Nu vet Zlatan sin plats

Att Zlatan Ibrahimovic gillar Barcelona är det nog ingen som tvivlar på, men vi är nog många som tvekar på möjligheten att han ska få göra annat än att bara sitta på bänken.

AB: ”Zlatan Ibrahimovic pratade framtid med Pep Guardiola under ett möte i måndags. Efteråt vägrade Barça-tränaren att tala om vad som sagts – men spanska El Mundo Deportivo vet att Ibrahimovic är beredd att göra allt för att få stanna. – Jag ska jobba 100 procent för att vinna ditt förtroende, ska stjärnan ha sagt till sin tränare enligt tidningen… …Guardiola ska då ha svarat att han alltid räknar med Ibrahimovic, men att svensken måste uppträda professionellt även om han tvingas sitta på bänken under säsongen.”

Egentligen borde man inte alls bry sig om vad tidningarna rapporterar om Zlatan, det verkar som om de inte gör annat än spekulerar än hit och än dit. Dessutom så är hans agent, Mino Raiola, en riktig pratkvarn. Personligen undrar jag hur det kommer sig att inte Zlatan sparkar ut honom för han tycks hinna uttala sig för varje tidning och varje TV-kanal dagligen. Ibrrahimovic får väl snart skaffa sig en agent som bara dementerar vad hans agent hittar på.

Annars verkar det som om Pep Guardiola har kommit på samma sak som den svenska fotbollspubliken redan vet, Zlatan kan gå och hänga med huvudet i matcher om han inte känner sig tänd på uppgiften. Frågan är väl om det räcker att han nu säger att han ska jobba hundra procent? Jag tror inte det i alla fall.

i , , , , , , ab1
2 ex1 svd t