Pennfäktning om Madeleine?


[column width=”49%” padding=”2%”]
De allra flesta svenskar har inte kunnat undvika den såpa som utspelats framför våra ögon den senaste veckan. Prinsessan Madeleine är numera en försmådd kvinna, med vad det innebär, och hennes tilltänkte beskrivs som en festprisse som häckar i slutna fest-
våningar på krogarna vid landets kriminal och kokain-
centrum, Stureplan. Det är där de stora grabbarna super och drar en lina efter lyckade brott, och det är där som stekarna går, bratsen. Det var också där som Madeleine fick öknamnet partyprinsessan.

Johan T Lindwall/Expressen: Madeleine hade till slut inget annat val än att lämna Jonas Bergström och bryta förlovningen. Redan för två månader sedan insåg jag att deras relation var död. Det var i februari som jag första gången fick höra om den kris som Madeleine och Jonas Bergström hade. Utåt sett visade paret ingenting och Sverige trodde att de planerade för sitt sagobröllop. Det var ju så det var sagt: Två fantastiska bröllop under 2010. Först Victoria och Daniel Westling i juni, sedan Madeleine och Jonas på hösten eller tidig vinter.

Att Johan T Lindwall inte berättade detta för Expressens läsare då är förvånande, vilken journalist som helst borde ha kastat sig på ordbehandlaren i samma ögonblick som ett av de kommande sagobröllopen inte skulle bli av, men det gjorde han inte. Det började väl antydas för en vecka sedan ungefär, men två månader låter som en efterhandskonstruktion.

Som bekant har Jan Guillou ett ont öga till Expressen. Det började inte, som många tror, i samband med att tidningen beskyllde honom för att vara rysk spion, det började långt tidigare. Den som vill veta mer rekommenderas att läsa hans memoarbok. I dagens kolumn i Aftonbladet tar sig Guillou an Johan T Lindwall och den som tror att det blev en pennfäktning efter att ha sett min rubrik tror fel. Det räckte med att skriva några rader, rader som placerade Expressens hovreporter i den virtuella papperskorgen.

[/column]
[column width=”49%” padding=”0″]guillou

Jan Guillou/Aftonbladet: När en norsk blond handboll-
spelare sålde antydningar om att hon legat med prinsessan Madeleines fästman Jonas till skvallerblaskan Se og hør öppnades dammluckorna för skvallerfloden även i Sverige. Det är en lika pinsam som obehaglig utveckling. För till det här spelets regler hör att ingenting behöver vara särskilt sant. Särskilt inte om det gäller kungafamiljen, eftersom man där tillämpar policyn att inte hålla på och dementera vartenda skvaller eftersom det skulle bli en heltidssyssla. Alltså är det fritt fram. Särskilt för Expressen, som städslat en lögnare i journalistförklädnad, dock med fläskkotlettfrisyr, vid namn Johan T Lindwall.

Det är fantastiskt att Guillou berör prinsessbröllopet som inte blev av, det hade jag inte väntat mig. Jag kan tycka att det är synd att han inte blivit Aftonbladets hovreporter, eller varför inte Sveriges Televisions? Det kan givetvis inte bero på något annat än feghet hos berörda medieföretag. Tänka sig bara om SVT hade en hovreporter som ställde till så att folkmajoriteten ropade på republik? —> i Tags: , , , , , , , , , , , ab1234 ex12 dn1234 svd123 t
[/column]


11 svar till “Pennfäktning om Madeleine?”

  1. Tycker Public Service P1 var klockrena idag när de radade upp mediepersonligheter som sa att de tycker att man ska låta dem vara i fred men att det är viktigt att just de fick säga det. Känns som om alla i media skriker om dem för att få synas själva…

    Den enda hovbevakningen som är rolig är f.ö. att Aftonbladet har låtit Robert Laul från Sportblaskan kommentera ståhejet, han har såpass distans till fjanterierna att det blir roligt… Han borde bli hovreporter…

  2. Jag har lite svårt att förstå hur Jan Guillou kan sjunka så låg att han skriver i Aftonbladet? Att försöka diskutera vilken av Expressen och Aftonbladet som är värst tycker jag är meningslöst. Båda är väl ungefär lika usla?

  3. DN Söndag har ju också ställt in sig i leden för att fjäska för kungligheterna. Idag låter man några monarkister framträda i all sin ”glans” och göra fåniga uttalanden. Snart är det bara skvallerpress man har att läsa. Hujanamej!