Oavgjort mot Finland ikväll?


Ikväll spelar Sverige mot Finland i EM-kvalet. Matchen måste vinnas till varje pris, dessutom helst med många mål. Sist Zlatan spelade mot Finland gjorde han flera mål, men ikväll tror jag inte att det blir ett enda. Zlatan är inte i slag, och eftersom han är en humörspelare så kommer han säkert bara gå omkring och se sur ut när inte medspelarna kan passa direkt till hans högerfot.

Det är förstås lite tråkigt, men samtidigt så måste vi faktiskt inse att vi inte har något topprankat fotbollslag även om vi har en bunt talangfulla spelare. Med handen på hjärtat, hur många av våra spelare skulle platsa i Spaniens landslag? Det tråkiga svaret är – inte en enda, inte ens herr Ibrahimovic.

Ska vi bli tillräckligt bra för att alltid kunna ta oss till slutspel så bör vi flytta ner Sverige till Medelhavet någonstans. Det går inte att hålla internationell toppklass så länge vi har vinter ett halvår varje år. Jovisst, det skulle kanske gå om vi hade en stor mängd inomhushallar med konstgräs, och om vi hade en sommarallsvenska och en vinterallsvenska. Men dessa hallar har vi inte och inte slantarna till dem heller. Men jämför med ishockeyn. För den har vi arenor och så håller också Sveriges Tre Kronor också internationell toppklass, trots vår litenhet.

Jag ska givetvis se fotbollen ikväll, och jag hoppas att laget förmår att göra om bedriften från förra mötet mot Finland. Men det tvivlar jag på, laget kommer underskatta finnarna och får Finland första målet så kommer det att gå troll i matchen. Då blir det motvind som om själva Ophelia stått för blåsten. (forts nedan..)

Själv spelar jag sällan på resultat i några sporter. Men idag hade jag tänkt spela en tjuga på 1-1, men det blev aldrig av. Att spela på svensk uddamålsvinst hade givetvis varit det bästa, men det ger inte odds så att det kan motivera spel. Och att spela på 1-1 hade inneburit att jag hade slutat hålla tummarna för Sverige i samma ögonblick det blev det. Det skulle inte vara speciellt kul så jag avstod.

Men oavsett vad det blir för resultat ikväll, är det någon som tror på vinst mot Holland? Nej, just det. Vårt blågula landslag håller faktiskt inte måttet, detta trots att det åker omkring en massa bilar bilar med en plastdekal som förkunnar att fotboll är nationalsporten…

it Andra om: , , , , ab svt sr ex1 dn1 svd1


5 svar till “Oavgjort mot Finland ikväll?”

 1. Skärp till nivån! Ska du uttala dig så bör du först läsa annat som jag skrivit! / Jinge

   • Det kan du inte ha gjort. Vad skrev jag efter förra matchen mot Finland? F.ö. så har Z varit tämligen avslagen då han spelat, och det ska jag givetvis skriva då. Sedan har han en hel del divalater, och det trots att han är lagkapten…

    Guilt by association stryks.

 2. tror det blir 1-0 till Sverige i typ 80 minuten. Finland är revanschsugna efter senaste smällen så de kommer att bjuda upp till kamp. Dessutom har flera av de svenska spelarna inte prickat formen, förutom Elm, Källström och Seb Larsson. Och håller tyvärr med dig om att Z inte riktigt är i form. Kanske kan det få andra spelare att kliva fram.

  Sedan vet jag för tillfället inte riktigt vad jag ska tycka om Hamren. Att jämföra Mellberg med Nalle Puh var dock roligt :P kanske Mourinho kunde bli ny svensk förbundskapten^^hade varit kul