Pensionera Lasse Lagerbäck


Jag tycker att det är dags att göra något åt landslagets problem på ledarsidan, och ingen åtgärd kan göras utan att man börjar med att ta bort Lasse Lagerbäck och Roland Andersson.


Det handlar definitivt inte
om det nya spelsystemet 3–5–2, om det vet jag alldeles för lite för att ens våga öppna mun, men det jag vet är att trots att Fredrik Ljungberg är borta så har vi internationellt sett ett mycket ålderstiget landslag. När dessutom vissa spelare verkar ha problem med humöret så tyder det på dålig stämning, och ett svagt ledarskap som inte har något stöd bland spelarna. Sverige är en liten nation med ett begränsat urval av spelare, därför bör man satsa på ungdomarna, och satsa stenhårt.

SvD/Majlard: ”Det starka ledarskapet får arbetarna att växa. Det svaga ledarskapet får jobbarna att krympa. Var är spelglädjen i landslaget? Jag är dödstrött på ledningens klyschor. De saknar förmågan att lyfta sina spelare. Därför har laget ingen framtid. Klyschor och floskler i ett ständigt dagtingande med det egna samvetet. Medan Roland Andersson i sitt försvarstal direkt efter 0-0-matchen mot Albanien såg ut att slå knut på sig själv excellerade Lars Lagerbäck även dagen efter i självbehärskad förnekelse.”

Tänk bara på vad det skulle betyda för mängder av yngre spelare att få delta i träningsläger med landslagstruppen med stjärnor som t.ex. Zlatan Ibrahimovic. För trots att Zlatan själv är bara 24 år så är det inte många under hans egen ålder som fått chansen att träna och spela med/mot honom. Och känner ungdomarna att de är valda och dessutom även sedda så kommer motivationen att öka oerhört. Men för att det ska ske så behöver man börja med att byta ut gamlingarna i landslagsledningen.

En annan sak är att man istället för att försöka kämpa sig till VM i Sydafrika till varje pris, kanske bör skruva ner målsättningen och försöka jobba in ett antal talanger i laget. Nu låter det sig sägas, men fansen skulle knap-
past bli glada. Det tror jag löser sig av sig själv, chansen att få åka till VM är snart bortspelad och då kan man ge fotbollspen-
sionärer som Henke Larsson chans att ta det lite lugnare.

Landslaget
Bild: Förbundet

När SvD:s Jan Majlard, som förefaller gilla att reta folk, nu säger sanningens ord så borde fotbollsförbundet lyssna. Personligen så tror jag att många känner sig tveksamma inför Lagerbäck/Andersson och jag är fullständigt övertygad om att det framförallt gäller spelarna. Men det verkar som om de inte vill yttra sig i media, möjligen av rädsla för att missa möjligheten att bli uttagna framöver.

Majlard skriver i artikeln att det verkar som om verksamheten går på tomgång samt att det är lågt i tak. Det är precis min egen uppfattning och den delas såvitt jag förstår av en hel del. Wegerup menar i Aftonbladet att Sverige har ett problem, och det är siffran ett. Vi har en enda internationell storspelare. Jag tror knappast att det kommer växa några på träden heller framöver när fotbollspensionärer som Henke Larsson och Lagerbäck tyck ha abonnerat på sina platser fram tills de fyller 67.

Jag anser dessutom att fotbollsförbundet chansar alldeles för mycket på ett gammalt recept. Det kan komma en svidande rekyl den dagen publiken inte anser att landslaget är tillräckligt intressant, en sådan reaktion sprider sig nämligen snabbt till klubbfotbollen och då står förbundet där med tvättad hals. Men det verkar man inte själva bekymra sig det minsta om.

AB1 SvD1 DN1 it

Andra om: , , , , , , , , , , ,

[tags]Henke Larsson, Lasse Lagerbäck, Zlatan Ibrahimovic, Landslaget, Fotboll, Fotbollsförbundet, VM, Sydafrika, Spelsystem, Ledarfrågan, Fotbollsintresset, Missnöje[/tags]


5 svar till “Pensionera Lasse Lagerbäck”

 1. Kanske låter lite petigt i sammanhanget, men Zlatan är faktiskt snart närmre 30 än 24 som du skriver. Fyller 27 i början av nästa månad så man kan nog snart påstå att även han börjar närma sig pensionsåldern. Föryngring av landslaget kommer snart att inte enbart vara aktuellt utan ett panikartat behov…

 2. Är jag så dåligt uppdaterad Stefan? :-) Jo jag tyckte att det såg lite ungt ut. Men det gör bara att jag har ÄNNU mer rätt!

 3. Man borde kanske påpeka att Svenska fotbollförbundet faktiskt vill heta just ”fotbollförbundet” och inte ”fotbollsförbundet”! Oavsett alla eventuella språkliga regler, det är formellt ett egennamn som man själv valt!

  Och så länge de två allra sämsta sportkanalerna (TV4 & TV8) ansvarar för matcherna så har jag inget alls emot att Sverige förlorar, ju mera desto bättre.

 4. Fan,Jinge!
  Jag litar på dig!Kalle bildt är ingen god karramell! renfelt gör ju allt annat än smakar gott!!!
  Var är dina syrliga kommentarer?

  Mvh
  Styvbard Hårdnacke