Olidligt Kungafjäsk –> POLL

Häromdagen såg jag på SVT:s program om prinsessbröllopet signerat Ebba von Sydow. Egentligen borde SVT anmälas till Granskningsnämnden för Radio och TV på grund av bristen på saklighet och balans. Det är inget annat än en ren skandal att man inte ger kungahuset en allsidig bevakning utan enbart sänder ett antal totalt utslätade program som helt okritiskt får handla om vad bröllopsgästerna ska få för glass eller vilken sorts tårta som ska bakas.

Att kvällspressen faller in i detta är inget att undra över, men å andra sidan har de inget avtal med staten om opartiskhet så deras fjäsk är inte mycket att göra åt. Möjligen så kan man avstå från att köpa tidningarna de dagar då löpsedeln eller förstasidan handlar om bröllopet. Ändå tycker jag att tidningarna totalt sett är mer balanserade än SVT. Det finns alltid några journalister som är övertygade republikaner och som släpps fram i spalterna, i alla fall på deras ledarsidor.

Idag så begår dock Expressen en överloppsgärning, man ger en gåva till det blivande brudparet. Själv hoppas jag på vädergudarna, nu är det soligt och varmt och det ska förbli på det sättet över helgen. Ju längre solen skiner desto högre är chansen att det spöregnar 19 juni, åska snö och drivis är vad jag hoppas på, gärna i kombination med storm så att slup-
åkandet ställs in.

Fast oavsett hur många dagar solen skiner så påverkas inte oddset för busväder den 19:e. Men hoppet är det sista som överger människan sägs det, och grannarna skulle nog undra vad som var på G om de skulle få höra jubel och klackar i taket om det är ett riktigt skitväder den 19:e. Jag tror minsann att jag ska lägga upp en liten poll här på bloggskrället för att få ett grepp om hur republikanska besökarna känner sig.

Det är tyvärr så att även republikaner bland mina politiska meningsmotståndare kommer att rösta för kungahuset, tänk på det när du ser hur rösterna fördelas. Minst hälften av de röster som avges för monarki är att betrakta som röster mot bloggens politiska inriktning… (Röstning i högerspalt, längst upp)

i Tags: , , , , , , , , , , , ab123 ex123 svd12 dn12 Läs oxo: annarkia lidkopingsoc hampus pamflett lasse röda-b k&å trotten t

  11 comments for “Olidligt Kungafjäsk –> POLL

 1. Marcus R
  3 juni, 2010 at 15:39

  Republik såklart! Det är pinsamt att ett modernt demokratiskt samhälle inte väljer sin statschef.

 2. Wise
  3 juni, 2010 at 16:34

  Monarki så klart! Nu jer he så å he änder vi int på.

  /wise (rojalist-socialist/liberal)

 3. Rogge
  3 juni, 2010 at 17:08

  Jag tycker detta är ett utmärkt tillfälle att gå med i Republikanska föreningen!

  http://repf.se/

 4. Martin Forsman
  3 juni, 2010 at 17:11

  Republik är det enda vettiga i en demokrati.

  För övrigt pinsamt att se hur media fick till vinklingen att vårat kungahus skulle vara så ’billigt’ jämfört med Englands. Deras kungahus är förvisso ca 4 ggr dyrare än vårat men med tanke på hur mycket större deras statsbudget är och hur många fler skattebetalare som får dela på notan så är det enligt mitt synsätt snarare vi svenskar som får betala alldeles för mycket.

 5. Christer W
  3 juni, 2010 at 18:53

  Den enda monarki jag har fördragsamhet med är Mosebacke monarki.

 6. Christer W
  3 juni, 2010 at 18:56

  Fan att det skulle gå så illa, säger jag också, det är nästan som ha drabbats av rabies.

 7. 3 juni, 2010 at 22:15

  Expressens gåva pinsam? Tja kanske det men jag undrar ändå om inte Svenska Dagbladets reporter Omar Magnergård står för rekordet i kungafjäsk. Det var när det var pressmöte på slottet i samband med kungen och Silvias förlovning. Plötsligt utropade Omar Magnergård att journalisterna skulle utbringa ett fyrfaldigt leve för kungen och hans blivande drottning.
  Det skrevs rätt mycket om detta i de andra tidningarna och slutsatsen var, har jag för mig, samstämmig i att SvD:s reporters var synnerligen pinsamt.

  • 3 juni, 2010 at 22:38

   Fan så pinsamt!

   Vet inte om du var på Norrmalmstorgsdramat på 70-talet, men då buade pressen när polisen förde ut Janne Olsson, eller vad han hette. Snacka om partiska rapportörer…

 8. 4 juni, 2010 at 01:53

  Ganska intressant det här med den anstormning av turister som sades att det skulle bli den 19 Juni och att det förmodligen skulle bli brist på hotellrum i och runt Stockholm.

  Hela den här förmodade anstormningen av rojalister och monarki kramare visar sig nu bara vara en av media uppblåst bubbla som har kommit på skam. Hotellen i Stockholm meddelar ju att bokningarna av hotellrum inte är mer än det normala för den här tiden. Och att de som tänkte tjäna sig en hacka på att hyra ut sin lägenhet under bröllops jippo helgen får stå där med sin långa näsa.

  Allt detta är ju ett bevis på att svenskarna eller de utlänningar som förmodades närvara vid jippot tydligen är måttligt intresserade av hela spektaklet.

  Snacka om att bubblan spruckit. Mediebubblan alltså.

  Svenskarna är trots allt inte så intresserade av prinsessbröloppet eller kungahuset som media vill få oss att tro.
  Det känns skönt för en inbiten republikan som mig.
  De mediekåta så kallade hovreportrarna (fjäskarna) som kallade detta århundradets händelse lär nu snabbt få försöka sig på att finna en förklaring till varför intresset inte är större. Ser fram mot deras förmodade bortförklaringar. Speciellt nyfiken på vad de två största självutnämnda hovreportrarna har att säga. Daniel Nyhlén och Johan T Lindwall. De har på egen hand givit kungafjäskeriet ett eget ansikte.

  De kommer väl att skylla på det var ofint att lägga fotbolls VM samtidigt, och därav det bristande intresset för Prinsessbröloppet.

  Nåja, för den som är intresserad av verkligheten, går följande matcher den 19 juni.
  Ghana–Australien (13.30, SVT).
  Holland–Japan (16.00, TV4)
  Kamerun–Danmark (20.30, SVT).

  Och gissa vad jag kommer att titta på.
  Republik nu genast tack. Och rejält oväder den 19 Juni.

  • 4 juni, 2010 at 04:42

   Ghana–Australien (13.30, SVT).
   Holland–Japan (16.00, TV4)
   Kamerun–Danmark (20.30, SVT).

   Ett par hyfsat svala öl och ett riktigt rejält oväder. Åskar det som fasen så törs man 1) Inte resa på vattnet 2) Inte åka i en landå bakom hästar.

   (Och varför skulle man då det enbart är några blöta poliser/soldater som ser på… :-)

   • 4 juni, 2010 at 12:47

    Självklart skall det vara ett par kalla öl till. Kan till och med sträcka mig så långt att jag tar ett par kalla från Drottning Margaretes land. :-)

Comments are closed.