Ny nätplats för motstånd mot Nato-anslutning och försvar av militär alliansfrihet -möte kl 15 idag


Jag vill gärna informera om en ny ”nätplats för motståndet mot svensk Nato-anslutning och försvaret av den svenska militära alliansfriheten. Den kommer att heta alliansfriheten.se.” Av de tre undertecknarna är Rolf Andersson och Lar-Gunnar Liljestrand medlemmar i FIB-juristerna med siten http://www.tffr.org/ medan Anders Björnsson är historiker och publicist, f.d. redaktör för den internationella kvartalstidskriften Baltic Worlds (2008–2012). Han har bland annat utgivit en studie om de svenska arbetsterapeuternas historia ”Organisationen som skapade en profession” samt en översättningsvolym ”Kejsarbysten och andra noveller av Joseph Roth”, Atlantis) och ”Den krypande kontrarevolutionen”. Hans politiska journaler finns på www.kontrarevolutionen.se. Anders Björnsson är en redaktörerna till den omistliga boken ”Bevara alliansfriheten – Nej till Nato-medlemskap!”
NATO bevara_alliansfriheten_omsl_4

Den nya nätplatsen kommer att presenteras vid ett möte på Norra Latin idag kl. 15.

I inbjudan står:
Syftet med alliansfriheten.se är att vara en kunskapsbank för dem som argumenterar mot att Sverige ska ge upp sin traditionella säkerhetspolitiska linje som i 200 år har hållit landet utanför krig mellan stormakterna. Här finns länkar till grundtexter som belyser den ståndpunkten. På nätplatsen kommer vi även att ge utrymme för originalpublicering liksom för debatt och motinlägg.
Det betyder att även argument från dem som yrkar på svensk Nato-anslutning kommer att finnas tillgängliga. Frågans allsidiga belysning tjänar varje medborgares ställningstagande. De vanliga medierna sviker här sitt uppdrag. Ett antal större dagstidningar driver för närvarande kampanj för medlemskap, också på nyhetsplats.

Initiativet kan ses som en uppföljare av antologin ”Bevara alliansfriheten – Nej till Nato-medlemskap! (red. Anders Björnsson & Sven Hirdman, Celanders förlag) som utkom under senhösten 2014.
NATo-demonstration III

Välkomna till en publik presentation av den nya sajten alliansfriheten.se! Presentationen kommer att äga rum i Norra Latin, Stockholm Conference Center, Drottninggatan 71 B, den 17 februari klockan 15.00. Rumsnummer anges i receptionen.

Mats Arvendal som har formgivit nätplatsen medverkar. Vi redogör då också för vår redaktionella policy.

Den nämnda antologin finns till försäljning vid detta tillfälle.”

Stockholm den 11 februari 2015

Rolf Andersson Anders Björnsson Lars-Gunnar Liljestrand”


intressant.se Ukraina, , , , , , , , , ,

FIB-juristernas hemsida Tidskrift för Folkets Rättigheter DN 13/1 DN 8/1 SvD 30/11 2014 Värdlandsavtalet Wiseman’s Wisdom – ledande NATO-vänlig militär bloggare Sten Tolgfors, DN Debatt 10/1 DN 30/11 DN 23/11 SvD 23/11 Orangea revolutionen Michael Roberts blog Från Poroshenko till Putin – en nedförsbacke Pål Steigan 15/11 DN Debatt 13/9 M Hudson i CounterpunchPål Steigan Counterpunch om USA:s UkrainapolitikYatsenjuk och Nuland DN 30/7DN 23/2 DN 19/2 SvD 19/2 Moscow Times Youtube-klipp Artikel med bild av Nuland och oppositionsledaren Globalresearch DN 23/1 Nyhetsbanken 26/1 DN 25/1 Kildén & Åsman Infowars 23/1 AB-intervju med Bildt omkring 25/1 DN 19/12 2013 Globalresearch Nyhetsbanken 5/12 Nyhetsbanken 11/12 Proletären 20/12 SvD 5/1 2014 Sveriges Radio 17/12
Rozoff i Globalresearch

