Obama fördömer våld?


Oron i ett antal länder ökar, rapporter talar om många dödsfall och mängder av skadade demonstranter, och Barack Obama fördömer våldet mot demonstranterna på Expressens webblöpsedel.

Det är den amerikanska presidenten som lovade att stänga Guantanamo inom ett år från att han blev president, den amerikanska president som byggde ut Bagrambasens fängelse i Afghanistan, ett fängelse där det sitter ett okänt antal fångar som inte får träffa Röda korset eller några besökare från FN. Ja inte ens deras egna länder får skicka någon att besöka dem och än så länge har ingen kommit ut därifrån utom i en kista.

Men visst finns det anledning till oro. I Jemen, Libyen, Bahrain och Jordanien härskar diktatorer och despoter, det finns skäl att anta att antalet dödsoffer tystas ner och att de uppgifter som kommer via dessa länders regeringar är felaktiga och missvisande. Oron är i högsta grad befogad och möjligen kan vi bilda oss en uppfattning efter att respektive diktator krossat allt motstånd.

Men att just Obama är den som står på tidningarnas hemsidor och talar om att minska våldet känns inte helt okej för mig. Det han och hans soldater gör i Afghanistan och Irak borde vara ett större bekymmer. Att skicka radiostyrda flygplan från civila kontor i en affärsbyggnad i en stad i USA, flygplan som dödar allt levande på marken därför att en civil kontorist tycker att det är framme vid målet, är en absurd handling. Särskilt när det i efterhand visar sig att det endast var civila afghaner som omkom.

När så den ansvarige för detta står på en webblöpsedel och hytter med fingret åt de hejdukar som sitter kvar tack vare amerikanskt stöd så känns det lätt motbjudande. Barack Obama kanske är mycket, men någon fredens apostel är han inte.

it , , , , , , , , ex123 dn12345 svd123 ab123


Ett svar till “Obama fördömer våld?”

  1. Obama predikar demokrati och mänskliga rättigheter , Han uppmanar också de arabiska diktatorer att inte använda våld mot demonstranterna
    När en journalist frågade honom för ett tag sedan varför fördömer han inte Israels våld och övergrep på palestinierna han svarade snabbt och tydlig “ Israel är en levande demokrati”

    Obama tillåter Israel att använda våld mot palestinierna och kallar det för en nödvändig våld medan han fördömer alla andra som använder samma metoder
    Obama är en människa som saknar moral och samvete