Prinsessan Madeleines vistelse i New York

Prinsessan Madeleines vistelse i New York har ifrågasatts många gånger, nu senast när hon inte kunde sätta sig på det första planet till Stockholm när hennes syster fick sitt första barn.

Bertil Ternert i Kvällsöppet: ”Prinsessan Madeleines vistelse i New York är inget lyxliv finansierat av skattekronor. Det säger Bertil Ternert i TV4:s ”Kvällsöppet”. Där svarar hovet på kritiken när prinsessans frånvaro debatterades.

– Det är icke skattemedel som används för hennes vistelse där. Prinsessan Madeleine får inget apange, det betalas av privata pengar från familjens förmögenhet. Med det faller mycket av den här argumenteringen, säger Bertil Ternert i programmet.”

Om det är finansierat av skattepengar eller inte låter jag vara osagt, även om slantarna kommer från kungens förmögenhet så har ju den ett visst samband med apanaget och rena skatte-
pengar. Det som är oklart är väl art och omfattning, något som vi inte kan få inblick i eftersom kungen inte behöver redovisa hur apanaget används.

Bertil Ternert i Kvällsöppet: ”– Hennes arbete med utsatta barn på Childhood foundation går inte att visa upp, det går inte att komma med en kamera i de miljöerna. Men det är klart att det måste kommuniceras också vad Madeleine gör och det får jag ta på mig, säger han.”

Här verkar det som om Ternert gör gällande att Madeleine arbetar rent konkret och praktiskt med ”utsatta barn”, men sådana uppgifter har inte framkommit tidigare. Childhood foundation är såvitt jag förstått saken starkt knuten till hennes mor, drottning Silvia. Det har också förekommit uppgifter som går ut på att det är en konstruktion vars egentliga syfte är att låta prinsessan leva ett anonymare liv i New York.

Själv låter jag det gärna vara osagt, men så länge det förekommer en massa konstiga uppgifter om vistelsen i USA så tycker jag det är dags för att berörda parter lägger korten på bordet. Vad handlar prinsessans vistelse i New York om? Är planerna att hon fortsatt ska vara boende i USA?

Sträng granskning av kommentarer tillämpas.. Regler

it Andra om: , , , , , ab dn svd

  8 comments for “Prinsessan Madeleines vistelse i New York

Comments are closed.