  6 comments for “Ny nätplats för motstånd mot Nato-anslutning och försvar av militär alliansfrihet -möte kl 15 idag

 1. Leif Elinder
  17 februari, 2015 at 09:31

  Går Sverige med i Nato ökar Rysslands misstro mot väst” – DN.SE

  Sammanfattning:
  ”Ett grundläggande element i svensk säkerhetspolitik är att verka för fredlig utveckling, stabilitet och ömsesidigt förtroende. En sådan politik främjas inte av en svensk anslutning till NATO. Tvärtom skulle ett svenskt medlemskap bidra till att öka de politiska klyftorna i regionen.
  Ett centralt element i Natos försvar av medlemsstaternas säkerhet utgör användning av kärnvapen för ömsesidigt garanterad förstörelse, senast fastställt i Natos strategiska doktrin.
  Som Natostat och som medlem i organisationens nukleära planeringsgrupp skulle Sverige ha svårt att trovärdigt fortsätta sin traditionella politik att verka för avskaffande av alla kärnvapen.
  Rysslands förhållande till Nato är fortfarande antagonistiskt.
  Ett medlemskap i Nato vore en stor förändring av Sveriges politik. Det skulle inte göra Sverige till ett stabilare land.
  I stället för att bli medlemmar av Nato bör vi ägna oss åt ett mer målinriktat arbete för säkerhetspolitisk avspänning och nedrustning i Europa. Eftersom Sveriges säkerhet i första hand skulle hotas av en ny konflikt i Europa mellan Ryssland och västmakterna, bör vi använda vår säkerhetspolitiska förmåga till att bidra till mera avspänning mellan dessa länder”

  Hans Blix, fd utrikesminister, chef för IAEA, chef för FN:s vapeninspektörer i Irak
  Rolf Ekéus, fd ordförande för FN:s Irakkommission, Washingtonambassadör
  Sven Hirdman, fd statssekreterare i försvarsdepartementet, Moskvaambassadört

  http://www.dn.se/debatt/gar-sverige-med-i-nato-okar-rysslands-misstro-mot-vast/

 2. aa
  17 februari, 2015 at 14:28

  Bra initiativ och skönt att se att inte alla i detta land blivit fullständigt galna.

 3. GB
  17 februari, 2015 at 18:58

  Om vi skall fortsätta vara alliansfria får vi nog satsa lite på vårt ”försvar”….

  Jag skulle gärna se NATO motståndarna argumentera för en ökad försvarsbudget. Alla länder har ett försvar, sitt eget eller någon annans..

  • Kristina Arvidson-Molin
   18 februari, 2015 at 22:12

   Costa Rica lade ner sitt försvar redan 1948. Det har fungerat väl. I stället satsar man på säkerhet, undervisning och kultur. Säkerheten innbär en stärkt polis och tex narkotikabekämpning. Vet inte mycket om vad den starka polisen innebär för invånarna.

 4. 17 februari, 2015 at 19:58

  Det är noga ganska många NATO-motståndare som vill ha starkare försvar, också bland författarna till boken ”Bevara alliansfriheten – nej till NATO-medlemskap.

 5. 18 februari, 2015 at 11:02

  På det fullsatta mötet på Norra Latin kom 25-30 personer, bland andra f.d. ambassadören Sven Hirdman och general Björeman. Utmärkt presentation av Anders Björnsson. Siten, gjorde av Mats Arvendal verkar väl förberedd med många inlägg redan nu. (En mötesdeltagare sa att han fick fått kännedom om mötet genom att läsa bloggen Jinge, vilket han gör varje morgon då han vaknat. Uppfostrad i försagdhet underlät jag att hålla ett separat föredrag om bloggen). (Skämtförsök)

Comments are closed.