Nu går det åt pipsvängen i fotbollen också!

Nu är Ishockey-VM över för Sveriges del, ett VM där Ishockeyförbundet trodde att folk skulle betala fantasisummor för hockeybiljetter, ett VM där man inte ens lyckades fylla Globen vid en kvartsfinal mot Tjeckien trots att biljetterna närmast slumpats bort.

Idag frågar tidningarna sina läsare om Per Mårts ska få sparken, och ser man till reaktionerna så råder det ingen tvekan alls. Det verkar snarare som sportjournalister och vissa läsare gärna skulle agera lynchmobb, möjligen ska Per Mårts undvika att röra sig ute på stadens gator på kvällstid i några veckor.

Visst, det är en besvikelse att ett kraftigt proffsförstärkt landslag inte förmår att mäta sig ens med Europas bättre hockeylag, men själv undrar jag om inte det bästa hade varit att helt bygga laget på det spelarmaterial som vi haft tillgång till hemma i Sverige. Tyvärr så går det inte att få något svar på den funderingen.

Jag tänker redan fram mot Fotbolls-EM. Problemet är förstås att fotbollslaget skulle ha varit betjänta av hockeylagets framgångar, nu bevisades det att trots att laget förstärkts av ett antal överreklamerade proffs från NHL så hade man vissa problem med Europas B-nationer. Själv drar jag slutsatsen, möjligtvis på aningen diffusa grunder, att även Fotbolls-EM kommer att sluta med ett präktigt fiasko.

it Andra om: , , , , , , ab1234 svt sr gp12 dn1234 svd1234567

  2 comments for “Nu går det åt pipsvängen i fotbollen också!

  1. Alfons
    18 maj, 2012 at 09:09

    Hamrén vill inte bli lynchad av media som älskar Zlatan, så vad ska han göra?:)

  2. Motionär
    18 maj, 2012 at 10:04

    Det är på tiden att vi slänger ut skattepengar på den sk elitidrotten. Nuförtiden byggs det jättearenor runt om i Sverige. Men publiken sviker. I dagens internetsamhälle har få intresse av att avsätta en halv dag för att se på medioker idrott. Det är mycket bättre med motionsidrott. Därför bör samhället sluta subventionera högavlönade elitidrottare och deras tränre/ledare. Dessa pengar skulle göra mycket mera nytta inom motionsidrotten.

Comments are closed.