Petter Northug osportslig


Världens mest överlägsne skidåkare är också en man som Norge får skämmas för. Det är trist med tanke på att han som skidåkare är i absolut världsklass, också sett över skid-
åkningens historia. Svenska landslaget kallar det för ”Petter-stil” men alla som ägnat sig åt idrott känner samma sak, han skämmer ut Norge.

Att även idrottsmän ibland spelar över är kanske inte så anmärkningsvärt, samtidigt så är det tveksamt om man bör förödmjuka sina med-
tävlare inför sin hemmapublik när tävlingarna går i Norge. Rimligtvis tycker många norrmän att det är lika trist. Att det svenska landslaget viftade bort händelsen med påpekandet om att det är ”Petter-
stil” är knappast ett uttryck för att de är besvikna över silvermedaljen, det är snarare ett konsta-
terande som grundar sig i det faktum att Petter Nortgug, bortsett från att han kanske är bäst i världen, också är en person med ett närmast sjukligt självhävdelsebegär. Han är en -gris- skriver Aftonbladet och Expressen…

it , , , , , , ab123 ex123456 svd dn12 svt gp1 vlvg1


41 svar till “Petter Northug osportslig”

 1. Dummeste jeg har hørt. Dette er vennskapelig kødding, man må tåle at de som vinner er høyt oppe i kampens hete.

  • svenskene forstod ikke at det var akkuratt dette som kom i vente…

   Snakk å tirre på seg en STEIN !!! hah ahahahahahahahahahahahaha TÅPELIG !!!

 2. Trist, han beter sig verkligen som en gris! Inget man är van att se från norska skidåkare. Eller andra skidåkare för den delen.

 3. Petter Northug er verdens beste skiløper, og om han har lyst til å lage show når han vinner VM-gull på hjemmebane så er vel det bare morsomt! Han rykker fra og er overlegen i spurten, og han gjør det jo på ingen måte for å håne motstanderene.. Han gjør det for å tilfredsstille det ubeskrivelige holmenkoll-publikummet.

 4. Det er trist, jeg syns Northug bør avvises for usportslig opptreden!

 5. Det är inget att bry sig om… det är bättre att fokusera på Svenskarnas silvermedalj. Jag tycker de gjorde en bra insats.

  • :-) Fast… Jag har hållit på med en hel del idrott, och psykningar förekommer överallt, men aldrig så demonstrativt. Det syntes klart och tydligt på Hellner och grabbarna att de hAtAdE hans sätt, de förnedrades. Hade en svensk skidåkare gjort så hade han plockats bort från landslaget ett tag för att tänka över sitt beteende. Sportslighet värderas högt överallt, osportslighet bör man uppmärksamma. Och han BEHÖVER ju inte bete sig sådär när han är bäst…

   Han tycks ha problem den grabben…

 6. Rätt Nicke.G! Låt oss glädjas till silvret. Killen är bäst och det får vi acceptera. Vad är det och gnälla över att han har ett visst beteende. Skulle inte förvåna mig att man internationellt tycker att vi Svenskar är ett gnällfolk, speciellt Svenska journalister.

 7. Vad spelar det för roll?
  Sv skall ju alltid vinna i förhandsnacken men det har inte räckt att ställa ut skidorna! Konstigt.

  Dessutom är rapporteringen under all kritik. //Sverige kom 35:a och Norge vann… jamen resten då?//

 8. Har försvarat o beundrat Petter till idag. Det är inte en enorm o helt överlägsen prestation man kommer att minnas utan en pellejöns med dålig självkänsla.
  Är dom lite efterblivna i tröndelag föresten? han tystar ju sin egen hemmapublik! Tror inte Petter riktigt förstod vad Canadensarn menade.. Hur skall de norska supportrarna på upploppet ha känt sig som blev nertystade? fattar han att han är på hemmaplan?

 9. Jag tycker det var en kul segergest. Det är ju inte som att han tog timeout 0,7 sek före matchavslut i ishockey med en ledning på 3-1 och uppehålla hela evenemanget, DET vore svinigt!

 10. Petter er brutal ja.
  Men for en herlig taktiker!

  Han tenker fremover, ikke bare et løp, men langt fremover.

