Nu ska jag kattblogga igen.. :-)


När man får tre mail som frågar hur det är med katten, ja då är det väl näst intill folkstorm?

Jo, våra små husdjur väcker betydligt mer oro än vad barn i krigshärdar kan väcka ibland. Inte så underligt kanske eftersom vi har våra husdjur så nära inpå oss, i varje fall om det inte är akvariefiskar..

Jotack, hälsar hon. Idag har hon inte ont vilket gör att hon nästan varit uppe i samma aktivitetsgrad som innan steriliseringen. Hon har haft ett “kattefnatt” vilket alla kattsambos vet vad det är. Sedan har hon i perioder rusat runt jagande en bordtennisboll. Tänk den som hade samma reflexer och bollsinne som en katt…

Operationsärret ser fint ut och hon hoppar upp på diskbänk, bord och annat igen. Igår hävde hon sig upp i soffan med framtassarna. Och eftersom husse läst färdigt en Graham Greene (omläsning Den Mänskliga Faktorn) så har hon haft ett varmt knä att snusa i resten av tiden.

På måndag ska veterinären ta bort stygnen (ståltråd) och hur ska de göra då? Hålla i henne, klippa av och rycka bort trådarna? Nä, jag tror inte att jag vill veta..


2 svar till “Nu ska jag kattblogga igen.. :-)”

  1. Stygnen är rätt lätta att ta själv. När Smulan steriliserades för att hon fått livmodersinflammation så hade hon ett pärlband av stygn på magen. Men jag tog bort dem själv. Tyvärr så var det inte bara livmodersinflammation för under operationen upptäckte de en stor tumör på mjälten (andra hunden jag haft som fått cancer där) och det räckte inte. Ett tag senare hade det gått så långt att lungorna sprack och vi var tvugna att låta henne somna in. En hemsk upplevelse, för det blev verkligen dramatiskt med en hund som knappt kunde andas och illfärd in till Uppsala djursjukhus) och det är därför jag tvekar att skaffa hund igen.

    Annica

  2. ´Jag skulle inte tveka att ta stygn på mig själv. Men eftersom det troligen är obehagligt så vill jag inte göra det på katten. Hon ska kunna lita på att husse aldrig gör henne illa.

    Nej det är inte kul med sjuka djur. Jag blev tvungen att avliva min förra katt pga urinsten. Typiskt hankattproblem så jag kommer aldrig mer ha en hankatt. En överkörd katt är illa nog, men att själv tvingas att besluta om avlivning är för bedrövligt.. :-(