Olympiska Dopingspelen

Jag kan inte avhålla mig från rubriken trots att en majoritet av OS-deltagarna säkerligen inte dopat sig. Men vi vet alla att många elitidrottare tar läkarnas kunskaper i anspråk för att vinna medaljer och inte bara nöjer sig med träning.

DN: ”30 idrottare har brutit mot dopningsreglerna månaderna före vinter-OS och stoppats från att delta i spelen. Men Wada avslöjar inte vilka personer det handlar om – något som upprör det svenska skidskyttelandslagets tränare Wolfgang Pichler. –?Nu kommer de aktiva att titta på varandra på skjutvallen och undra ’är det hon, är det han, är det hon, är det han’, säger han. På en presskonferens i Vancouver framkom det fram att de 30 idrottare som brutit mot dopningsreglerna har gjort det på en rad olika sätt. Mer än så ville antidopningsbyrån Wadas presidenten John Fahey inte berätta om de stoppade idrottarna.”

Har man stoppat trettio OS-deltagare redan innan spelen har börjat så är det rimligt att vi får reda på vilka dessa är. En antidopingbyrå som stoppar deltagare ska göra det öppet och inte i smyg. Bland annat utifrån att dessa idrottare ska stängas av i ett antal år. Det rimmar illa med att Wada stänger av dem före OS utan att samtidigt tillkännage deras namn.

DN: ”2?100 dopningstester, varav 500 blodprov, kommer att tas under OS. Kanadadensisk polis samarbetar med IOK då

doping

lagstiftningen gör det lättare att exempelvis göra razzior nu än det var i Turin 2006. –?Aldrig tidigare har det varit så säkert att fuskare åker dit under ett OS som det är här. Vi är bättre, vi har blivit smartare, sa Wadaspresidenten John Fahey, och påpekade att över 70 idrottare stoppades för dopning före OS i Peking 2008.”

Mina personliga tips när det gäller länder som avslöjas med dopade idrottsmän är Finland och Ryssland. Traditionellt så har dessa länder utmärkt sig negativt och det skulle inte förvåna mig om det blir så även under detta OS. Det skulle vara intressant att veta hur många NHL-spelare som använt dopingpreparat i olika skeden av karriären. Ser man till spelarna i den svenska hockeytruppen så finns det spelare som nyligen utmärkt sig som extra aggressiva, vi får hoppas att det inte ger utslag i kommande dopingprov.

intressant Tags : , , , , , , , , dn123 svd12 ab123 t

  6 comments for “Olympiska Dopingspelen

 1. 12 februari, 2010 at 08:12

  Tänk om Helena Jonsson och Charlott Kalla skulle avslöjas med doping? En nationell katastrof!

  Patrik Forsberg, varför har han varit så agressiv under säsongsstarten? Stereoider?

 2. Kurt
  12 februari, 2010 at 08:36

  Eftersom det med all sannolikhet gäller konditionsidrotter, så finns det ju inte så många idrotter att välja mellan. Nu har ju redan de flesta länder (inklusive Ryssland och Finland) redan gått ut och deklarerat att det inte gäller några aktiva från deras länder.

 3. 12 februari, 2010 at 09:59

  Nu ska du inte vara så indiskret! Det ÄR finnar och ryssar som är legitima syndabockar, visste du inte att USA och dess medborgare alltid står långt över varje misstanke?

 4. Sven O
  12 februari, 2010 at 10:47

  Forsbergs tid i utvisningsbåset tyder faktiskt på nåt.

  • 12 februari, 2010 at 11:01

   Fast, tror du att han skulle riskera sin ställning som nationens hjälte? Jag tvivlar…

  • Wonder Warthog
   12 februari, 2010 at 11:20

   Det tyder på att hans bästföre datum passerats med råge, i utvisningsbåset får man vila om än inte i frid. Han tvivlar ju själv på att han orkar en hel turnering.

Comments are closed.