  Og det han gjør i dag psyker ned alle som vil ha en bit. De kan hevde de ikke påvirkes av Petters stunt, men tro meg, det gjør de.

  De får et Petter syndrom.
  Og det er det Petter vil selvfølgelig.
  Han vil at alle skal gi opp før spurten har begynt.
  Psyken jobber for Petter og mot hans motstandere.

  Og det får han til bare ved å være rå, brutal, overlegen, ja en ”gris” ;)

  Det er ikke for at Petter ER en ”gris”. Petter er en stor taktiker med et langsiktig mål. Og det funkar!

   • Tycker egentligen inte att han är så överlägsen som du vill påskina Jinge – men visst – utvecklas loppet på det sätt det nu gjorde är han överlägsen. Det vill säga när han får gå i rygg och spurta förbi på upploppet.

 11. Tobias Angerer till AP.NO: – Dette var respektløst. Det hadde ikke vært min måte å gjøre det på, sier bronsevinner Tobias Angerer til Aftenposten.no.

 12. Norges störste skidåkare i ’modern’ tid, Björn Daehlie har ju också gjort det men inte blev han så hårt ansatt (detta hade inte blivit en stor grej om någon annan än Northug gjort det). Jag älskar PROFILER som Northug som skapar extra intresse kring en, bortsett från Norge, ganska ’smal’ sport. Han må vara hånfull och dryg men han är det ju med glimten i ögat.

  För övrigt så har han ju själv sagt att det var den enorma stämningen på arenan som fick honom att göra som han gjorde. Var nån expert på SVT som menade att Northug är en hypertrevlig kille utanför spåret men att hornen så att säga växer ut när han får på skidorna och att han fick nån form av ’blackout’ under upploppet med all anspänning som måste ha byggts upp innan och under loppet.

  Northug är för längdskidåkningen vad Zlatan är för fotbollsintresset och då jag hyllar Zlatan så måste jag också hylla Northug även om det svider att inte Hellner kunde bjuda upp till kamp.

 13. Ähh så farligt var det inte. De som håller på med elitidrott är säkert beredda på både lite trashtalk och andra psykningar. Northug är kaxig och inte helt utan anledning om man säger så. ;-) Lite av Norges Zlatan kanske, men samma journalister som geniförklarar Zlatan när han gör kaxiga uttalanden och andra utspel dissar nu Northug när han beter sig ungefär likadant. Det finns ingen konsekvens i detta.

  Däremot får naturligtvis idrottare med den attityden vara beredda på att den dag de förlorar så gör alla andra high five. För självklart kommer det till slut en förlust även för Petter Northug och även i en spurtuppgörelse. Då gäller det för honom att visa vilken psykisk styrka han har i den situationen.

  Men just nu är han utan tvekan världens bäste skidåkare man mot man och nästan oslagbar i en spurt. Så grattis Norge! Men den dagen kommer när Northug blir detroniserad som världens spurtkung, förmodligen av en svensk. ;-)

 14. Det var inte ett hån, ingen upplevde det som ett sådant heller! DET var en glädjeyttring som en svensk skidskytt började med..

 15. Detta är en löjlig diskussion…. vadå Hellnerbacken,Kallabacken,Sverigebacken.?

  Ge mig kraft!

 16. Petter till helvetet! Svinaktigt att agera så som överlägsen vinnare – bra på skidor men en liten människa, ruttna!

 17. INGEN blev upprör över att Hellner gick i mål på ett ben. Om du inte håller med mig kan du väl skicka med några länkar till dom som blev upprörda.

  Den enbenta målgesten kommer förresten från Björn Lind.

  • Du har bara drömt att det skulle vara jämförbart, jag har inte en aning om hur det kan komma sig att du kan jämföra det ens samma dag, men dina drömmar är kanske inte intressantare än så…

  • Hur kan du jämföra dessa två händelser?
   – Den en retade inte upp någon.
   – Den andra retade upp en jävla massa.

   Northug har ju efteråt sagt att han ser det som en seger att folk i Sverige blev förbannade.

 18. Alltså Visst var det i kakzigare laget det är helt klart. Men nu ska man ju tänka att Northug körde inför 100 000 tals tokiga hemma fans. Enkelt att få hjärnsläpp, han sade ju att det blir ju bara vad det blir och att han ville lägga på en liten show i slutet. Vilket jag tycker är helt rätt och bra för skidåkningen. Värre är det med mr Karlsson som inte är mera begåvad journalist än att han kallar en av de största skidåkarna i historien för Gris i direktsändning.

