriften COMPACT, rum i Berlin under rubriken ”Fred med Ryssland”.

Chefredaktören Jürgen Elsässer och tidningens verkställande direktör Kai Homilius välkomnade utöver de cirka 800 åhörarna en rad framstående talare, bl.a. den ryska historikern Natalia Narotjnitskaja; Egon Bahr som på 60- och 70-talen tillhörde den innersta kretsen kring Willy Brandt; Vladimir Jakunin, grundare av World Public Forum ”Dialog of Civilizations”, statsvetare och Putinrådgivare; Claude Goasguen från det franska UMP (Union pour un Mouvement Populaire) och borgmästare i den 16: e distriktet i Paris; experten på statsrätt Prof. Dr Karl Albrecht Schachtschneider; Willy Wimmer som varit statssekreterare i försvarsministeriet och suttit i förbundsdagen i 33; den förre SPD-politikern, författaren och underrättelseexperten Andreas von Bülow; AfD-politikern Alexander Gauland; författaren, poeten och underhållaren Oskar Freysinger, som sitter i det schweiziska nationalrådet; den brittiske historikern, journalisten och kritiske observatören John Laughland.

Tysklands främsta expert på statsrätt Prof. Dr Karl Albrecht Schachtschneider började sitt tal med att säga: ”Fred med Rysslands vårt jobb, men västvärlden gå till attack!”
Han beskrev utvecklingen efter Sovjets upplösning som ett försök av USA att etablera världsherravälde. Regimskiftet i Ukraina kallade han en ”smutsig intervention”.
Rysslands president, som nu byggs upp i våra medier som en ny Hitler, har Albrecht Schachtschneider uppfattat som en ”klok, ansvarsfull och besinnad”.
Putin imagesCAAIMOLN
Han konstaterade att Krims anslutning till Ryssland verkligen varit en rättsakt grundad med principerna i internationell rätt som bygger på politisk frihet för medborgarna.
I konflikten mellan befolkningens rätt till självbestämmande och Ukrainas anspråk på territoriet måste det förstnämnda väga tyngre. Krim har alltid varit en ”autonom republik” med starka ryska influenser och har alltid varit stor strategisk betydelse för ryssarna.
När Krimborna vände sig till Ryssland för militär hjälp att genomföra folkomröstningen var de i sin fulla rätt enligt en FN:s deklaration om statlig suveränitet från 1970.”

Justitia 1 90px-Statue_of_Themis

Dagens nummer (nr 833) av Ryska Posten har följande artiklar:
Porosjenko häcklad på Majdan 1
Tillväxt lite högre än väntat 2
Oljeproduktionen kan sänkas 2
Över 4 000 döda i östra Ukraina 2
Ukraina erbjuds rysk el 3
Kan Ukraina bli Nato-medlem? 3
Hemlighetsmakeri kring MH-17 3
Världsrekord i narkotikadöd 4
Böter för att tala ryska 4
Ungern inte ”ryssvänligt” 4
Kiev sparkar ettusen tjänstemän i öst 4
Rysk-tjeckisk bank lånar till Le Pen 4
Rysk ”Leviathan” prisbelönas 5
Gruva besköts 5
Så röstar världen om nazism 5
Börsindex 5


intressant.se Ukraina, , , , , , , , , ,

TUFF Financial Times DN:s ledare 9/11 Counterpunch 23/4 Huffington Post Nyhetsbanken 22/4
New York Times DN 8/4 Dagens Industri 28/3 DN Debatt 4/4 Internationella juristkommisionens rapport Rysslands röst
DN 20/3 Nyhetsbanken, Putins tal DN 23/2 SvD
DN 19/2 SvD 19/2 Moscow Times Youtube-klipp Artikel med bild av Nuland och oppositionsledaren Globalresearch DN 23/1 Nyhetsbanken 26/1 DN 25/1 Kildén & Åsman Infowars 23/1 AB-intervju med Bildt omkring 25/1 DN 19/12 2013 Globalresearch Nyhetsbanken 5/12 Nyhetsbanken 11/12 Proletären 20/12 SvD 5/1 2014 Sveriges Radio 17/12
Rozoff i Globalresearch Knut Lindelöf 7/2


4 svar till “Putin hopp eller fredsfara? Hur stor är Putins skuld i det som händer i Ukraina?”

