Omotiverad Zlatan missar Holland


Jag är helt övertygad om att Erik Hamrén gått igenom vilka som absolut inte fick dra på sig ett gult kort inför matchen igår, det är nämligen en av förbundskaptenens roller. Att Zlatan trots detta såg till att missa matchen mot Holland beror nog på att han är trött på fotbollen, förhoppningsvis bara tillfälligt.

Och precis som väntat så var inte Finland en munsbit som man kunde krossa med fem mål mot noll, det blev tufft och alla som såg matchen vet att 2-2 hade varit ett rättvist resultat, eller möjligen en uddamålsvinst för Finland. Finnarna kämpade tappert och ställde ständigt till med farliga situationer framför det svenska målet. Jag hade absolut inte protesterat över en finsk seger med uddamålet.

Sedan kan man konstatera att det är knepigt att spela fotboll om man står i en jättelik dusch där det samtidigt blåser kulingvindar, jag led med de spelare som inte hade tjockare tröjor under landslagströjan. Samtidigt är det lite skojigt att se att några av spelarna faktiskt spelade med vantar, när det är så kallt så tycker man synd om dem. Zlatan var dock, om inte osynlig så tillförde han inte särskilt mycket till laget. Visst, han gjorde några dragningar som hade kunnat resultera i nätrassel med lite tur, men han utmärkte sig inte.

Och det är väl lite så det är, samtidigt som det är ett mått på Zlatans egen situation just nu med fotbollen. Annat intresserar och det är inte mycket att säga om det. Om det var någon som trodde att det skulle bli en repris på det förra mötet med Finland blev nog rejält besviken. Att han sedan, trots bättre vetande, straffar ut sig själv till Hollandsmatchen är väl ett tecken som stryker under detta, han är faktiskt totalt omotiverad. (forts nedan..)

Vad Hamrén ska göra vet jag inte, men man ska nog inte tvinga herr Ibrahimovic att ställa upp, han måste ha möjlighet att tacka nej till matcher som han redan i förväg känner att han inte är intresserad av. Dessutom bör väl Erik Hamrén börja fundera på om Zlatan verkligen är den som ska ha kaptensbindeln.

it Andra om: , , , , , , ab1 sr svt ex1 svd dn1


2 svar till “Omotiverad Zlatan missar Holland”

  1. Bra artikel! Själv tycker jag nog att Hamren bör pensionera Zlatan, i varje fall fram till dess han visar tecken på att vara motiverad.

  2. Nästan det bästa med matchen var att Zlatan blev avstängd. Han gjorde en mycket dålig match-inte den första gången heller. Han verkar ofta omotiverad och inte vilja anpassa sig till det svenska spelet utan vill ha italiensk. Det är väl också i Italien han gör sina bra matcher.