  Jag undrar var den killen har fått sin utbildning ifrån. Dessutom har Karlsson timmar och åter timmar på sig att förbereda sig exakt vad han skall kläcka ur sig efter staffeten. Att inte kunna uttrycka sig på mera sofistikerat sätt är väldigt svagt. Platsar ju inte ens som krönikör i en kvällstidning.

 19. Är väl inget konstigt med beteendet. Han vann och gjorde det överlägset. Då kan han gott kosta på sig en härlig segergest.

 20. Jag sätter min högra arm på att om Hellner hade gjort samma gest hade rubrikerna varit ”Hellners kaxiga segeregst!” alternativt ”Hellners guldgest!”
  Det här är ren och skär avundsjuka. Jag håller på svenskarna i skidor men jag jag tog inte det minsta illa upp av Northugs segergest. Dessutom är han förkrossande bra. Det kan ingen ta ifrån honom. Folk där ute i stugorna är bittra över att Sverige inte har en stjärna av samma kaliber. Buhuuuu! Cry me a river.

  • ”Det här är ren och skär avundsjuka.”
   Absolut, jag tror inte att värst många svenskar och svenska journalister protesterat om Hellner vunnit och gjort något liknande. Då hade det setts som en härlig och glad målgest och inget annat.

   På tal om förnedring så ses väl alla glada målgester som en slags förnedring av de som kommer efter, men alternativet är ju att all spontanitet försvinner från skidåkningen.

   F.ö. hoppas jag att morgondagens femmilsbana är riktigt tuff och utslagsgivande med stora höjdskillnader. Har Northug nåhgon svaghet så är det nog just i hårda stigningar, där är Hellner ett strå vassare när han är i toppform. Vill Hellner ”säkra” en medalj i morgon ska han självklart bara gå med och inte slita mer än nödvändigt, men då kommer högst sannolikt inte den medaljen att vara av ädlaste valör. Satsar han istället på guld eller inget måste han göra som Johaug gjorde idag. Köra så det ryker och låta det bära eller brista, det är enda sättet att möjligen kunna knäcka Northug.

 21. Fattar inte varför ni ger honom som mycket uppmärksamhet istället för att prata om våra egna skidåkare.
  Och varför är de lika korkade varje gång
  Om du går ut 30s efter täten, tillsammans med världens absolut bästa spurtare, som har 100-tusen människor på läktaren, inte som stöd, utan som kräver guld, och som efter att i flera år balanserat på nationens gillande eller ogillande. Ett misstag och Petters skidkungadöme skulle vara ifrågasatt. Då ska du inte dra. Det borde finnas röda kort att ta fram till sådant. Vad heter han kommentatorn säger att Petter är kyligare än Hellner och det lönar sig inte att ställa sig och titta på honom. Det vetifan det. Med hela Norge runt banan och ett guld som glider honom ur händerna. Jag skulle vilja påstå att igår var första och sista gången det hade kunnat fungera att spela ut honom. Men det går inte. Han äger de andra skidåkarna. Han är så överlägsen, flera nivåer över alla andra. Frågan är om det finns någon idrottsman som är lika överlägsen sina motståndare? Han är inte mindre överlägsen nu efter målgången heller. Våra jantelagskommentatorer kan inte förstå att det är hans sätt att uppträda som ger honom denna hundraprocentiga utdelning. Det är det som ger honom alla nivåer över de andra. Det går inte att bli världens bästa avslutare genom att vara ödmjuk. Inte en chans.

 22. Seriöst, vem bryr sig om vad en norrman gör. Norge är ett pajas-land med Sverige-komplex och det vet de om.

 23. Hostname: h218n6-tb-a13.ias.bredband.telia.com
  ISP: TeliaSonera AB
  Organization: TeliaSonera AB
  Proxy: None detected
  Type: Broadband
  Assignment: Dynamic IP
  Blacklist: Yes
  Geolocation Information
  Country: Sweden se flag
  State/Region: Jonkopings Lan
  City: Gnosjö
  Latitude: 57.3667
  Longitude: 13.7333