  1. Putin har efter det att Janukovitj avsatts i en statskupp mer eller mindre varit en aktiv åskådare som balanserat den starka ryska opinionen som vill skicka militär med det motstånd som EU haft mot ett ryskt ingripande. Som USA agerar vet man inte, det verkar som man med alla medel försöker få Ryssland att intervenera, det mest uppenbara är ju false flag-operationen MH17 som ju inte fungerade som tänkt. Efter de senaste veckornas retorik från Kreml så har man gjort klart för Poroshenko att ett återupptagande av den militära insatsen mot östra Ukraina är uteslutet. Med detta menas nog att går Kiev till anfall igen så blir det mot reguljära ryska trupper vilket oundvikligen kommer att sluta med en utplåning av de ukrainska trupperna. Massdesertering från de värnpliktigas sida, som ju redan har mycket låg stridsmoral är att vänta, och de legosoldater som mot förmodan stannar kvar och slåss gör ryssarna processen kort med. Om allt detta vet Poroshenko så hans hopp står till USA men någon större militär hjälp därifrån är varken tekniskt eller politiskt möjligt utan långtgående konsekvenser. Det finns många politiska gaphalsar i Kiev som gärna vill fortsätta det lönlösa kriget mot frihetskämparna men det är oftast sådana som inte har det politiska ansvaret. Det är som vanligt lätt att stå på barrikaderna och skrika på andra att agera bara man själv slipper stå till ansvar när det går åt skogen.

  2. Rysslands problem är att de har en trojansk häst bestående av oligarker som samspelar med England etc och att det finns komplicerande hänsyn att ta.
    Saker skriver
    Ryssland har en djupt dysfunktionell ekonomi. Rysslands räntor är så höga att de fullständigt omintetgör kreditgivning för skapande av små och medelstora företag.
    Räntorna är högre än vinstnivåer för hela sektorer av ekonomin.
    Vidare, en stor andel av pengarna lämnar Ryssland varje år till offshorekonton och återvänder sen som ”utländska investeringar”.
    Detta tillsammans med att de flesta Ryska företag är inkorporerade utanför Ryssland (Typiskt i Storbritannien) innebär att hela det ekonomiska/finansiella systemet i Ryssland är designat för att förhindra Ryssland att diversifiera ekonomin och vara ensidigt beroende av energi-branchen. Ryssland har också ett svagt regelverk, ett mycket bristfälligt skattesystem, mycket begränsade statliga investeringar och korrupta domstolar(därav bruket av arbitrage)
    Den Ryska marknaden är ett oligopol och det är ett stort hinder för det ryska samhällets verkliga potential. Somliga ekonomer säger att Rysslands ekonomi knappt når 66-50% av dess verkliga potential.
    http://vineyardsaker.blogspot.se/2014/11/q-with-saker-by-controinformazione-in.html
    Det är just en sån parasiterande roll som England vill spela och som gör att London City’s funktionärer gör allt för att underminera andra länders växtmöjligheter genom att underlätta penningflykt. Det är detta som britterna kallar konkurrenskraft.
    Med detta har Putin en inre fiende som inte har gemensamma intressen med dem som vill slåss för frihet.
    När Nikolay Starikov, i de jämfört med Sverige mer frispråkiga och matnyttiga debatterna i Rysslands debattprogram, tog upp sina ideer om vad Ryssland bör göra för förändringar med sitt monetära och finansiella system, blev det tyst. Jag vet inte om det betyder att alla höll med. Ett system som försvårar den nämnda typen av dränering behövs i alla fall, så att landet kan blomstra.