Prioritet Finans och de Kriminella


Ikväll kommer Uppdrag Granskning med ett nytt avslöjande reportage, nu är det ett företag som heter Prioritet Finans som enligt TV-programmet gör affärer med grova brottslingar och driver en verksamhet som verkar vara penningtvätt enligt åklagare.

Uppdrag Granskning: ”Uppdrag granskning har tittat närmare på några av de affärer som gjort Prioritet Finans till branschens jätte. Det visar sig att bolaget i flera fall gjort affärer med grova ekonomiska brottslingar och underlättat penningtvätt och utbetalning av svarta löner…

…I en svartjobbshärva som rullades upp i Stockholm för två år sedan – och där fyra personer senare dömdes till fängelsestraff – fanns flera varningsklockor. Prioritet Finans har till och med gått långt för att underlätta de svarta affärerna. Istället för att betala in pengar på företagskontot fördes miljonbelopp in på helt andra konton, dels ett privatkonto och dels ett företagskonto med postbox i London.”

Prioritet Finans skriver på sin hemsida att: ”Prioritet Finans är ingen bank. Vi är snarare en slags riskkapitalist, utan riskkapitalistens krav på äganderätt eller insyn…” (Bilden kommer från Prioritet finans hemsida)

SvD: ”Enligt SVT-programmet Uppdrag granskning gör företaget affärer med grova brottslingar.

I en kontakt med företaget, som köper fakturor av företagare och i sin tur driver in skulderna, utger sig Uppdrag gransknings reporter för att representera ett företag som vill göra svarta affärer, vilket inte hindrar Prioritet finans från att vilja ha reporterns företag som kund.

– Det som framkom i samtalet tyder på uppenbar penningtvätt, säger vice chefsåklagare Tomas Langrot vid ekobrottsmyndigheten till SVT-programmet.” (forts nedan..)

Stämmer uppgifterna att ett finansbolag gör affärer med grovt kriminella så är det inget mindre än en skandal. Ser man till de uppgifter som nu cirkulerar i pressen så borde rimligen finansinspektionen, skatteverket och ekobrotts-
myndigheten blandas in. Penningtvätt är olagligt, och det förefaller som om förhandsbeskeden från Uppdrag Granskning handlar om just det. Man undrar förstås om polismyndigheten har fått se programmet innan det visas i TV, men antagligen är sådant oetiskt, men då kanske det händer något när programmet tonar ut ur rutan..

Dessutom sponsrar Prioritet Finans fotbollsklubben IFK Göteborg samt Hammarby handboll, något som antagligen sticker många idrottsfans i ögonen efter kvällens Uppdrag Granskning.

it Andra om: , , , , svt1 sr ab svd dn gp12 ex1234


6 svar till “Prioritet Finans och de Kriminella”

  1. Hur mycket skulle du ha för att skriva 4-5 inlägg i veckan som är positiva till den där firman?

  2. Skillnaden mellan Prioritet Finans’ affärer och de som avslöjades i USA efter finanskraschen 2007 verkar inte vara så stora, om man får tro Joseph Stiglitz: Freefall. Möjligen kan man säga att där mutar man först kongressen att ta bort dom lagar som hindrar en från att lura skjortan av folk.

  3. Sett uppdrag Granskning på SVt 1: Synd att IFK Göteborg beblandar sig med kriminella.Verkligen synd !!
    Det smutsar Ned en fin klubb…..OCH DET REJÄLT. FY SJUTTON !!!!