Orolig för Zlatan?


Jag måste erkänna att jag faktiskt är lite orolig för Zlatan Ibrahimovics skull. Eller för att vara mer konkret, för att han inte kommer att lyckas i Milan. Det vore ytterst negativt för honom och för det svenska landslaget.

Men det har inte varit helt enkelt, nu sist hade han en boll inne men målet dömdes bort för offside, samtidigt hamnade han i någon sorts dispyt med en annan fotbollsprofil i TV, och hans ”karatespark” såg mystiskt ut även om den sades vara på skoj. Han har mycket tuppkam, och stukas den så förlorar alla svenska fotbollsfans på det.

AB: ”4-0 mot Lecce men sedan 0-2 mot Cesena och 1-1 mot Catania. Nu agerar Milans tränare Massimiliano Allegri.
Enligt La Gazzetta dello Sport byter tränaren uppställning från 4-3-1-2 till 4-4-2. Allt för att kunna bygga ännu mer spel kring storstjärnan Zlatan Ibrahimovic. – Vi måste försöka hitta honom högre upp i planen med vertikala passning och med bollar på hans fötter, säger Allegri.”

Personligen tycker jag att det är lite udda att ett lag frångår sitt vanliga spel för att anpassa det till ett nyförvärv, det sätter dessutom extra press på Zlatan eftersom alla vet att han förväntas göra massor av mål. Visserligen är han en av få som kanske klarar just den pressen, men de allra flesta proffspelare skulle nog känna det som om skosnörena var hopbundna med varandra.

Mycket av Zlatans roll i landslaget bygger också på det faktum att han är en världsspelare. Om han inte presterar i Milan så kommer ingen att tro att han kommer prestera mot Holland, möjligen har min relativa dysterhet ett samband med hur det gick i valet, jag får väl trösta mig med att herr Ibrahimovic knappast skulle ha röstat på något annat än de rödgröna, trots sin mång-
miljonförmögenhet.

it , , , , , , , ab ex svd dn


5 svar till “Orolig för Zlatan?”

  1. Jag får nog erkänna att det finns folk jag oroar mig betydligt mer för än Herr Ibrahimovic. Jag ligger inte direkt sömnlös om nätterna för hans skull om man säger så.

    • Det gör inte jag heller, men nog fasen skulle det vara trevligt om laget tog sig till EM?

      Det finns många viktigare saker, men Marx sade väl att Fotboll är ett opium för folket. Möjligen lättar trycket lite nu när AIK vann i elitseriehockeyn för första gången sedan 2003… :-)

  2. Ja jag såg att kolsäckarna vann med enda målet borta mot ”Kålle-gossarna”. Inte för att jag är någon AIK-fan precis men den segern kan jag väl unna dem, det lär väl inte bli så värst många för dem denna säsong.