Nu byter halva Brynäs arbetsgivare


Nu är elitserien färdigspelad och Brynäs blev som bekant slutsegrare. Själv så trodde jag att Skellefteå skulle vinna, det gjorde de inte även om de sprattlade rejält för att det skulle gå annorlunda.

Jag tror att Lee Goren kan ha varit den som gjorde att Brynäs vann, att få en så stark spelare skadad betydde mycket för att det ”bara” blev silver. Mot det kan anföras att Brynes silver, Jakob Silfverberg, var den enskilt mest lysande stjärnan i laget, och att målvakten Niklas Svedberg var hans främste konkurrent om titeln som lagets mest värdefulla spelare. Som ur-AIK:are fick jag ändå se ett antal spännande matcher.

Media skriver ibland att spelarna som åker till NHL och KHL nu ska bli proffs. Men de glömmer att knappast någon elitseriespelare blir proffs, de är redan professionella ishockeyspelare och många av elitseriens stjärnor har miljonlöner. På media verkar det ofta som man vill få det att framstå som att Elitserien är en amatörliga, det retar jag mig på. Finns det över huvud taget någon elitseriespelare som inte är helproffs i hockey?

I år kommer åderlåtningen att bli extrem. Sverige blev som bekant Juniorvärldsmästare, det betyder att många unga spelare försvinner nu. Jag tror dessutom att svenska hockeyspelare är överrepresenterade i NHL. Kanada och USA har närmare 350 miljoner innevånare, sett ur den aspekten så är väl svenskar närmast för många svenskar i NHL. Det enda problemet med det är svårigheterna att få hem spelarna till Hockey-VM och liknande turneringar. Man borde helt enkelt göra ett uppehåll i NHL i samband med alla VM.

F.ö. så tror jag att många Brynäsfans kommer att ha ont i håret idag..

it Andra om: , , , , svt123 sr1 ab12345678 dn1234 svd123 gp1


4 svar till “Nu byter halva Brynäs arbetsgivare”

  1. AIK var överraskande duktiga i årets Elitserie. Och jag skulle tro att de blir ännu bättre nästa år. Men Brynäs blir av med de bästa spelarna och kan få det svårt att försvara sin position som Sveriges bästa ishockeylag.

    • Möjligen kan det bli knepigt, å andra sidan så värvar väl Brynäs samtidigt som en hel del spelare VILL till Brynäs, så något uttåg från Elitserien a la Djurgården är inte att vänta..